tisdag 30 maj 2017

OMGÅNG 9, SUMMERING




SNABBGENOMGÅNG - OMGÅNG 9 I DIV 2 NS 

Klicka på lagen med en länk så kommer ni vidare direkt till deras matchreferat, ett par lag har dock inga direktlänkar utan där får ni helt enkelt leta er fram på deras sida. Dom som inte är länkade, har inga matchreferat eller uppdaterar inte sina dåliga hemsidor.


IFK Lidingö - FC Gute   0-2
0-1 M Peterson Kettler 59, 0-2 M Peterson Kettler 83
Formkurvorna avgjorde ö-derbyt. Tredje segerlösa matchen i rad nu för Lidingö samtidigt som Gute inte har en förlust på de senaste fem. Och matchens lirare blev så klart Marcus P Kettler som ensam sänker motståndarna i andra halvlek. Har ingen info om matchen.
Odds: 2,10 - 4,00 - 2,60
Publik: 130
Kommande matcher: Lidingö får äran att möte serietvåan Skiljebo i Västerås som inte vet hur det känns att förlora. Gute slipper krossa havet utan kan invänta serieledande BK Forward hemma.

BK Forward - IFK Aspudden   7-0
1-0 C Alp 14, 2-0 A Filho 17, 3-0 E Berger 35, 4-0 A Filho 45, 5-0 A Filho 62, 6-0 E Björndahl 65, 7-0 E Björndahl 66
Aspudden fullkomligt mosat. Serietvåan Forward krossade Aspudden och man påbörjade målgörandet redan efter en kvart och körde sen på med tre till innan halvtidsvilan. I andra så fullbordade Anderson sitt hattrick, säsongens andra spelare att göra det i år, och sen smäller kapten Björndahl in två snabba på 57 sekunder och klev därmed upp som delad trea i skytteligan jämte just Anderson. Aspudden gav förmodligen upp det hela men borde skämmas för sju insläppta mål i en och samma match, det är helt enkelt för dåligt. Vi får se om det blir bättring mot Sundbyberg nästa helg.
Odds: 1,45 - 4,35 - 5,00
Publik: 146
Kommande matcher: BK Forward som är obesegrat på bortaplan tar färjan till Visby och möter FC Gute som är obesegrat på hemmaplan. Aspudden får besök av nästjumbon Sundbyberg.

Karlslunds IF - Karlbergs BK   3-0
1-0 C Grundel 80, 2-0 N Osman 87, 3-0 C Lipovac 87
Domaren avgjorde. En på förhand spännande match som blev en ganska medioker tillställning. Men när domaren sen väljer att korta KBK:s Russo för andra gången efter nästan sjuttio spelade minuter och 0-0 på resultattavlan så vänder det på en femöring. Karlslund får in tre bollar inom loppet av sju minuter och jublar så klart av lättnad. Det verkar svårt att vinna på Karlslunds Arena, fem raka vinster och 15-1 i målskillnad och det tror jag inte enbart beror på domarnas förtjänst. Karlbergs Russo och Bichler Bergenhem avstängda mot BKV nästa helg.
Odds: 1,95 - 3,55 - 3,00
Publik: 205
Kommande matcher: Karlslund åker till Uppsala med bra självförtroende och Karlberg möter BKV Norrtälje på hemmaplan.

BKV Norrtälje - Skiljebo SK   1-1
1-0 S Kayembe 53, 1-1 D Grabus 91
BKV vägrar att vinna. Femte oavgjorda matchen nu och fortfarande ingen trepoängare, men man gör åter igen en bra match och faktum är inget av de fyra topp-lagen har lyckats vinna över BKV. Skiljebo förlorar serieledningen och dubblerar antalet insläppta mål, och gnäller i vanlig ordning på "parkerade bussar", att dom orkar. Mycket trist för BKV att man tappar ledningen på matchens sista spark men det är sånt som händer, vi gjorde det ju själva mot Karlslund tex, Kommer vinsten nästa helg mot Karlberg, eller blir det ett kryss.
Odds: 1,90 - 3,75 - 3,10
Publik: 123
Kommande matcher: BKV har bortamatch mot svåra Karlberg som är obesegrade hemma och Skiljebo tar sig an IFK Lidingö hemma i Västerås.

Eskilstuna City - Håbo FF   2-0
1-0 E Fritzell 73, 2-0 B Katourgi 87
City pustar ut. Även om det skiljer många poäng mellan toppen och botten så måste vi nog konstatera att dom "där nere" kämpar vilt i varenda match, kul. Här kom Eskilstuna undan i blotta förskräckelsen med bara kvarten kvar och jumbolaget Håbo ska en eloge för det. Inget snack om City var det bättre laget och det är inte så konstigt med tanke på deras namnkunniga spelartrupp. men man ligger "bara" sjua i tabellen än så länge vilket måste vara en liten besvikelse. Skyttekungen Fritzell fortsätter i alla fall att göra mål och klev nu upp på andra platsen i skytteligan med sina sju fullträffar. Förresten det kan vara dags att börja trimma upp bänknötarna nu, sex man i startelvan riskerar nämligen avstängning i nästa match. Fråga, undrar om Håbos Heradi, Charles, Moonga, Asokolo och Mtaka med efternamnet Simba är bröder, halva laget liksom.
Odds: 1,30 - 5,25 - 6,50
Publik: 175
Kommande matcher: Eskilstuna åker till Västerås och möter Syrianska, och Håbo stannar hemma och inväntar nästjumbon Strömsberg, spännande värre.

Sundbybergs IK - Syrianska IF   1-3
1-0 R Persson Gray str 53, 1-1 L Murad str 63, 1-2 A bassi 80, 1-3 L Murad 95
Syrianska gör tvärt om. För en gång skulle så lyckas Syrianska göra mål i sista kvarten istället för att släppa in, och det innebar tre mycket viktiga poäng den här gången. Ok, som jag trodde tidigare så tror jag att Sundbyberg är ett lag lite på dekis och segern imponerar kanske inte. Man ledde ju till och med matchen i över en timme på ett straff-mål, men vad gjorde det när matchhjälten Lukman Murad satte dit både 1-1 och 3-1 fem minuter in på stopptid. Det är bara att gratulera SIF som nu tog sig upp över kvalstrecket och förbi tre av botten-lagen, tyvärr så blev Fadika och Bahar avstängda i nästa match. Kanske lite för mycket varningar för Syrianska och det kan kosta, fem stycken här och i ooch med det så toppar man "ful-ligan". Sumpan däremot får klara sig utan Persson Gray i nästa match, roligare dock för reservmålvakten Martin Limpar som efter nästan fyrtio raka på bänken äntligen fick göra sin första match.
Odds: 2,30 - 3,80 - 2,40
Publik: 130
Kommande matcher: Sundbyberg möter svåra hemmalaget Aspudden i ett Stockholms-derby, medans Syrianska får besök från Eskilstuna. 

Strömsbergs IF - Gusk   2-1
1-0 J Pettersson 19, 2-0 M Kamara str 75, 2-1 M Lindström 78
Tre poäng till Tierp. Ett Strömsberg i skriande behov av poäng gjorde det man måste, besegrade ett febrilt kämpande Gusk. Pettersson knoppar in 1-0 på en hörna och Kamara sätter dit en lite tveksamt dömd straff till 2-0. Det hjälper inte att kapten Lindström reducerar med dryga tio kvar för SIF försvarar sig precis som man ska och istället för att ligga sju pinnar bakom så har man nu bara en poäng upp till just Gusk och niondeplatsen. Tobias Lööf i Strömsberg avstängd nästa runda på grund av sitt tredje gula kort, så även Kanjou i Gusk som hoppade in och drog på sig ett gult. Noterbart också att målvakten Edlund i Gusk fick göra sina första nittio minuter.
Odds: 2,70 - 3,75 - 2,10
Publik: 150
Kommande matcher: Strömsberg möter Håbo FF i en superviktig match i bottenstriden. Gusk tar sig an serietrean Karlslund på hemmaplan.

"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar