onsdag 7 augusti 2019

SAMMANDRAG, OMGÅNG 14

SNABBGENOMGÅNG - SERIEOMGÅNG 14

Hemmasegrar: 2 (Totalt: 68) --- Bortasegrar: 1 (Totalt: 15) --- Oavgjorda: 2 (Totalt: 68)
Antal mål: 20 (Totalt: 274) --- Gula kort: 17 (Totalt: 273) --- Röda kort: 1 (Totalt: 24)

-----------------------------------------------------------------

3/8  Märsta IK - Syrianska IF  0-0
0-0
Kort: V Elfström --- L Tana, M Tana, B Alic (avstängd för tredje gången!!)
Mållöst jumbomöte, men Syrianska var den moraliska vinnaren och tog en värdefull pinne. Laget ligger visserligen fortfarande sist och det är 4-5 poäng upp till nästjumbon men det är inte helt kört än. Men som vanligt har man stora problem alla dessa kort, Alic åkte på sitt sjätte nu och lägg sen till en utvisning på den killen så förstår ni. Åter igen, det gäller att fokusera. Märsta behåller kvalplatsen där nere men riskerar nu ramla ner under den eftersom både Brottby och Vallentuna har en match mindre spelad.

5/8  Vaksala SK - IFK Uppsala  1-4
0-1 A Alizadeh 14, 1-1 I Kesic 31, 1-2 K Abdullahazid 42, 1-3 A Abdullahazid 67, 1-4 A Alizadeh 68
Kort: T Sandquist, O Ottosson (avstängd) --- L Martinsson (avstängd)
Uppsala vinner välförtjänt efter ha besegrat ett lätt håglöst hemmalag och inte blev det bättre när man släppte in både 1-3 och 1-4 inom loppet av arton sekunder (!) i andra halvlek. Nej det här var en plattmatch av tabellsjuan Vaksala som ni fick Uppsala upp under sig med bara två poängs skillnad. Ett IFK som klättrade hela tre platser där nere i botten och som säkert gläds oerhört åt den viktiga vinsten på bortaplan. Det är bara att gratulera.

6/8  BKV Norrtälje - Fanna BK  3-2
1-0 G Fromell Norberg 14, 1-1 B Dal Monte 27, 2-1 F Kayembe 52, 2-2 A Kanjou 70, 3-2 L Lindkvist 81
Kort: S Sellin, L Dahlgren --- A Alan, B Dal Monte (avstängd)
Norrtälje besegrade serieledarna, i omgångens match. Det var två tunga  lag som möttes på tisdagskvällen och där hemmalaget till slut bärgade alla tre poängen. Fanna som bara haft en enda förlust i år inkasserade nu nummer två, trots att man kvitterar två gånger om. Matchen var jämn och det bjöds på massor av målchanser åt båda håll, och målen som gjordes var riktiga läckerbitar, lobbar, skott och sen det helt underbara frisparksmålet av Linus Lindkvist med bara tio minuter kvar. Otroligt viktiga poäng för BKV som nu tillsammans med Österåker närmar sig Fanna i toppen, men avståndet till dessa är hela åtta poäng, så än sitter man tryggt på tronen. Men mot Norrtälje bet man i det sura äpplet och fick trots en väl genomförd match åka hem utan någon poäng i bagaget, möjligtvis att man tar revansch mot Franke hemma i helgen, eller?

6/8  IFK Österåker - Värtans IK  6-2
0-1 C Björk 3, 1-1 A Lindberg 7, 2-1 S Kjernholm 24, 3-1 G Musavi 53, 3-2 A Pettersson 61, 4-2 S Kjernholm 63, 5-2 S Kjernholm 79, 6-2 M Larsson 87
Kort: J Grönlund, M Rosqvist --- 0
Sebbe Kjernholm show sänkte Värtans IK, ok inte helt själv men han gjorde i och med sitt hat-trick hälften av Österåkers mål, som alltså vann matchen med tennissiffrorna 6-2. Matchöppningen var brutal med 0-1 efter bara ett par minuter och en kvittering några minuter senare, och sen rullade bara på för hemmalaget och i och med vinsten så behöll man sin andraplats före jagande BKV Norrtälje.

6/8  IK Franke - Västerås IK  1-1
0-1 A Sulaiman 61, 1-1 Självmål
Kort: W De Carro, P Lannebris, D Olsson rött (avstängd) --- J Eneroth, A Sporrong
Västerås-derby och delad pott efter det att lagen kryssat. Franke det bättre laget under första halvlek men så som derbyn ibland tenderar att vara så bjöds det väldigt få målchanser. I andra så blir det mer och mer VIK, och efter en kvart så trassla man också in ett ledningsmål. En minut senare så blir hemmalagets inbytte Dennis Olsson utvisad, och det efter bara en kvart på planen, och sin första match i Franke-stället. Men man lyckas ändå få in en kvittering lite senare, dock med hjälp av motståndarna som petade in bollen i eget mål. Ett rättvist resultat mellan två mittenlag från samma ort, kan man väl sammanfatta det som.

Mail: bkvblogg@live.se7