söndag 15 september 2019

SAMMANDRAG, OMGÅNG 20


SNABBGENOMGÅNG - SERIEOMGÅNG 20

Antal mål: 20 (Totalt: 421) --- Gula kort: 17 (Totalt: 380) --- Röda kort: 2 (Totalt: 33)
Avstängningar: 7 (Totalt: 97)  ---- Publik: 433 (Totalt: 12.506)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vaksala SK - BKV Norrtälje  2-3  
0-1 S Husein23, 0-2 S Husein 34, 1-2 T Sandquist 58, 2-2 F Larsson 87, 2-3 S Husein 92
Kort: F Larsson --- S Andersson
Norrtälje tappade tre poäng i förra omgången men vann tillbaka dom i den här, och allt tack vare tremålsskytten Shakew Husein. Lite surt för hemmalaget kanske, att komma ikapp och kvittera med bara ett par minuter kvar att spela, och så blir man rånade på övertid. Men som sagt, förr en vecka sedan led BKV. Vaksala besegrade Märsta senast men hade sex raka förluster innan dess, så nu verkar man vara tillbaka i den dåliga trenden igen. Franke och Värtan väntar innan serieslutet så det ser tufft ut för Uppsalalaget nu. Norrtälje tog sina tredje bortavinst för i år, den första tog man i april i just Uppsala mot IFK, och den andra för bara några veckar sedan. Starkt. Och som sagt, matchhjälten hette Shakew, hat-trick, grymt.


Värtans IK - IK Franke  4-1
1-0 E Jonsson 18, 2-0 D Ålund 20, 3-0 E Jonsson 34, 4-0 J Alriksson 57, 4-1 K Bytyqi 67
Kort: C Björk (avstängd), G Miller (rött) --- A Welén, R Lindemann
Fyran vs femman, slutade med en stensäker etta, tre mål inom loppet av sexton minuter i första halvlek fick Franke att vilja åka hem redan i pausen. 1-1 i andra halvlek gjorde dock att man räddade ansiktet lite grann och att man nu får inrikta sig på att sluta just femma i serien, för uppåt är det kört. Hade man besegrat Värtan så hade det bara varit två pinnar upp till just dom, men nu är det åtta och helkört. Men det klart med Frankes form så var det ju ändå lite långsökt liksom, en ynka vinst på de nio senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Förresten, visst ni att Värtan har gjort fyra mål sex gånger i år och är seriens andra målrikaste lag efter Fanna, och att Gareth Miller gjorde årets sämsta debut genom att bli utvisad direkt.


Brottby SK - Märsta IK  1-2
0-1 K Sarajlija 16, 0-2 A Munter 48, 1-2 Självmål 79
Kort: I Kakooko (avstängd)--- M Hoffman, A Munter (avstängd), A Samura (avstängd)
Tack och adjö Brottby. Det var roligt så länge det varade men efter elva raka utan en enda trepoängare så är det slut, det blir division fyra nästa år. För Märstas del så var det nog årets största bragd, att vinna borta över jumbon och nu få häng på lagen ovanför igen, samt inte få ett rött kort. Ja ni läste rätt, noll utvisningar. Ok, det klart kapten (!) Munter ska sticka ut genom att ta sitt nionde gula kort och åka på sin fjärde avstängning för i år, så det var nog sista gången vi såg honom på planen också. Tack och adjö på dig.


Västerås IK - Fanna BK  1-0
1-0 B Beyan 52
Kort: A Fors, W Strandberg, D Carlsson (avstängd), S Fatah (rött) --- 0
Fanna föll tungt. Västerås är trots sin placering det lag som har hållit nollan näst flest gånger i serien, sju gånger, och då har sex av dessa gjorts på hemmaplan. Det fick Fanna tabellettan känna på och fick helt inte in bollen i mål en enda gång. Starkt av VIK att brotta ner Fanna och nu belönades man med en sjätteplats. Men vad gjorde hemmalagets Shyar Fatah, hoppade in med kvarten kvar och fick gult kort i 95:e och i 97:e, räddade laget eller fick hjärnsläpp?


IFK Uppsala - Syrianska IF  2-3
0-1 Okänd 9, 1-1 K Abdullahizad 45, 1-2 Okänd 51, 1-3 Okänd 56, 2-3 Okänd 99
Kort: P Sikiya --- S Kaciku, F Karlsson
Typiskt Syrianska klarade det, att inte släppa matchen i sista minuten, även om Uppsala faktiskt reducerade i 99:e minuten. Man vinner matchen och bärgar gem tre otroligt viktiga poäng. Syrianska fortfarande kvar under strecket men har nu samma poäng som just Uppsala på platsen ovanför. Faktum är att det endast skiljer sex pinnar mellan femman Franke och nästjumbon Märsta, det vill säga, alla kan åka ur trean utom Fanna, Österåker, Norrtälje och Värtan. Stenhårt.


Vallentuna BK - IFK Österåker  1-0
1-0 Y Sharif 12
Kort: A Gillberg, A Vikström --- S Kjernholm, M Elmsäter
Vallentuna vann "norr-derbyt" över ett Österåker som kom till spel med sju raka vinster, sviten är bruten. Ett tidigt mål efter drygt tio minuter avgjorde det hela och vad Österåker sen ändå försökte så gick det inte, halva laget byttes ut, ja tre byten direkt efter avspark och sen ytterligare två efter drygt en timmes spel. Det är bara att gratulera att Vallentuna till tre sjukt viktiga poäng och avancemang bort ifrån bottenträsket, så det var kanske så att den gamla klyschan "motivation slår klass" stämde den här gången.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar