tisdag 6 juli 2021

SOMMARDVALA

SPELFATTIGA JULI - BARA 9 MATCHER

Det blir en välbehövlig spelledighet för lirarna i division 3 Norra, fem matcher spelades av i förra veckan och sen blir det inget mer under juli månad förrän 31/7 då fyra matcher väntar inför höstsäsongen, ja höst, huvva. Här kommer de senaste resultaten med lite snabba reflektioner.

Newroz FC - IK Franke  4-1
Newroz lite överraskande ny tabelltvåa men som man öser in mål så är det inte konstigt, fyra man bland dom sju första i skytteligan bevisar det. Två av dom har t.o.m gjort varsitt hat-trick. Och laget är fortfarande obesegrade med hela 18-5 i målskillnad. Anmärkningsvärt att man har 16-1 hemma. Franke sladdar rejält och är bara en pinne från nedflyttning.
Procyon BK - Uppsala Kurd  0-3
Procyon poänglösa jumbon med bara ett enda gjort mål så här långt, det är verkligen ett lag i kris. Sen utvisning nu igen också, den här gången på kapten Skoglund, inte bra. UK däremot har ryckt upp sig och så länge man har kvar dom tre bröderna Ahmed så går det ju ba. Dom har nämligen gjort alla fem målen
Västerås IK - Heby AIF  1-0
VIK vinner sin andra hemmamatch, men man har tre raka förluster på bortaplan. Det räcker för att hålla sig undan från bottenträsket just nu, men inte mer än så. Har Västerås presterat halvdant så har Heby däremot varit en katastrof och har bara skrapat en ynka poäng, 0-0 mot Sumpan. Fyra gjorda mål är näst sämst i serien och då har duktige Sepulveda satt dit två av dom.
BKV Norrtälje - IFK Uppsala  1-2
Norrtälje förlorar andra raka efter tre raka vinster och sjunker i tabellen, faktum är att IFK bytte plats med BKV och ligger nu trea istället för femma. Man hade dock ett väldigt flyt den här gången då hemmalaget hade tre (!) skott i virket, två frilägen samt en tveksam dömd hörna som resulterade i segermålet. Det gäller att ha marginalerna på sin sida, så är det bara.
Viggbyholm - Sala FF  3-0
Viggan bara köttar på där uppe i toppen och fortfarande inte tappat en enda poäng och ståtar med sjuka 18-1 i målskillnad. Är man verkligen så bra? Eller har alla andra lag för stor respekt just nu? Skyttekungen Erik Herre gör otroligt nog mål i varenda match och står just nu på sju fullträffar. Sala blandar och ger men det ser ju ut att fungera hyfsat med tanke på fjärdeplatsen.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar