lördag 30 april 2011

OAVGJORT MOT VIK

Hörde nyss att BKV spelade 2-2 borta mot Västerås IK, och det efter underläge 2-1. BRA KRIGAT GUBBAR!! Jag återkommer med lite mera senare under kvällen, men kan redan nu avslöja att Strömsberg verkar ha besegrat Spårvägen med 1-0... vilket ju skulle göra tabellen väldigt spännande. Men observera att Strömsberg skjuter iväg från plats 11 till 2, och det återstår ju en hel del matcher i omgång tre.

Saxat referat från NT/RT
En gjorde självmål, en halkade. Men trots två i ögonblicken olyckliga mittbackar fick BKV Norrtälje med sig en poäng, 2-2 (1-1), i den svåra bortamatchen mot Västerås.
Att nykomlingen BKV Norrtälje skulle kunna rubba Västerås på bortaplan var det kanske inte många som trodde. Men BKV är bra, och insatsen i Västerår visar att laget kan störa alla lag i serien.
- Absolut. Självklart vill vi alltid vinna, men det här känns helt okej, säger tränaren Peter Hautalahti på bussen på väg hem.

I den 38:e minuten var det BKV som tog ledningen sedan Tobias Lindström spelats fram av Armend Mikoli. Detta trots stora problem för BKV då Västerås hela tiden spelade på BKV:s misstag och kontrade giftigt. I slutet av halvleken blev Daniel Bellander, mittbacken, skadad och ersattes av Oscar Kiianlinna. Som inledde mycket olyckligt då han i sin första bollkontakt gjorde självmål till 1-1 i den 43:e minuten.
- Väldigt olyckligt, men det är sånt som händer, säger Hautalahti.
I halvtid försökte BKV hitta en lösning på Västerås kontringsfotboll och man pratade mycket om att inte tappa bollen i farliga lägen. Och det blev mycket bättre. Ändå var det Västerås som tog ledningen med 2-1. Den andra mittbacken, Henrik Holmström, halkade olyckligt och underläget var ett faktum. Men BKV krigade bra. Det gav resultat i den 67:e minuten då Micke Douhan satte 2-2 och räddade en poäng till BKV.
- Efter kvitteringen tog vi över rejält och skapade flera bra chanser. Men sett över 90 minuter var oavgjort rättvist, säger Hautalahti.