fredag 24 juni 2016

OMGÅNG 13, SUMMERING


SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 12 DIV 2 NS 

Klicka på lagen med en länk så kommer ni vidare direkt till deras matchreferat, ett par lag har dock inga direktlänkar (SFF, UIF tex) utan där får ni leta er fram. Dom som inte är länkade, har inga matchreferat eller uppdaterar inte sina dåliga hemsidor.

NYHET..... 

OMGÅNGENS OMGÅNGARE:
Omgångens lirare: Frankes Appelfeldt som fixade ett hattrick och nu ligger tvåa i skytteligan.
Omgångens topp-lag: IK Franke som ångar på och vinner mark, 5-2 övertygar stort, se upp KIK.
Omgångens botten-lag: Värmdö IF som brakar ihop fullständigt i derbyt mot Sollentuna.
Omgångens publik: Åter igen folket i Visby, nästan 700 pers nu, grymt bra.
Omgångens citat: "Men tjo domarn eru blind", Adem Kücükgöl efter att ha filmat som en b-skådis.
Omgångens övrigt: När Skiljebos Karlberg gör 1-0 på Karlberg ;)
Omgångens blogg: Bloggen önskar alla spelare en skön sommarvila, vi ses i höst brrrr


BKV Norrtälje - Boo FK   4-2  
0-1 S Helgesson 12, 1-1 B Pishdari 19, 2-1 E Skogh 55, 3-1 E Skogh 75, 3-2 V Weidilitz str 85, 4-2 A Seger 94
En match där BKV åter igen visar vad lagmaskin betyder, det var ett tag sedan nu men Boo fick känna på vad det betyder. Trots att bortalaget får tidig ledning och en häng-straff så krigar man på och när Albin smäller in 4-2 på övertid så är tre poäng ett faktum. Ok nu tycker ju jag personligen att BKV var det klart bättre laget och att Boo ibland spelade på gränsen till tråkig fotboll, så segern var ju inte direkt orättvis. BKV hakar på i toppen och en match kvar innan sommarvilan, en match mot Gusk som "tillhör" höst-säsongen.
Odds: 1,65
Publik: 156


Gusk - Västerås IK   3-0
1-0 M Lindsström 4, 2-0 M Lindström 27, 3-0 M Mellberg 76
Ett Gusk i bra form gör det man ska och tar hem dom tre poängen mot gästande jumbolaget Västerås IK. Det uppstod dock en del bekymmer efter halvtidsvilan och en 2-0 ledning eftersom VIK pressar för fulla muggar men som vanligt så har man otroligt svårt att få in bollarna, bara åtta mål den här säsongen, och då har man ändå gjort sex av dom på bortaplan (?). Nu ligger man ohjälpligt sist i tabellen medans Gusk hoppade upp en plats till sjundeplaceringen.
Odds: 1,30
Publik: 154


FC Gute - Håbo FF   3-3
0-1 J Hägg 34, 0-2 J Kristiansson 47, 1-2 A Holmström 61, 2-2 R Mumba 66, 2-3 J Hägg 82, 3-3 A Holmström 90
Storpublik igen i Visby och åter igen blev det valuta för pengarna, även om vissa kanske var beredda att gå efter dryga timmen. Gute vänder upp 0-2 till oavgjort och 3-3 och det efter att Alexander Ahl Holmström som bara spelat 10 minuter totalt denna säsong blev inbytt i 55:e minuten  och sen gör mål efter bara sex minuter och kvitterar på övertid, vilken matchhjälte. Ska dock även ge Jensa Hägg en eloge för sin andra match denna säsong och som också lyckas göra två mål. I övrigt så kan vi konstatera att Gute tappade två pinnar till topplagen Sollentuna och Norrtälje, och att Håbo tog en mycket viktig poäng i bottenstriden. Tror nog att båda lagen trots allt var ganska nöjda efter det att man hade sansat sig lite,
Odds: 4,50
Publik: 682


IK Franke - Sundbybergs IK  5-2
1-0 A Appelfeldt str 6, 2-0 A Appelfeldt 45, 2-1 K Mohamed 53, 3-1 A Emanuelsson 59, 4-1 O Danielsson 67, 5-1 A Appelfeldt 71, 5-2 D Badjelan str 89
Vad har hänt med Franke? Två vinster av tre möjliga på slutet och laget närmar sig kvalplatsen med stormsteg, snacka om uppryckning. Lägg sen till fem gjorda mål i en enda match på det, man dubblar alltså antalet gjorda mål hemma under hela säsongen, och det mot ett formstarkt Sundbyberg som kom till match med bara en förlust på de senaste fem. Vi ska också gratulera Anton Engström Appelfeldt som blev årets fjärde "hattrick-görare", snyggt jobbat.
Odds: 2,35
Publik: ?


Karlbergs BK - Skiljebo SK  2-1
1-0 D Karlberg 72, 1-1 A Kärki 78, 2-1 M Karelius 90
Femman mot sexan slutade med att det blev fyran mot sexan... i placeringar alltså. Karlberg gör en sjuk vändning med drygt tio minuter kvar att spela Skiljebos Karlberg (!) gör nämligen 0-1 i 72:a minuten och då borde väl kanske många bli nöjda om det hela slutade med ett kryss men Kärki sätter dit kvitteringen i 78:e och sen slår hemmalagets skyttekung Karlelius till i absolut sista minuten och gör sitt nionde mål för säsongen och gick därmed upp på delad andraplats i skytteligan. Starkt av KB men SSK ser fortfarande farliga ut, se upp.
Odds: 2,00
Publik: 130


Kvarnsvedens BK - Syrianska IF      
FLYTTAD TILL DEN 20/7.


Sollentuna FK - Värmdö IF   5-1
0-1 J Fahmy 2, 1-1 M Thorstensson 18, 2-1 D Gustafsson 34, 3-1 V Eriksson 46, 4-1 M Thorstensson 65, 5-1 J Åberg 80
Målvaktsbyte efter elva omgångar i Värmdö och stackars Viggo Sjöberg fick kröka rygg inte mer än fem gånger mot serieledarna Sollentuna som var fullständigt skoningslösa. (Värmdös målvakt var en utespelare, förstamålvakten opererade blindtarmen och 2:+3:e målvakterna var bortresta, tack Karlberg för info) Baklängesmålet redan efter två minuter fick hemmalaget att se rött och man vände upp matchen till 2-1 innan pausvilan. Och i andra så ökade man på och när lagkapten Åberg fick sätta dit det sista målet så var "femettan" ett faktum. Seriefavoriterna Sollentuna går till sommarvila som just serieledare, starkt. medans Värmdö får häcka på en tionde plats med bara två poäng ner till nedflyttningskvalet, mindre starkt.
Odds: 1,40
Publik: 100


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar