fredag 15 juli 2016

ÅRETS HEMSIDOR


LAGENS HEMSIDOR - BRA ELLER ANUS

Kikade igenom samtliga lags hemsidor för att se hur kvalitén är, och nu sitter man här och kliar sig i skallen över hur det kan skilja så pass mellan lagen. Här nedan ser ni vad jag anser om sidorna och ja jag är väl medveten om att inte alla har samma smak, men jag hoppas att ni kan hålla med mig om några sidor i alla fall. Och jag ber redan nu om ursäkt för om jag har surfat på fel sidor men jag tror det är 99% rätt.

Bloggens Topp Tre
1. Syrianska IF
2. Karlbergs BK
3. FC Gute


BK Norrtälje
Så där lagom aktiv, som man liksom förväntar sig av div 2 klubb. Positivt ändå att man relaterar till andra tidningar och länkar som skriver mer, och att man alltid levererar pre-games, uppskattat. Och det som skrivs är så gott som alltid bra läsning, bra jobbat PJ. Godkänd.
Betyg: 3

Boo FK
Stockholm-slackers som ligger lågt, det vill säga att man matchrapporterar med en veckas släpande om man nu inte vinner. Kanonsida dock när man är på tårna men det känns lite som om varannan vecka, varannan match. Lite mer glöd där och supportrarna skulle bli glada, jag lovar.
Betyg: 2+

FC Gute
Även om det är en "laget-sida" så är den helt ok. Man skriver utförligt om matcherna och det är bra läsning grammatiskt. Gutes gemensamma hemsida är en annan historia men det skippar vi. Gute som har överraskat lite i serien gör detsamma med sin web-rapportering, helt klart en av seriens fem bästa. Lite snabbare uppdatering och sidan blir topp-tre.
Betyg: 4

Gusk
Fortsätter leverera med hyfsat bra uppdatering, om än med bra mycket mindre matchrapportering nu för tiden. Tror att det beror på att det inte är lika roligt att skriva om motgångar och mindre bra prestationer men det kanske ändras lite under hösten om laget fortsätter klättra. En enkel hemsida med tvunget innehåll känns lite tråkigt men man "är där" i alla fall.
Betyg: 3

Håbo FF
Ursäkta Håbo men ni har seriens tråkigaste hemsida. En ren skitsida med en massa reklam-loggor men ingenting läsbart, jag skulle vara oerhört besviken om jag var en supporter till den klubben. Varför ens ha sidan, förmodar att det är för att man måste ha den av någon anledning. Lägg ner eller låt någon ta tag i den. Vet dock att man är mer jätte-aktiv på Facebook men för dom som inte har det så är det nattsvart.
Betyg: 0

IK Franke
Västeråsarna rapporterar alltid från matcherna och det är precis som det ska men varför ska det ibland dröja ett par dagar innan rapporten kommer. Om dom hade en vaken kille som slängde in raderna redan samma dag så skulle ju hemsidan vara rent lysande. Det är som att läsa en lokaltidning på måndagen när matchen spelades på fredagskvällen, ja ni fattar. Men i övrigt grymt bra jobbat.
Betyg: 3+

Karlbergs BK
En av seriens bästa hemsidor, ja det är en smaksak men nog anser jag att det är en av två som slåss om titeln. Har följt dom i flera år och här har man verkligen något som många andra stockholms-klubbar inte har, full uppdatering, bilder, kärlek till klubben och folk som vill dra sitt strå till stacken. Det är bara att gratulera till en av årets bästa hemsidor i serien, även om den är liiite svårorienterad och väl vit.
Betyg: 5

Kvarnsvedens IK
En hemsida som alla andra, men man har bra uppdateringar, om än väldigt väldigt sena ibland. Och man kör till och med livesändningar emellanåt vilket ju är kanon. Har väl egentligen inget att klaga på här utan man kan man väl säga att Kvarnsveden håller måttet men inte mer än så. Tråkig herr-sida dock som ser väldigt fattig ut.
Betyg: 3

Skiljebo SK
Vet inte om jag surfar rätt. Men är detta Skiljebo Herrar hemsida så blir man ju mörkrädd, eller förfogar man över en hemlig hemsida? Det sista inlägget är en lagbild från tionde maj och innan dess var det typ ett inlägg per månad. Ganska tråkigt med tanke på en bra klubb, ett bra lag. Så min fråga blir ju givetvis varför? Kan man inte, bryr man sig inte, orkar man inte? Läser ni inte er egen gästbok där folk frågar vad som händer? Avgå eller öka!
Betyg: 0

Sollentuna FK
Ett bra lag borde ha en bra hemsida. Helt ok och man kan leta sig fram till nyheterna men det tar tid och det är oftast sena uppdateringar som är otroligt kortfattade, så visst kan man bra mycket bättre. Herrarna kanske skulle bryta sig loss och köra något eget, det känns lite så. Frågan är om man ens bryr sig då man säkert tror att det bara är lokala läsare.
Betyg: 2

Sundbybergs IK
Åter igen, tittar jag på rätt hemsida? Senaste inlägget om lagets status är postat den sjunde juni och innan dess från den elfte mars, skojar dom eller? Klubben är liten och ja kanske ingen har tid osv men det här är ju under all kritik. Och som jag skrev om Skiljebo, har man en hemlig adress? Dåligt Sumpan.
Betyg: 0

Som vanligt en av dom bästa, respekt. Här finns alltid all möjlig info tillsammans med bilder och jättebra matchreferat, en helt suverän hemsida som alla borde ta rygg på. Så här ska det se ut. Utförliga rapporter och egen statistik på det mest väsentliga och som helt klart får godkänt med upplägget av inläggen med tanke på all text. Guldstjärna. Lite ego kanske men det köper vi :)
Betyg: 5

Värmdö IF
Liten men naggande god. Värmdö har eldsjälar som jobbar med det mesta och jag misstänker att "sidskötaren" är en av dom. En ganska tråkig hemsida men alltid med matchrapporter och det är ju huvudsaken liksom. Ska inte klaga men åter igen en klubb som ibland blir lite väl sena med uppdateringarna, men dom kommer ju i alla fall till skillnad mot en del andra.

Västerås IK
Seriens jumbo presenterar seriens sämsta hemsida, går det hand i hand? Årets första träning, seriepremiär, tränarbyte, en menings matchreferat efter första vinsten och sen semester. Driver dom eller? Det här är ju inte ens en dålig hemsida, det är en usel hemsida. Kan inte begripa hur en förening kan bedriva en så dålig verksamhet utåt, vad tror ni andra klubbar anser om er?
Betyg:-1Känns lite utför, inspirationen avtar i och med responsen uteblir i sökandet av sponsorer. Att bedriva hemsidor är inte gratis och all tid som går åt för att uppdatera dom och hålla igång det hela är inte något man bara skakar fram på en kvart. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar