måndag 24 oktober 2016

KARLBERG BESEGRADE HUDIK

KARLBERG ÖVERTYGADE - HUDIKSVALL FÖLL TUNGT

(I kvalet till "ettan" så mötte Hudiksvalls FF Karlberg på hemmaplan och  här nedan kan ni läsa matchreferatet från deras hemsida. Grattis KBK och nu väntar Linköping FC den 6/11. Lycka till!)

Karlbergs BK vann första kvalmatchen mot Hudiksvalls FF på söndagen efter sent avgörande.

Hudiksvalls FF imponerade stort under säsongen i Norrlandstvåan och kammade in 63 poäng på 26 omgångar. Sedan 28 juni 2014 hade laget spelat 32 hemmamatcher på Glysisvallen med statistiken 27 vunna, fyra kryss och bara en förlust. Det nederlaget kom för två veckor sedan hemma mot Härnösand. Så det var onekligen en tuff uppgift som väntade Karlberg. Men unga KB tog tag i matchen från start och förde spelet i första halvlek. Inget stort övertag, men gästerna kändes ändå lite vassare inför de 507 åskådarna i höstkylan på Glysisvallen. Modou Gassama hade ett par nickar, som dock gick rakt på Niclas Larsson i hemmamålet, men i den 37:e minuten bröts dödläget. Adam Westin hittade ut till Sebastian Bergenheim. Denne slog ett inlägg som var på väg mot en fristående Gassama,  hemmabacken Haris Camo var tvungen att slänga sig och styrde in bollen i eget målet. Hudiksvall reste sig efter målet och tog över spelet sista fem minuterna före paus. Hemmalaget vaskade fram en straffsituation, men då hade linjedomaren blåst för offside på Kion King.

I andra halvlek tog Hudiksvall över spelet och tryckte tillbaka KB. Men bortalaget hade de bästa chanserna. Modou Gassama fick en tå på ett inspel – Niclas Larsson räddade. Keivan Keshavarz sköt efter hörna – Mathias Karelius styrde bollen utanför. Alexander Hedman väggade sig igenom – bollen tog i stolpen. Mathias Karelius fick ett friläge från vänster – Niclas Larsson räddade. Därför kom 1–1-målet lite oväntat, i en period då Hudiksvall inte skapade några farliga chanser. Pigge inhopparen Johan Brolin slog ett finfint inlägg som landade på pannan på Kion King som nickade in 1–1 i den 74:e minuten. Men KB reste sig. Som så många gånger förr. Adam Westin kombinerade sig igenom och sköt – Niclas Larsson svarade för en vass räddning. Två minuter senare fick den förre allsvenske målvakten kapitulera. Keivan Keshavarz drog till från distans och bollen borrade sig in i bortre hörnet. Sista tio minuterna backade KB ned, men fick tre fina lägen att sätta spiken i kistan då William Sheriff, Modou Gassama och inhopparen Ivan Förlin hade varsitt friläge. Hudiksvall skulle få en gyllene möjlighet – i matchens slutsekunder. Pelle Lööf nickade ned bollen till Kion King som från nära håll lyfte bollen över ribban. 1–2 stod sig – och Karlbergs BK hade säkrat en mycket viktig seger i kvalgruppen.
– Jag tycker att vi vinner välförtjänt. Hudiksvall är ett bra lag och de hade en del boll i andra halvlek, men vi skapade tillräckligt för att göra fler mål. Jag är oerhört nöjd med sättet vi genomför matchplanen på, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde hela laget och plussade extra för mittbacken Sean Sabetkar.
– Sean var fantastisk och gjorde sin bästa match för säsongen. Överhuvudtaget så gjorde många spelare ett stort arbete i försvarsarbetet, inte minst i första halvlek. Det var väldigt kul att se.

Hudiksvalls FF–Karlbergs BK 1–2 (0–1)
Mål: 0–1 (37) Självmål, 1–1 (74) Kion King (Johan Brolin), 1–2 (79) Keivan Keshavarz.
Publik: 507 (på Sparbanken Arena Glysisvallen).

"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"