söndag 12 september 2021

OMGÅNG TOLV


SENASTE MATCHERNA - EN SNABBGENOMGÅNG

Sundbyberg - IFK Uppsala  (1-0)  2-1
Seriefinalen blev precis så jämn som man kunde tro, men hemmalaget Sundbyberg brottade ner serieledarna och bytte nu åter igen plats med dom. Sumpan fick en straff tidigt i andra halvlek och satte dit 2-0. Därefter blev det mer IFK men det mot ett mycket kompakt hemmalag och det blev endast en sen reducering för gästerna i 86:e minuten. Sundbyberg som förlorade förra helgen för första gången i år vann alltså igen, men Uppsalas svit om åtta raka utan förlust bröts. SBK får spela nästa match utan Maradag, och IFK utan Aramesh, båda drog på sig säsongens tredje gula kort och är avstängda.

Västerås - Sala  (0-0)  0-1
Vad ska man säga om Västerås som åter igen förlorar med uddamålet, i sex av dom nio förlusterna så har det varit så. Sala kom undan med andan i halsen och hakar fortfarande på där uppe. Märkligt att man kom till bortamötet i Västerås med bara två avbytare, tre med målvakten. Och att man gör dom två möjliga bytena i matchen absolut sista minuterna.

Viggbyholm - Franke  (1-0)  3-0
Viggan spelade sin sjunde hemmamatch och av dessa så har man vunnit fem, och då genom att inte släppa in en enda boll. Den lilla formsvackan som var för ett par veckor sedan verkar så sakteliga försvinna igen. Frankes sex matcher långa svit utan förlust bröts dock och för första gången i år så gör man inte mål i en match. Viggbyholm är tabelltrea med en poäng bakom serieledarna och hr ett utmärkt smygläge, Franke däremot tappade nog dessvärre chansen att nå toppen nu eftersom avståndet till lagen ovanför växte ytterligare.

Newroz - Fanna  (1-1)  3-2
Newroz tog absolut sista chansen att haka på dom övriga i tabelltoppen mot bottenlaget Fanna, och det efter att Welat Kavak gjort segermålet i 98:e (!) matchminuten. Visst var det viktigt för hemmalaget men oj så snöpligt för Fanna som ju behöver varenda liten pinne i bottenstriden. Men hur är det med formen i Newroz, två raka förluster och sen den här uddamålsvinsten på det. Dom övrig fyra lagen i topp ser definitivt mycket starkare ut just nu.

Norrtälje - Uppsala-Kurd  (2-0)  6-1
Ytterligare tre nya poäng för Norrtälje som nu vunnit dom tre senaste matcher, efter den långa sviten med sex utan vinst innan dess med bara ett fåtal gjorda mål. Nu har det blivit hela tolv mål framåt på dessa tre matcher vilket också tyder på att målgörandet har kommit igång ordentligt. Det är ju dubbelt upp mot årets alla övriga matcher bara på dessa tre senaste matcherna. Hassan Tahar satte dit ett hattrick och anfallskollegan Fredric Kayembe gjorde två mål, som ju för övrigt tryckte in ett hat-trick mot serieledarna förra helgen. Fred upp som tvåa i skytteligan nu, bara två mål efter Shojaeddin i IFK. Uppsala-kurd har mycket att jobba på och kommer att få rikta in sig på att inte åka ur i år, tex målvakter, tränare som inte får kort på kort osv.

Procyon - Heby  (2-1)  2-2
Bottenmötet i serien slutade med delad pott efter det att Procyon haft ledningen två gånger om. Så trots oavgjort så förlorade båda lagen om man ser till poängbehovet. Procyon har alltså fortfarande inte lyckats vinna på hemmaplan i år, och Heby inte på bortaplan. Ja faktum är att dom inte har tagit en enda vinst i år. Det ser med andra ord mycket mörkt ut för bägge lagen. 


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar