ÅRETS FÖRSTA TREPOÄNGARE

BKV MOSADE NER PROCYON - GRYMT SKÖNA POÄNG

Jag tog mig friheten att kopiera matchreferatet från BKV:s eminenta hemsida, hoppas det är ok, hör av er annars. Mycket bra jobbat av er grabbar att bärga årets första vinst på bortaplan mot ett förväntat småjobbigt motstånd. Det imponerar på mig och förhoppningsvis även på er själva, ta mer er det in i nästa omgång mot Arlanda nästa helg. För det lär bli lika lika då. Fem tummar upp från bloggen :)

"Match på Stenhagens IP mot Procyon BK, en för dagen väldigt blåsig arena. Det skulle bli en riktig drabbning visade det sig, med oerhört mycket känslor både på och utanför den gröna konstgräsmattan.
Vi ställer upp med lite förändringar mot matchen senast, dels i backlinje och dels på centralt fält p.g.a. utvisningen och en tillkommen skadekänning efter förra helgens match. Vi får dessutom sjukdom på morgonen och tar med oss ett par ur BKV U Vargarna som får göra sin första tripp med truppen.
Vi har turen med oss i slantsinglingen och väljer att spela i medvind under första halvlek. Procyon börjar precis som förväntat i ett högt tempo och försöker sätta hög press , men vi hanterar det med bravur och ligger rätt i positionerna. I 12:e min får vi en kantfrispark på offensiv planhalva, Linus slår den mot mål och på rensning från motståndaren lyfter Serge in den mot mål igen och Isac bröstar den till Freij som med en sträckt vrist (enligt egen utsago) sätter den i nät - men det tog sin lilla tid det var "strumprullarfart" på den, ledning 0-1. I 22:a min slår motståndaren en lång boll på djupet och linjedomaren höjer flaggan för offside och vi slutar spela varpå de gör mål och domaren helt sonika skiter i sin linjeman och godkänner målet - det utbryter ett visst tumult och linjedomaren är tydligt missnöjd med huvuddomarens bedömning. Men som vanligt - spela tills domaren blåser.... 1-1. Det tar knappt tio minuter innan vi tar ledningen igen, Jacob blir nergjord strax utanför motståndarens straffområde med frispark som följd. Bollen ligger inte still i blåsten så Jacob petar den och Shakew sätter den lågt under en hoppande mur och vi är åter i förarsätet 1-2. Vi spelar smart sista kvarten och går till pausvila i ledning.

Vi pratar i halvtid om att spela smart och hur vi bäst ska utnyttja motståndarens svagheter, dessutom kommer vi behöva hålla bollen på marken i den starka motvinden.
Det är ett riktigt intensivt ställningskrig under första 20-25 min av andra halvlek innan en nyinsatt motståndarback gör ett misstag och Calle kan sätta dit 1-3 i 77:e min. Luften går ur motståndaren lite grann och ett lugn lägger sig på bänken. Men ur ingenting via sin högerkant och nästan ur ingen vinkel alls sätter Procyon 2-3, och i samma ögonblick är det känslor utanpå överallt. Sista 10 min (inkl tillägg) händer det mer än under en hel match. Två händelser att skriva om - en positiv och en tragisk. Den positiva, Anders T gör debut med ett par minuter kvar. Den tragiska, när vi i slutet får lyfta ut en av våra absolut bästa spelare på läktarsidan för kramp blir han utsatt för rasistiska påhopp, hot och glåpord. Ingenting vi accepterar och motståndartränare kom efteråt och bad om ursäkt å hela föreningens vägnar. Vi vinner med 2-3 - så j..la skönt när domaren blåser av matchen.
En riktigt bra insats idag av alla där ingen viker ner sig utan vi står upp för varandra. Vi tar nya tag i veckan inför kommande utmaningar."