söndag 24 april 2022

TRE OMGÅNGAR SPELADE

SERIEN SÅ HÄR LÅNGT - OERHÖRT JÄMNT

Division 3 Norra efter tre spelade omgångar ser oerhört jämn och spännande ut. Arton matcher totalt och åtta av dom har slutat oavgjort, det säger väl en hel del. I övrigt så har fem av dom slutat med en uddamålsvinst. Största vinsten står serieledande Spånga för, 3-0 hemma mot Strömsberg. Jag kollade igenom alla lagen lite snabbt och kom fram till följande:

BKV Norrtälje
Norrtälje är obesegrade så här långt med sina två oavgjorda och en vinst nu senast mot Procyon. Laget verkar ha massor av kunskap och förhoppningsvis så kommer den att blomma ut mer och mer, coachen är ett unikum och det tror jag räcker långt. Frågetecknet är väl defensiven, bara bottenlaget Strömsberg har släppt in mer mål.

Bollstanäs BK
Tre matcher, tre oavgjorda, tre tre i målskillnad och tre poäng. Snitt 1-1 med andra ord. Laget har haft ett par mycket svåra bortamatcher så med tanke på det så har man gjort det bra. Grym defensiv varvat med ett lite klent anfall är kanske inte det bästa man kan ha. Men mycket kan hända än..

Enköping SK
Inledde med två raka vinster men gick på pumpen i senaste matchen tabellfyran Viggbyholm. Laget ligger på andra plats och ser ut att vara ett av topplagen så här långt, och det var nog ingen överraskning direkt. ESK kommer ju ändå från en säsong i "tvåan" så underlag för bra resultat bör ju finnas i truppen.

FC Arlanda
En vinst och två oavgjorda för gamla division två laget Arlanda så här långt, men det som sticker ut är "ful-ligan", åtta varningar och en utvisning, på tre matcher. Som bekant brukar det aldrig hålla så på den fronten får man nog skärpa upp sig rejält. I övrigt så ligger laget bra till som bekväm femma i serien, två poäng från serieledarna.

Gamla Upsala SK
Gusk har gjort ett enda spelmål hitintills, det andra var en straff. Men man har ju bara släppt in tre bollar så det får väl ses som ok. Men det kan inte vara det här man hade tänkt sig när man ramlade ur division två förra säsongen, att redan nu ligga ynka två poäng från division fyra. 

Procyon BK
Procyon gör mycket mål, och släpper in mycket mål, det är lite "all-in" i vanlig ordning med andra ord. I fjol så hamnade man nia och fick kvala för att stanna kvar, och nu är man parkerade som åtta i tabellen. Det känns lite som att det är där någonstans man kommer att hamna till slut.

Rådmansö SK
Även om Rådmansö ligger under nedflyttningsstrecket så gör dom det bra, tre spelade matcher och bara en torsk... på en straff borta mot Gusk. Alltså här är det bara kämpa på som gäller, och som en "under-dog" kan man bara inte ge upp. Det blir fyra av fem vargar till Rådmansö så här långt.

Spånga IS
Spånga övertygar och kör på i serien, två vinster på tre försök och en oavgjord renderar i en förstaplats. Samt att man har gjort flest mål av alla så här långt i den mycket målsnåla serien, sju stycken. Och om man bortser från Strömsberg så är det tuffa matcher. Hur långt håller det tro, spännande framöver.

Strömsbergs IF
Tre raka förluster ser inte bra ut, och vad jag har hört så är det inte ens nära. Det ser mycket mycket tungt ut för Tierps-gänget, åter igen. Ok laget har haft en tuff serieinledning och två bortamatcher på den, men 1-7 i målskillnad är inte bra. Kan laget mer så behöver det plockas fram omgående.

Sundbybergs IK
Förra årets tabelltvåa ligger näst sist i serien just nu och det är mycket överraskande. Men man har också haft ett tufft matchschema med motståndare som Enköping, Viggbyholm och Bollstanäs. Fast bara ett enda mål kan ju tyckas vara lite väl lite. Som vanligt tighta bakåt men som sagt, bara ett enda mål framåt.

Vaksala SK
1-1-1 Vaksala varvar och ger, förlorar hemma och vinner borta. Som tippare är det närapå omöjligt att tippa rätt tecken på Vaksala så här långt. Men känslan är att det är tveksamt om det ska räcka för en topp-placering, men mycket kan hända.

Viggbyholms IK
Efter tre omgångar ligger Viggan på den plats man slutade förra årets, nämligen fyra. Precis som tre andra lag har man bara två pinnar upp till Spånga och jag tror ändå att man är relativt nöjda med resultaten så här långt. Men siktet är nog inställt på en högre placering, och den känns inte långt borta.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar