lördag 25 juni 2022

OMGÅNG 13

SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 10

Vaksala - Gusk  1-1
Vaksala räddade en poäng med tio minuter kvar av matchen, på en straff. Notera att Gusk åter igen fick en spelare utvisad, det är årets femte röda kort(!), hur är det möjligt att dra på sig ett rött kort i varann match, helt otroligt dåligt.I övrigt så vill det sig inte riktigt för Gusk, tredje raka oavgjorda nu och att åter klättra upp i division två är nog redan en utopi. Vaksala kvar under strecket.

Sundbyberg - Enköping  1-0
Enköping med sju raka utan förlust gick hårt på pumpen den här gången, Sumpan hade bestämt sig för att bryta sin negativa förlusttrend. Sumpans Datunaishvilli avstängd nästa omgång efter sitt sjätte gula kort.

Rådmansö - Viggbyholm  2-2
Otroligt bra insats av hemmalaget Rådmansö att stjäla en poäng av obesegrade och lite kaxiga Viggbyholm (igen!) 2-2 i premiären borta och nu 2-2 hemma. Det hade inte Viggan räknat med om man läser deras hemsida från och till, men nu hade man ju tur ändå eftersom serietvåan Arlanda också bara fick en poäng mot det andra bottenlaget, Strömsberg. Så ingen störra skada skedd, fortsatt serieledning för Viggbyholm. RSK:s Lindberg avstängd nästa runda.

Spånga - Procyon  2-1
Toppstriden tätnade till igen för Spånga eftersom man tog tre poäng mot Procyon tack vare att Viggan och Arlanda kryssade. Gästerna spelade sin tredje raka förlustmatch och är nu i allra högsta grad inblandade i bottenstriden. Och till råga på allt så fick man både Buaklin och El Malla avstängda i nästa omgång.

Norrtälje - Bollstanäs  4-0
En mycket spännande match på förhand eftersom båda lagen stod på sexton poäng och låg 5:a respektive 6:a i tabellen. Men i andra halvlek så tog det roliga slut, i alla fall om man Bollstanäsare, två snabba mål från BKV efter dryga kvarten och sen två till i slutet av matchen och det hela var över. Norrtälje vann alltså med hela 4-0 över laget som jagade dom, en mycket viktig seger inför framtiden och den kommande höstsäsongen.

Strömsberg - Arlanda  1-1
Det tog bara tio minuter för serietvåan Arlanda att göra mål på Strömsberg, men sen kom man snopet nog inte längre. Tvärtom så kvitterar hemmalaget med dryga tio minuter kvar och ska vi säga "rånar" topplaget på två pinnar. Och då ligger ju ändå SIF näst sist i tabellen. Så för deras del var det en väldigt viktig poäng för framtiden. Arlanda dock fortfarande obesegrade men har inte vunnit på två omgångar nu. Strömsbergs A Råstock avstängd nästa match, liksom trion Ismail, Aljaderi och Aslan i Arlanda.