tisdag 30 augusti 2022

OMGÅNG 17

SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 17

Gusk - Viggbyholm  1-1
Jag ska inte vara taskig men, men självutnämnda seriesegrarna Viggbyholm fick det inte att stämma men lyckades trots allt rädda en poäng. Gusk tog ledningen på en straff, som så klart Viggan inte hade en aning om varför. Guskarna stred på bra i andra halvlek och höll också halvtidsresultat matchen ut, 1-1. VIK hade dock tur i oturen eftersom serietvåan Spånga också kryssade mot seriejumbon (!), men Arlanda vann så där tappade man ändå lite på serieledarna. Viggans Aggebo avstängd nästa match.

Spånga - Rådmansö  3-3
Serietvåan kryssar mot tabelljumbon, och ska faktiskt vara nöjda med en poäng efter underläge två gånger om och ett kvitteringsmål med bara minuten kvar att spela. Och åter igen så drar man på sig ett rött kort, den här gången så var det lagkptenen som åkte av efter bara tjugosju spelade minuter. Det är det femte i år. Så nu leder man "ful-ligan" och jag tror att alla kort kommer att bli för mycket för laget, det fungerar inte att ha halva laget avstängt hela tiden, stackars tränare (som också blir utvisad). Nio vinster och åtta oavgjorda på sjutton matcher är ju enastående, men det är många kryss. Rådmansö då? Sjuttonde raka utan vinst, men som man krigade här. En minut från sin första trepoängare, surt. Man måste ju ändå ge laget en stor eloge, dom kämpar verkligen för den där första trepoängaren oavsett motstånd. Spångas kapten Fashandi, målvakten Lissel, anfallaren Ortiz avstängda till nästa match.

Arlanda - Sundbyberg  2-0
Arlanda bara kör, det verkar inte finnas någon stoppknapp där inte. Fortfarande obesegrade och serieledare. Jag har ingen aning om hur mycket man har satsat på årets serie men det vekar vara en hel del. Ok, det är sex omgångar kvar att spela men det ser onekligen bra ut för laget. Sundbybergs Karadag avstängd efter sitt sjätte gula kort.

Procyon - Enköping  0-2
Femman mot fyran och otroligt spännande på förhand eftersom bägge lagen kom till avspark med tre raka vinster. Men efter en timmes spel satte Enköping dit ledningsmålet och sen ökade man bara på och sänkte Procyon. Starkt. Procyons Jalil lyckades bli varnad utan att ens vara på planen (sjätte i år) och får därmed vila ett par veckor.

Bollstanäs - Strömsberg  2-2
Hemmalaget ledde två gånger om men nästjumbon Strömsberg kvitterade två gånger om och krigade till sig en poäng i matchens absolut sista minut, en otroligt viktig poäng för SIF som nu bara har tre poäng upp till Sundbyberg ovanför strecket. Och i nästa omgång väntar Norrtälje på hemmaplan, men den missar Westman eftersom han drog på sig sitt sjätte gula kort i år.

Vaksala - Norrtälje  1-1
Bottengänget Vaksala lyckades ta en viktig pinne mot Norrtälje, men var väldigt nära att åka på pumpen i matchen sista fem minuter. BKV får nämligen en straff, men andredomaren säger nej så det blev ingen och sen kvitterar BKV i 90:e minuten. Skönt, för det är ju inte bara hemmalaget som är i stor poängnöd just nu. Laget är i en djup formsvacka och har endast en vinst på dom nio senaste matcherna, dvs en vinst sedan 25:e maj. Och då var det mot jumbon Rådmansö. Vaksalas Helling avstängd nästa omgång.

"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"