OMGÅNG 18

SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 18

Rådmansö - Vaksala  0-1
0-1 J Grönlund 88
Nej det vill sig INTE för Rådmansö, det är som förgjort, att vinna alltså. Nu fick man inte ens oavgjort mot nästjumbon Vaksala hemma eftersom gästernas inbytte Grönholm petade in matchens enda mål i 88:e minuten. Ett oerhört viktigt mål för Vaksala som nu bara har en poäng upp till strecket och Sundbyberg, nu är man med i matchen igen. Rådmansö får nu sikta in sig på roslags-derbyt som spelas redan på torsdag kväll, men då utan Holmström som är avstängd.

Viggbyholm - Procyon  0-0
Viggan tappar poäng igen. Bara två vinster på de sex senaste matcherna. Har division två-tåget gått nu, ja jag tror det för Arlanda ser ostoppbara ut och har fem poäng till godo på VIK. För Procyons del så var det mest gula kort som räknades, hela sju stycken den här gången och nu har man samlat ihop femtiotvå såna under säsongen och toppar så klart "ful-ligan" på det. Mattias och Alexander Gonzalez avstängda nästa omgång. Och man har sju man som riskerar avstängning vif ett kort till nu.

Bollstanäs - Gusk  5-0
1-0 K Dahir 14, 2-0 K Dahir str 23, 3-0 A Hamberg 48, 4-0 P Korpe 51, 5-0 N Er 78
Två mål av Bollsta efter första halvlek, varav ett på straff. Och i andra så dunkade man in ytterliga tre mål och Gusk fick sen åka hem med svansen mellan benen. Två vinster på de sex senaste matcherna och bara ett enda mål på de tre senaste. Formsvacka. Bollsta däremot har bara två förluster på de åtta senaste och klättrade nu upp på en sjätteplats, förbi både Gusk och Procyon. Eriksson i Gusk avstängd efter tredje gula kortet.

Strömsberg - Norrtälje  1-5
0-1 M R Blanck 37, 0-2 M R Blanck 60, 0-3 E Logo 73, 0-4 A Lundin 84, 1-4 A Hillbom 87, 1-5 A Lundin 90+3
En brutalt härlig seger för Norrtälje som har varit i lite av en lång svacka, men här mosar man verkligen ner nästjumbon Strömsberg. SIF höll dock stången länge och det dröje en timme innan målen rullade in även om BKV hade en 1-0 ledning i in halvtidsvilan. Laget upp hela tre placeringar och avståndet ner till nedflyttning ökade till åtta poäng, så den risken är förmodligen eliminerad nu.

Sundbyberg - Spånga  1-3
0-1 W Fataki 5, 0-2 A Fröderberg 41, 0-3 W Fataki 65, 1-3 E Kjelleryd 79
Sumpan fast i botten efter fem raka förluster nu, ja man har t.o.m sju torskar på de åtta senaste matcherna. Till skillnad mot Spånga då som fortfarande inte har förlorat en enda match men som ändå "bara" ligger tvåa i serien, men det beror ju på att det har blivt hela åtta oavgjorda så här långt. Sultani och Mohamed i Sumpan avstängd i omgång 19.

Enköping - Arlanda  1-5
0-1 D Aramesh 50, 0-2 D Aramesh 54, 0.3 M Khodakowski 69, 1-3 J Bernhardsson 82, 1-4 M Ahmed 84, 1-5 M Ahmed 89
Första halvlek slutade 0-0, men Enköpings skytteligaledare Zetterström (som inte "målat" sedan en månad tillbaka) drog på sig ett rött kort i 44:e minuten, Enköpings fjärde i år (!). Efter pausvilan med en timme spelad så försvann Enköpings division två-tåg i fjärran, Arlanda spelade ut ESK:s tiomanna-lag och åkte som vanligt hem obesegrade. Nu har man ryckt i tabelltoppen och ser på gränsen till klara ut för att vinna serien, Enköping däremot för sikta på att sluta fyra i serien. Sex poäng upp och sju poäng ner.