tisdag 27 september 2022

OMGÅNG 21

SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 21

Ursäkta den sena uppdateringen men är det älgjakt i Jämtland så är det. Punkt.

Norrtälje - Enköping  0-3
0-1 J Lindgren 59, 0-2 M Ytter 67, 0-3 K Boakye-Mensa 87
Norrtälje sprang på pumpen mot formtoppade Enköping på hemmaplan. Man höll dom dock kort i nästan en timme men sen tappade man tyvärr in tre bollar i andra halvlek. Enköping klättrar temporärt upp en placering och ligger just nu trea i tabellen, och det efter femte vinsten på de sex senaste matcherna. Lundemo missar sista matcher på grund av sitt tredje gula kort.

Rådmansö - Sundbyberg  2-3
0-1 J Dahlberg 31, 1-1 J Haglund 35, 1-2 J Lindström 56, 1-3 A Saweris 83, 2-3 J Haglund 90+1
En vinst och en oavgjort på slutet för jumbon Rådmansö medans Sundbyberg kom med fem raka utan vinst. Det var nog en hel del nerver i Sumpan som ju verkligen var tvungna att vinna för att inte riskera att åka ur, men trots det så fixade man det och det var nog tur att det var just RSK som var motståndaren och inget annat lag. Det blev vinst och nu väntar kvalspel trots att det återstår en match.

Strömsberg - Procyon  3-3
0-1 E Karlstrand 17, 0-2 H Naizghi 22, 1-2 A Råstock 49, 1-3 H Naizghi 67, 2-3 A Hillbom 90+1, 3-3 R Helmefors 90+4
Procyon tog sig i efter fyra raka utan vinst, men vinsten uteblev ju tyvärr i alla fall i och med att man släppte in båda 2-3 och 3-3 på övertid av ett redan besegrat Strömsberg. Men. Det räckte med en poäng för att undvika kvalspelet så det är bara att gratulera till en ny säsong i division tre nästa år. Strömsberg var ju redan klara för utflyttning men föll med flaggan i topp här och snuvade gästerna på fullpoängaren. Aydid i Procyon avstängd i sista omgången.

Arlanda - Gusk  2-1
1-0 D Aramesh 53, 1-1 SM 76, 2-1 M Ahmed 78
Grattis Arlanda, årets segrare av div 2 ns, vilken serie ni gjorde. Endast en enda förlust och det mot tvåan Viggbyholm, det imponerar stort. Guskarna försökte vekligen att vinna men mäktade inte med den stora lagmaskinen. Åter igen... Grattis Arlanda. Asla avstängd i sista omgången efter sitt nionde(!) gula kort i år. Förresten, såg att Arlanda bara hade en spelare med "svenskt" namn, och det är reservmålvakten med arton matcher på bänken. Lite kuriosa.

Vaksala - Viggbyholm  2-2
1-0 T Helling str 55, 1-1 S Östlund 71, 2-1 T Helling str 85, 2-2 S Östlund 90
Skriket från Viggbyholm hörs nästan ända hit. Tre oavgjorda av fem möjliga på slutet kostade dom förmodligen seriesegern. Men hade man besegrat bottenlaget Vaksala så hade ju i alla fall hoppet funnits kvar inför sista omgången. Ok helkört är det ju inte än, laget kommer att ju att få kvalspela till "tvåan" så visst har man chansen. Underläge två gånger om i matchen och det på två straffar, blytungt. För Vaksalas del så innebar ju den här starka poängen ingenting för man hade behövt alla tre för att ha räddat nytt kontrakt. Laget åker ur och lirar i fyran nästa år. Snacka om en loose-loose match. Bergström i Vaksala missar årets sista match.

Spånga - Bollstanäs  2-3
0-1 M Erlandsson 12, 0-2 K Dahir 52, 1-2 R Persson 65, 1-3 K Dahir 71, 2-3 R Persson 82
Vad hände med Spånga ett obesegrat topplag som rasade ihop totalt i dom tre sista omgångarna med tre raka förluster. Jo som jag tidigt sa, alla deras kort och utvisningar kommer att komma ikapp dom så småningom, och som dom gjorde det. Och jo Spånga fick ett rött igen, det sjunde(!!) i år. Man kommer förmodligen inte ens att komma trea till slut eftersom Enköping nu har passerat dom. Bollstanäs gjorde det starkt och bortavann, och som belöning så klättrade laget två placeringar och är nu ny femma. 


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar