måndag 19 september 2022

OMGÅNG 20

SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 20

Viggbyholm - Spånga  4-1
1-0 S Östlund 30, 2-0 P Elfstrand 31, 3-0 SM 37, 3-1 S Ortiz 60, 4-1 J S Eriksson 90+3
Spånga går inte upp i fyran nästa år, men Viggbyholm är mycket nära nu. Två poäng bakom serieledarna och bara två matcher kvar att spela. Rafflande. Här spelade man bort Spånga inom loppet av sex minuter i första halvlek då man smällde in tre mål, eller ja två, det tredje var ju ett självmål- Förresten jag klagade ju lite på Spångas alla utvisningar, men åter igen så gör man det, på övertid. Årets sjätte utvisning, helt otroligt. Inte undra på att man inte vinner serien liksom. I nästa omgång så blir man utan Fataki, Sener och Ortiz. Illa illa.

Bollstanäs - Arlanda  1-3
0-1 M Ahmed 28, 1-1 A Hamberg 82, 1-2 M Khodakovski 83, 1-3 K Ofordu 90+4
Bollstanös försökte verkligen rubba serieledande Arlanda men föll ihop i slutet av matchen. Arlanda ledde efter första halvlek men med bara åtta minuter kvar så kvitterade hemmalaget. Men en minut senare så leder Arlanda åter igen och på övertid så smäller man också in ett bonusmål och tar hem årets trettonde full-poängare. Fortfarande två poäng före jagande Viggbyholm, så nu har man inte råd att förlora i dom två kommande omgångarna, Gusk och Procyon väntar.

Enköping - Vaksala  3-1
1-0 K Boakye-Mensa 47, 2-0 P Lundemo 68, 2-1 T Helling 89, 3-1 S Granlund 90+6
Bottengänget Vaksala gjorde allt man kunde föt att plocka poäng på svåra Enköping men det ville sig inte trots en reducering i sista minuten. ESK kunde sen spika igen kistan i 96:e minuten. Vaksala tappade tyvärr också en pinne på Sundbyberg som spelade oavgjort mot Norrtälje, men än finns chansen till nytt kontrakt även om dom återstående matcherna är mer än svåra att vinna. Enköping tar nu sikte på tredjeplatsen eftersom Spånga verkar ha tappat fokus i toppstriden. Östman i ESK avstängd i nästa omgång. Precis som kapten Baehre i VSK.

Gusk - Procyon  8-0
1-0 J Brekkan 10, 2-0 P Collander 16, 3-0 M Musgrove 19, 4-0 P Collander 22, 5-0 P Collander 41, 6-0 J Brekkan str 71, 7-0 E Skeppstedt 81, 8-0 H Tjärnhell 84
Total förödmjukelse mötte Procyon i Uppsala-derbyt för redan efter drygt tjugo spelade minuter så ledde Gusk (med bara tre avbytare, varav en målvaktsdebutant?!) med otroliga 4-0, och det hann bli ett till innan pausvilan. I andra så rullade ett par mål till in och det hela slutade alltså med hela 8-0. Collander noteras för ett hat-trick, som för övrigt är seriens sjätte i år. Gusk andra eftersom Brekkan har ett sedan tidigare, men mäktade "bara" med att göra två mål den här gången. Avstängniar på tre spelare som ficksina trejde kort, målskytten Collander i Gusk, kapten Skoglund i Procyon samt målvakten Qaoud (tre gula på sex matcher??!!)

Sundbyberg - Norrtälje  1-1
0-1 E Logo 55, 1-1 A Tucek 67
Sumpan krigar vilt nu för att undvika nedflyttning och lyckades rädda en pinne mot gästande Norrtälje. Enligt uppgifter så var det väl kanske inte årets match direkt men som sagt, det stod mycket på spel för Sundbyberg. Norrtälje tog ledningen men fick bara ha den i drygt en kvart innan Sumpan kvitterade och höll sen 1-1 matchen ut. För BKV är det redan klart för i år men visst skulle det vara roligare att hamna femma istället för sjua i tabellen. Och nu har man ju fem raka utan förlust också. Men för Sundbyberg är det värre, det här var nämligen deras sjunde raka match utan vinst. Tur i oturen kanske för nu återstår Rådmansö och Strömsberg och då krävs det vinster, för annars åker Sumpan ur.

Strömsberg - Rådmansö  2-3
1-0 A Hillbom 48, 1-1 A Slätis 71, 1-2 A Slätis 75, 2-2 O Keddysson str 86, 2-3 M Ericsson 89
Och till slut kom den, Rådmansö-vinsten. Efter tjugo omgångar av tjugotvå så lyckade man äntligen vinna en match. Och vilken rysare det blev. Först 1-0, sen 1-2 och så får SIF en straff och kvitterar i 86:e. Men det var Rådmansös afton idag och i sista minuten petar man bollen i mål och vinner! Starkt på bortaplan även om det var mot nästjumbon Strömsberg, men dom var ju helt klart än mer fokuserade med tanke på att en vinst här skulle väcka hoppet i klubben att kliva upp över nedflyttningsstrecket. Men icke sa nicke, det är över nu, divison fyra väntar nästa år, precis som för Rådmansö. Men dom festar nog ikväll ändå. Avstängda nästa omgång, Olsson i SIF, och Skoglund, Keskikastari samt Chamuon (nionde gula!) i RSK