onsdag 14 juni 2023

SNABBKOLL PÅ OMGÅNG 10

STORPUBLIK I ENKÖPINGSDERBYT OCH AVSTÄNGNINGSREKORD (?)

BKV - Västerås IK  2-1
Norrtälje var illa ute mot seriejumbon i halvtidsvilan med underläge 0-1. Men skyttekungen Arvid Slätis såg till att alla tre poängen hamnade hemma i byn genom att göra två mål i andra halvlek. Oerhört viktiga poäng höll på att gå förlorade men ska aldrig ge upp, så med tio minuter till godo så satt också  segermålet. En bra laginsatsstod för tre fina poäng och en tredjeplats i serien.

Gusk - Rinkeby  5-0
Årets fjärde hat-trick i serien stod Daniel Aramesh i Gusk för när man enkelt bollade ut Rinkeby med hela 5-0, visserligen ett straffmål men ändå. Bortalaget får två avstängda start-spelare nästa helg eftersom dom nu är uppe i tre gula kort vardera, Dincer och Abukar.

Spånga - Procyon  3-1
Har Spånga läst vad jag har skrivit om gula och röda kort? För på dom fyra senaste har man "bara" dragit på sig fem gula kort, och det efter matchen mot Norrtälje där man fick just fem gula kort. Laget toppar dock "busligan" fortfarande, och det mycket tack vare Santiago Ortiz som helt otroligt nog drog på sig sin tredje avstängning nu, hur lång avstängning vet jag inte. Men helt galet med två utvisningar och tre gula på tio matcher!!. Procyon förlorade igen och har nu fyra raka utan vinst. Matchvinnare var Fataki som vände matchen med två snabba mål i andra halvlek.

Täby - Bollstanäs  2-3
Hemmalaget chockstartade och fick med sig en straff redan efter sju minuter och tog ledningen. Straffar som för övrigt har varit väldigt sällsynta så här långt i år, bara sju stycken på hela sextio seriematcher totalt. Men formtoppade Bollstanäs öser på och gör tre mål i andra halvlek inom loppet av tjugofem minuter och matcher är över. Bollsta i toppen, Täby i botten.

Enköping - Fanna  4-0
1.354 åskådare i Enköpingsderbyt, wow, men bara ett gult kort (!). Enköping var det klart bättre laget och kunde också ta ledningen efter ungefär en halvtimme. I andra halvlek än mer ESK och ytterligare två mål rullade in ganska omgående. På övertid kunde inbytte Wickman även peta in ett fjärde mål. Det tog en timme och en kvart innan Fanna fick ett skott på mål, så det var klasskillnad den här gången mellan dessa bägge Enköpings-lagen.

IFK Västerås - Märsta  1-1
Nästjumbon IFK tog en stark pinne från tabellfyran Märsta men det var ytterst nära full pott. För Märsta-kvitteringen kom till på ett självmål... på övertid. IFK är trots sin placering ett oerhört jämnt spelande lag. Eller vad sägs om säsongen så här långt: 1-1, 2.2, 1-1, 2.1, 0-1, 1-2, 1-2, 2-3, 0-3, 1-1. Och ändå har laget hela fem poäng upp till "strecklaget" Täby på nionde plats. Märsta hänger på bra där uppe och kanske kan bli ett av dom tre-fyra lagen som krigar om kvalplatsen, ja eller seriesegern om nu Enköping skulle klappa ihop fullständigt. Noterbart också att det här var den andra matchen i år, av sextio, som domaren inte drog fram några kort.