torsdag 8 juni 2023

SNABBKOLL PÅ OMGÅNG 9

TABELLEN RÖRDE PÅ SIG MEN ENKÖPING FORTFARANDE I TOPP

Västerås IK - Gusk  (Uppskjuten vid 2-2)
Saxat från Gusk:s hemsida. "Matchen i går på Apalby IP avbröts i den 35 minuten vid ställningen 2-2. Tyvärr råkade vår mittback Dillan Ismail ut för en allvarlig benskada i samband med att han sköt bollen i mål efter en straffspark. Domaren beslutade, efter att hört med båda lagen, att matchen skulle avbrytas och skjutas upp till ett senare tillfälle. Det är nu tävlingsstyrelsens uppgift att besluta om när matchen ska spelas. Dillan har meddelat oss att läget är stabilt och beslut om ev operation tas senare."

Bollstanäs - BKV  2-1
Norrtälje rådde inte på formtoppade Bollstanäs med fem raka vinster i ryggen. Och nu har man helt plötsligt tappat bort fem av sex möjliga poäng på två veckor. Skoj att både hemmalagets Maache och BKV:s Slätis fick göra varsitt mål vilket fick upp dom båda i skytteligaledning. BSK:s Möllerberg och Herrera avstängda nästa omgång. Läs mer om matchen här på BKV:s hemsida.

Procyon - IFK Västerås  2-2
Vad har hänt med IFK, som efter fem raka förluster nu har spelat tre raka utan förlust. Men det kostade blod svett och tårar mot Procyon, två röda kort och en borttappad trepoängare. Först ut var lagkapten Andersson, och sen hoppade Ekstrand in med fem minuter kvar att spela och fixar två gula på nio minuter. Procyon tackade opch tog emot med två man mer på planen och räddade en pinne. Jonathan Sawaya tvåmålskytt i IFK.

Rinkeby - Fanna  0-1
Fanna är faktiskt det lag som har hållit nollan flest gånger, fyra matcher. Här gjorde man det borta mot bottengänget från Rinkeby efter ett mål av skyttekungen Andreas Larsson i första halvlek. Den andra är inget att skriva om så vi konstaterar bara att nu ligger Fanna trea i tabellen medans Rinkeby är en pinne från jumboplatsen.

Märsta - Täby  4-3
Vilken match! Märsta ångade på och tog ledningen efter bara sex minuter och i 51:a så sätter man dit 3-0, tung uppförsbacke för Täbyiterna. Men på bara en kvart i andra halvlek så gör man tre mål och kvitterar, det svängde totalt. Fast i sista spelminuten så kliver Drugge fram och blir matchhjälte inför hemmapubliken genom att trycka in 4-3. Den här matchen hade allt, t.o.m att tränarna i bägge lagen blev varnade vid full tid inför över tvåhundra åskådare.

Enköping - Spånga  2-2
Efter tre torskar tog sig Spånga i nackskinnet och spelade hem en poäng, och det borta mot serieledande ESK. Speciellt också efter det att hemmalaget tagit ledning på övertid i första halvlek samt att man sen kvitterar i andra men ESK tar åter ledningen en minut efter det. Uppförsbacke. Men med tio minuter kvar så tilldöms Spånga en straff och Blomqvist smäller in 2-2. ESK gnäller så klart om orättvisa och två tränare får gult kort på övertid (svagt), och den nye reservmålvakten (!). Men så är det ibland, bollen är rund. Observera publiksiffran på 257 personer.