tisdag 30 maj 2023

SNABBKOLL PÅ OMGÅNG 8

BKV - Märsta  2-2
1-0 A Slätis 11, 2-0 L Lindkvist 68, 2-1 ? 68, 2-2 ? 90
Matchreferat finns som vanligt på BKV:s hemsida, en av få som följer upp matcherna i serien. Snyggt gjort. Tyvärr så tappade Norrtälje bort onödiga poäng i slutet på matchen, hade man vunnit så hade det bara varit ynka två pinnar upp till förstaplatsen. Det var så klart inte bra, men laget fortsätter i all fall att vara obesegrade på hemmaplan.

Fanna - Spånga  1-0
1-0 J Eriksson 75
Inhopparen Johan Eriksson avgjorde den svåra matchen mot Spånga med kvarten kvar och nu har man alltså hållit nollan i 3 av 4 matcher hemma. Spånga har tre raka förluster nu och fyra utan vinst, och rasar i tabellen. Summering, stabil hemmaseger, mot ett formlöst bortalag.

Rinkeby - Västerås IK  7-0
1-0 S Silva 40, 2-0 S Silva 55, 3-0 A Mohamed 59, 4-0 S Silva 62, 5-0 D Abdrim 65, 6-0 A Abukar 83, 7-0 A Ashtari 90
Jumbomötet slutade med att Rinkeby sopade banan med VIK. Noterbart att bägge lagen kom till match med fem raka förluster, ok Spånga hade ett kryss men annars idel nollpoängare. Västerås-keepern Gustafsson drar på sig ett rött efter en timmes spel och 0-2 underläge och det avgör det hela, Rinkeby smäller in fem bollar till (hat-trick Stefan Silva) och det blev en lång resa hem för VIK.

Gusk - Bollstanäs  2-4
0-1 H Roman 20, 0-2 A Hamberg 21, 0-3 T Alkelid 24, 0-4 T Alkelid 35, 1-4 A Kanjou 86, 2-4 D Ismail 90+4
Jag väljer ett annat ord än det jag tänkte skriva, men Gusk blev ja... "tagna på sängen" i minut tjugo och en kvart framöver. Hur är det ens möjligt att kunna tappa det så totalt. Bollsta tackade och tog emot och bjöd till och med på ett par mål i baken i slutet på matchen. Och nu är man helt plötsligt fyra i tabellen med bara två pinnar upp till BKV på andraplatsen. Notera att BSK på dom fyra senaste matcherna har gjort 4-5-4-5 mål.

IFK Västerås - Enköping  1-1
0-1 O Ghafour 55, 1-1 F Sandsten 59
Omgångens smällkaramell, jumbon IFK som fortfarande inte har vunnit på hemmaplan kryssar mot suveräna serieledarna Enköping som bara hade tappat poäng i en enda match i år. Tråkigt för ESK men kul för tabellen.

Täby - Procyon  2-1
0-1 E Karlstrand 22, 1-1 A Bezreh 44, 2-1 O Ågren 45
Gästande Procyon tog ledningen men med bara minuten kvar på första halvlek så dunkar Täby in två mål, på en minut(!). Andra halvlek slutat mål-löst och Täby tar tre oerhört viktiga poäng, för laget ligger och dallrar kring nedflyttningskvalet. Procyon däremot tappar på topplaget Enköping och får se Norrtälje passera förbi upp till andraplatsen.