SNABBKOLL PÅ OMGÅNG 7

RINKEBY NY JUMBO OCH NORRTÄLJE UPP PÅ ANDRA PLATS

Märsta - Gusk  1-3
0-1 D Aramesh straff 7, 1-1 C Yarjah 64, 1-2 J Bergström 71, 1-3 självmål 85
En straff emot sig efter sju minuter och ett självmål sänkte fyran Märsta som bara hade en enda förlust, 1-3 mot Enköping i premiäromgången tjugonde april, brottades ner av desperata Gusk med klara 1-3. Ett Gusk som kom till bortamatch med tre raka förluster och på en kvalplats nedåt i tabellen, man var helt enkelt piskat att vinna. En förlust och MIK hade haft 14 mot 7 i poäng, nu vann man och det är istället 11 mot 10. Mycket viktiga poäng.... Btw, Märsta IK ligger fortfarande topp-tio i Sverige på "usla hemsidor".

Västerås IK - Fanna  1-5
0- A Alan 6, 0-2 A Larsson 18, 0-3 A Alan 25, 0-4 J Sjögren 27, 1-4 D Botchey 31, 1-5 A Larsson 59
Fanna krossade VIK, det måste svida något oerhört för ett lag med meriter betydligt högre upp i seriesystemen. Risken för nedflyttning till division fyra är väldigt nära, hur är det ens möjligt. Fem raka matcher utan vinst och bara en inspelad poäng. Men hur taggade var Fanna idag, fyra mål i matchens tjugosju första minuter, gasen i botten där.

Procyon - BKV  0-2
0-1 A Slätis 28, 0-2 A Slätis 52
Lagen bytte plats med varandra i tabellen, BKV upp till andra och Procyon ner till tredje. Båda lagen har nu fjorton poäng men det skiljer två mål i målskillnad. Norrtälje går som tåget just nu och bröt hemmalaget svit som obesegrade. Arvid Slätis satte dit båda målen och gick upp på en andraplats i skytteligan, stekhet.

Bollstanäs - Rinkeby  5-3
1-0 L Winnansson 4, 1-1 S Silva 9, 2-1 N Maache 13, 3-1 A Douglas 16, 3-2 M Ayari 33, 4-2 N Maache 41, 5-2 N Maache 43, 5-3 M Ayari 75
Bollsta har nu spelat två raka på hemmaplan och vunnit bägge med totalt 9-3, räknar man in den senaste bortamatchen på det så skrivs siffrorna till 14-3. Här snackar vi om ett lag i toppform. Man bytte bottenträsket mot en fjärdeplats på en månad, starkt gjort. Två man i topp i skytteligan på det, imponerande, och särskilt då Nasim Maasche som dunkade in ett hat-trick idag. Rinkeby däremot, sex förluster av sju möjliga och släppt in mest mål av alla. Ny tabelljumbo.

Spånga - IFK Västerås  1-2
0-1 W Söderholm 11, 0-2 W Söderholm 69, 1-2 S Ortiz 90+3
Alla utvisningar och avstängningar börjar ta ut sin rätt för Spånga, och nu föll man hemma mot jumbon IFK. Som för övrigt tog årets första trepoängare och lämnade över sistaplatsen till Rinkeby.

Enköping - Täby  6-2
0-1 O Ågren 9, 0-2 O Ågren 14, 1-2 L Zetterströn straff 17, 2-2 P Boakye 40, 3-2 J Bernhardsson 44, 4-2 Zetterström 54, 5-2 Zetterström 60, 6-2 P Lundemo 80
Täby (Oliver Ågren) chockade duktiga Enköping genom att göra två mål på bara en kvart. Men sen ger domaren hemmalaget en straff bara någon minut efter 0-2 målet och sen öser laget på med allt man har. Linus Zetterström sätter till och med dit ett hat-trick och publiken får se matchen vändas totalt. Kanske lite svagt av Täby att klappa ihop som man gjorde men det var nog lika bra att det hände i den här matchen.