lördag 6 maj 2023

UNDERBAR VINST ÖVER ENKÖPING

FEM OMGÅNGAR SPELADE NU

BKV - Enköping  4-1
1-0 A Thelander 72, 2-0 J Norrman 83, 3-0 J Norrman 86, 3-1 G Djotodia 90, 4-1 E Sundkvist 90+3
Norrtälje körde över serieledande ESK i matchens sista kvart då alla fem målen kom till. En mycket fin skalp för hemmalaget som nu efter tre fighter hemma är obesegrade. Dessutom bröt man Enköpings svit och gav dom årets första smisk. Läs mer om matchen på BKV:s hemsida HÄR, eller på Enköpings HÄR (nej man skriver nog bara om vinster där). BKV upp till fjärdeplatsen och ESK behåller trots allt serieledningen, en poäng före Procyon.

Fanna - IFK Västerås  2-1
1-0 M Tuhkanen 23, 1-1 W Söderholm 37, 2-1 M Thorell 67
Fanna fortfarande besegrade på hemmaplan och med bara ett insläppt mål, Här vann man lite plikttroget över seiejumbon IFK Västerås, ett lag som rryssade i premiåren i derbymötet mot VIK men sedan dess har fyra raka förluster och nu är man seriejumbo på det.

Täby - Spånga  1-1
Täby vann i premiäromgången men sedan dess har det blivit en förlust och tre oavgjorda, dock liksom obesegrade hemma. Spånga hade sju utvisningar i fjol och är redan nu i femte omgången uppe i tre.  Och då två av samma kille, Santiago Ortiz. Som drog på sig en utvisning för året också. Ond eller klumpig? Hur som helst så tappade man andraplatsen idag till Procyon, som kvitterade Spångaledningen på övertid. Utvisningen blev åter igen väldigt dyrbar.

Gusk - Procyon  1-2
Gusk blandar och ger lite grann och Willam Pettersson och Julius Brekkan har gjort hälften av dom nio målen och laget ligger som stabil sjua i tabellen. Här gick man dock på pumpen mot gästande Procyon i Uppsaladerbyt och tappade ett par placeringar. Procyon imponerar och är faktiskt obesegrade så här långt. 

Västerås IK - Bollstanäs  0-5
VIK är tabelltia tack vare tre raka förluster, och just med bara fyra inspelade poäng. Noterbart att VIK bara har fyra gula kort  till skillnad mor tex Procyons femton eller Spångas och BKV:s tretton. Bollstanäs tog äntligen sin första vinst och det är man värda efter en tung förlust förra helgen mot Märsta och två uddamålsförluster hemma varav den ena mot serieledarna Enköping. Västerås blev helt enkelt utklassade och gör nu lokalkonkurrenten IFK sällskap i bottenträsket.

Rinkeby - Märsta  (måndag)
Hemmalaget har hela elva baklängesmål så här långt, men då stod ju i och för sig Enköping för sju av dom förra helgen. Lägg där till bara fyra mål framåt så förstår man kanske att laget ligger näst sist med bara en vinst hitintills. Spännande möte mot Märsta som har överraskat och är femma i serien.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar