torsdag 3 oktober 2024

INFÖR SISTA OMGÅNGEN

Årets sista omgång, den 22:a, spelas nu på lördag klockan 13.00. Samtliga matcher har avspark samtidigt. Här har ni förutsättningarna. Spännande både i toppen och botten.

Märsta - Lidingö
Domare Selma Griberg, som gör debut.
Märsta har redan åkt ut för länge sedan och Lidingö kan i absolut värsta fall sluta åtta istället för sjua, men föga troligt. En helt betydelselös match således. Märsta har en enda vinst på de arton senaste omgångarna, och resten är förluster.

Bollstanäs - Gusk
Domare: Roni Mezo, som har dömt endast en match i år, och gett ett gult kort.
Här är det bara en sak som gäller för hemmalaget, en vinst, och man spelar i division två nästa säsong. Gusk har absolut ingenting att spela för, man hamnar fyra i serien efter en ganska bra genomförd serie. Men laget har bara e förlust på dom senaste sju omgångarna. Ok Bollstanäs har ju på de tretton senaste matcherna vunnit tolv och kryssat en gång. Imponerande.

Norrtälje - Åkersberga
Domare: Suhel Youseff, som bara har dömt tre matcher i år, fem gula och ett rött.
Norrtälje vill inte förlora och behövs kris-kvala samtidigt som Åkersberga måste vinna för att eventuellt nå division tvåspel nästa år. Bortalaget form är hysteriskt bra med sex raka vinster och 22-3 i målskillnad. Otroligt att ett lag som bara förlorat två matcher kan ligga trea i tabellen. En erhört viktiga match väntar för bägge lagen. En vill stanna kvar, den andra vill upp.

Spånga - Roslagsbro
Domare: Farhad Mirzayi, som gör debut.
Spånga slutar femma vid vinst eller eventuellt sexa vid förlust. Roslagsbro har sista chansen att säkra nytt kontrakt för nästa år men då måste Norrtälje samtidigt förlora då lagen ligger på samma poäng. Annars får man försöka kvala sig kvar.

Procyon - Uppsala
Domare: Natnael Zerezgi, dömt tre matcher, och delat ut 19 gula kort och 3 röda!
Uppsala-derby mellan 11:an och 10:an, två lag som åker ur serien. Får vi gissa på många gula och en del röda här. Besvikelsen måste i alla fall var stor i båda lägren och domaren är ju känd för att veva med kortleken.

Täby - Sunnersta
Domare: Tomas Vedie, som bara dömt tre matcher i år, och delat ut fyra gula.
Hemmalaget kan klättra upp en placering till femte plats vid vinst, men Sunnersta kommer nog att ge ALLT här. En vinst är ett måste för att komma åt antingen seriesegern eller åtminstone kvalplatsen. Sedan premiärförlusten så har Sunnersta bara förlorat en gåbg, 01 mot serieledarna. Starka papper.

Vilken helg det kommer att bli Betänk att alla tre topplagen har exakt samma målskillnad, plus 39 mål, och har en rimlig chans på seriesegern. Och kvalplatsen nedåt är en öppen historia mellan två lag, bägge från Roslagen.

LYCKA TILL ALLA!


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar