söndag 6 oktober 2024

NORRTÄLJE KVAR I DIV TRE

1-1 målet på straff av Max Temrin i 90:e minuten. (Foto: Timo Mäkinen, BKV)

Lördagens ångestmatch hemma mot suveräna Åkersberga slutade 1-1, men faktum är med facit i handen så hade man kunnat förlora med tanke på att värsta kval-konkurrenten Roslagsbro som jagade förlorade mot Spånga.
Åkersberga som hade kunnat tagit kvalplatsen uppåt behövde en vinst men mäktade inte med det eftersom straffen i absolut sista minuten sänkte deras 0-1 ledning. Det måste ha svidit någon fruktansvärt. Ett lag som bara förlorat två av tjugotvå matcher, slutar trea i serien. Ofattbart.
Här har ni BKV:s matchreferat.

Kom att tänka på hur en straff kan avgöra så mycket, minns 2018 och sista matchen borta mot Karlberg i div 2. BKV skulle åka ur vid förlust och Karlberg var redan klara för kvalspel till division ett. 0-0 vid full tid men strax efter det så får hemmalaget en straff, och 1-0 varpå domaren blåste av det hela. Vi åkte ur och sedan dess har vi aldrig kommit upp ur "trean" igen. Så vi vet hur det känns.

Vi skickar så klart ett grattis till Bollstanäs som till slut vann serien med fyra poäng och får spela i division två nästa år. Sunnersta får försöka kvala sig dit, lycka till. Och självklart ett grattis till BKV-laget som avslutade men en stark höstsäsong trots allt och höll laget kvar i rätt serie. Festa på nu!

Märsta - Lidingö  2-5
2-0 till jumbon Märsta reden efter nio minuter, men Lidingö skärper upp sig och kvitterar i förstahalvlek. Med kvarten kvar dunkar bortalaget in tre snabba och David Berntsson lyckas till och med näta ett hat-trick.
Bollstanäs - Gusk  3-0
Det tog trettiofem minuter för Bollstanäs att klä av Gusk och sen spelade man bara av det hela i andra halvlek. En skön känsla för ett stabilt lag med elva av elva vinster hemma i år. Grattis till serisegern.
Spånga - Roslagsbro  3-1
Roslagsbro var tvungna att vinna för att rädda ett nytt kontrakt men kom aldrig närmre än 2-1 i minut 29. Och med kvarten kvar att spela så ökade Spånga på till 3-1. Nu väntar ett kvalspel för Robro, div 3 eller 4 är frågan.
Täby - Sunnersta  1-1
Sunnersta klarade med andan i halsen kvalplatsen till division 2, men det tack vare att Åkersberga inte lyckades vinna över Norrtälje utan bara fick 1-1.
Procyon - Uppsala  0-1
Som väntat en massa kämpa i bottenmötet, och så klart blev det en hel del kort. Procyon vann den matchen med 4-3 och ett rött kort på det. Och vem fick det tror ni, jo Ayman Jalil, hans tredje (!!) i år. Borde vara avstängd hela nästa vårsäsong typ. Uppsala vann själva matchen med bara några minuter kvar att spela, men åker ändå ur "trean" i år. Precis som motståndarna Procyon.