TRÄNINGSMATCHER 11-12/3

DIVISION 2 NS - HELGENS MATCHER

Lagen från Division 2 NS är markerade i rött.

BK Forward - Linköping City  2-1     Träningsmatch
Forward: Träningmatcherna för BK Forward avlöser varandra i en rasande takt. Förra helgen spelade man mot Norrköpingslaget Smedby (1-1) och i dag, lördag, var det match mot division två-laget Linköping. Och det var Forward som drog det längsta strået trots underläge i halvtid.
- Det var skönt att vi lyckades vända underläget, konstaterar Forwards tränare Rickrd Nilsson efter matchen som spelades på Trängens konstgräsplan.
Det var en jämn match mellan två lag som har ambitioner att vara på den övre halvan i sina respektive serier. Det var ändå Forward som hade det mesta av spelet men i sanningens namn var det gästerna som hade de flesta och bästa chanserna, i alla fall under de första 45 minutrarna. En av dessa chanser gav också utdelning så det var östgötarna som gick till halvlek med ledning, 1-0.
I andra halvlek tryckte dock Forward på och fick in två bollar bakom Linköpingsmålvakten och därmed fick man med sig en seger inför veckans cupmatch mot Sturehov.
- Alla gör en bra match och jobbar på bra tillsammans men det är en jämn match i 90 minuter. Men det är ju klart att det är skönt att gå in i cupen med en seger i bagaget, konstaterar Rickard Nilsson.

För nu drar den riktiga säsongen i gång. I veckan möter Forward Sturehov på hemmaplan (den 15 mars 18.00) vilket är den första matchen i årets kval till Svenska cupen.

BKV Norrtälje - IFK Österåker  1-2     Träningsmatch
BKV Blogg: Jag såg ej matchen och ingen av lagen har något referat så det är lite natt-svart här. Har dock fått höra att det stod 0-1 efter första halvlek och att BKV kvitterar i 83:e, men Österåker sätter dit en till och BKV Norrtälje är således fortfarande sergerlösa efter sex matcher i år.

Assyriska FF - Eskilstuna City  2-2     Träningsmatch

Eskilstuna: I gårdagens bortamatch mot div 1-laget Assyriska FF på Södertälje Arena hämtade City upp 0-2 till 2-2 i andra halvlek. Trots det var det en känsla av missnöje över att inte ha satt dit segermålet också.

– Ja, det är riktigt säger tränaren Jawad Al Jebouri när Citys hemsida når honom via telefon strax efter matchen. Vi hade flera klara chanser att avgöra matchen men sätter tyvärr inte dit bollen. Å andra sidan spelar resultatet mindre roll, det viktiga var att vi fick jobba med vårt försvarsspel och offensiva omställningar och känna att vi kan mäta oss med ett topplag i ettan. Och ser man till hela matchen så hade Assyriska ett stort bollinnehav och skapade chanser, så resultatet i sig var ändå rättvist, fortsätter Al Jebouri.
I matchen saknades bland annat Emil Fritzell, Markus Wahlström och nyförvärvet Bachir Katourgi.

– Det stämmer. Emil spelar mot Sundsvall på måndag med AFC U21 tillsammans med Randy och Justin, därför vilade de. Markus hade en lätt känning efter en smäll på träningen i veckan så vi valde att vila honom för säkerhets skull och Bachir ville vi vänta med så han får några fotbollspass till i kroppen innan vi sätter in honom i spel, säger Al Jebouri.
Däremot såg vi en säsongsdebuterande målvakt i Richard Johansson och en comeback av Johan Bergfeld. Hur såg de ut?

– Bra! Det var Richards första match sedan september förra året så det är klart att han säkert kände sig ovan i en del matchsituationer, men det var inget som märktes, tycker jag. Samma sak med Johan som varit borta ännu längre från matchspel. Men man såg direkt hur bra han är och hur mycket nytta City kommer ha av Johan i år, avslutar Al Jebouri.

FC Gute - IFK Kumla  ?-?     Träningsmatch
Som vanligt inte ord från Gotland så vi skippar dom.

Valbo IF - Håbo FF  ?-?     Träningsmatch
Matchrapporter saknas

Södertälje FK - IFK Aspudden  3-4     Träningsmatch
Södertälje: Efter en stark första halvlek och tidig ledning med 2-0 så vek vi ner oss i andra halvlek och förlorade matchen med 3-4. Även om man aldrig vill förlora en match, så var denna förlust en “bra” förlust. Spelarna behöver inse att det inte kommer bli lätt när serien startar. Det är inte bara att ställa ut skorna i andra halvlek och tro att det här går lätt. Det är fortsatt tufft jobb vi har framför oss om vi vill utmana toppen av tabellen när säsongen summeras.

Karlbergs BK - Värmdö IF  ?-?     Träningsmatch

Karlstad BK - Karlslunds IF   2-1     Träningsmatch
Karlslund: I matchinledningen tilldelas Karlstad en straff, men nyförvärvet Steffen Kraus i målet går åt rätt håll och räddar straffen. KIF tar ledningen med 0-1 i den 14:e minuten efter ett inspel där Jake Larsson hoppar över bollen och Christer Lipovac kan lugnt och behärskat sätta bollen i mål. Ett resultat som står sig halvleken ut.  Inför den andra halvleken gör KIF två förutbestämda byten då Gabriel Kopkin och Carl Grundel byts in mot Filip Albertson och Christer Lipovac som fortsätter att matchas in efter sin respektive skada. Karlstad skapar flera bra lägen i inledningen av den andra halvleken, bl a en nick i ribban och ett skott som Kraus gör en kanonräddning på. KF skapar bl a en bra chans då Grundel får en mycket bra passning från Laurence Bell som rycker ifrån sin back och avfyrar ett skott som går strax utanför. I den 69:e minuten byts Sebastian Loyola Nydén in mot Nabil Osman och där Loyola Nydén nu alltså är tillbaka i matchspel efter en dryg månads skadefrånvaro. Under den sista kvarten gör KBK två mål, varav det sista i matchens sista minut och KBK går därmed segrande från matchen.

Syrianska IF - Skiljebo SK  1-1     Träningsmatch
Syrianska: I en period av tuff träning och tätt matchande fick Syrianska klara sig utan ett par sjuka och småskadade spelare i onsdagens försäsongsderby mot Skiljebo - men med ett ihoplappat manskap plockade man fram en ny fin arbetsinsats som även den här gången räckte till ett kryss. Inte helt oväntat var det Skiljebo - som i år klassas som en av de stora seriefavoriterna - som tog kommandot inledningsvis med ett betydligt större bollinnehav än hemmalaget. De rödgula låg dock rätt i sina försvarspositioner och släppte inte till någonting bakåt, samtidigt som man var småluriga i sitt kontringsspel där man ett par gånger om stack upp och testade Marcus Modin i bortamålet. Skiljebo var som farligast vid sina fasta situationer, men det blev sällan riktigt hotfullt mot en samlad hemmadefensiv som hade bra koll på de allra flesta av händelserna. En händelsefattig första halvlek såg ut att sluta mållös - dock skulle ett individuellt misstag strax utanför eget straffområde sätta de rödgula i underläge in till pausvilan. Ett bolltapp i känsligt läge utnyttjades effektivt av Skiljebo som nätade till 0-1 i den 44:e minuten genom Anten Engström-Appelfeldt. Anfallaren tog tillvara på ett rent friläge och placerade bollen i nät utan chans för Sebastian Karacan som tog plats mellan stolparna den här kvällen.
Syrianska tvingades till en del ommöbleringar i sitt lag till den andra halvan och hade det riktigt tufft till en början innan man, efter en intensiv bortapress, samlade ihop sig och tog sig tillbaka in i drabbningen. Ju längre halvleken led desto mer böljande och svängig blev matchbilden, men inget av lagen kändes tillräckligt vassa för att skapa något kreativt i sin respektive sista tredjedel av planen. Precis som innan paus var SSK som mest svårhanterat vid sina offensiva fasta situationer, samtidigt som Syrianska la en hel del krut i sina spelvändningar. De rödgula skulle så småningom fixa en kvittering då Rodi Taher lyfte bollen i nät till 1-1 i den 81:a minuten - ett avslut som uppenbarligen ställde Marcus Modin som inte riktigt såg ut att vara med på noterna. Varken Syrianska eller Skiljebo var därefter nära ett segermål, utan ett 1-1-kryss fick noteras efter ett försäsongsderby som snarare präglades av kamp och dueller än något vidare skönspel. För de rödgulas del kunde ännu en stark arbetsinsats bockas av, men det finns fortfarande en del att jobba med i det egna spelet. I jämförelse med de två senaste matcherna, som även de slutat oavgjort, kändes ändå det här krysset som något man får vara nöjda med. Prestationen som sådan får även den ses som stabil, och med nästan exakt en månad kvar till seriestarten måste man ändå påstå att man är i fas i sina säsongsförberedelser.

Sandvikens IF - Strömsbergs IF  2-0     Träningsmatch
Strömsberg: Vi förlorade med 2-0 i matchen mot Sandviken. 1-0 28´ Sunday Bale (straff) och 2-0 45´ John Junior. Vi missade en straff vid ställningen 0-0.