Lagen från Division 2 NS är markerade i rött.

BK Forward - Degerfors IF  1-2
Forward: I dag, lördag, var det dags för ny träningsmatch för Forwards a-lag. Den här gången ställdes man mot superetta-laget Degerfors IF.
- Det är alltid kul att möta dem, de är ett bra lag och det var en kul match, trots att vi förlorade, säger Rickard Nilsson, tränare för BK Forward.
Det var dock BK Forward som tog ledningen och målskytt var, återigen, Erik Björndahl.
- Vi pressade dem högt och stressade dem till att göra ett misstag som Erik tog tillvara på, berättar Rickard.
Dock höll inte Forward ledningen genom hela första haövlek utan Degerfors kunde kvittera innan de första 45 minutrarna hade tagit suit.
- De gjorde samma sak mot oss när de fick sitt 1-1- mål, det vill säga pressade oss högt och fick oss att göra ett misstag i backlinjen.
I andra halvlek gjorde så Degerfors ännu ett mål då Forward blev lite väl överoptimistiska i sitt anfallspel och Degerfors kunde fastställa resultatet 2-1. Trots förlusten var Rickard nöjd.
- Det var en spelmässigt väldigt jämn och bra match. Det finns egentligen inget att klaga på i vårt spel. Vi har en bra inställning och gör riktigt bra saker och visar bra intentioner, så det känns helt okej trots att vi inte vann. Degerfors är också ett lag med kvaliteter lag som det alltid är kul att möta så vi fick verkligen "träna" på både försvarsspel och anfallspel.
Ja, uddamålsförlust mot ett superettalag och jämnt spel under 90 minuter är inget att skämmas för. Och nu fick man en ordentligt genomkörare inför tisdagen prestigefyllda cup-kval-match mot Rynninge. Förutsättningarna inför den matchen är att Forward tar sig vidare i cupkvalandet om man spelar oavgjort eller vinner. För Rynninges del är det bara seger som gäller om man vill hålla cupdrömmen vid liv.

BKV Norrtälje - Värmdö IF  1-3
Värmdö: Vi vinner matchen med 3-1, efter att båda lagen haft en varsin halvlek. Vi gör en bättre insats offensivt jämfört med förra helgens match mot Karlberg. Målgörare, 0-1 Petter (Linus), 0-2 Emil (Petter), 1-2 Andreas B, 1-3 Gebril (Petter)

Eskilstuna City - Gusk 1-0
Gusk: Eskilstuna City vinner med 1-0. GUSK dominerade andra halvlek och tryckte på ordentligt, men City kunde hålla undan till slut.

Södertälje FK - FC Gute  2-1
Gute: Södertälje FK-FC Gute 2-1 (1-0) Första längre resan med A-truppen säsongen 2017. Det är viktigt, framförallt för våra nyförvärv att hitta "sitt eget" sätt att förbereda sig maximalt trots lång resa. När det gäller matchen så var det svårt att veta vad som väntade oss då SFK kvalade sig kvar i div 2 förra säsongen, men i år värvat flera spetsspelare från utlandet, vilket enligt klubben ska ta dem till toppen. Matchen började lite trevande från vår sida, det beror givetvis på att vi inte visste vilken kvalité på lag som väntade oss. Södertälje FK var medel. De har stor individuell skicklighet på några spelare men vi hittar ganska snart saker där vi kan såra dem. Vi har lägen att komma till målchanser men det går lite för sakta i vår uppspelsfas, vi belastar inte de ytorna i djupled som vi tränar på i veckorna osv. När vi sedan arbetar oss in i matchen så spräcker Kevin Wickman sitt ögonbryn och måste sys på sjukhus. Vi tvingas till ett tidigt byte. SFK gör 1-0 under denna period, ett inspel snett bakåt där deras spelare hinner före vår. I mitten på halvleken, börjar vårt spel ge utdelning, vi skapar två bra målchanser kring offensivt straffområde. Då händer nästa sak. Vår Marcus Burman tar ett onödigt gult kort tidigt i matchen och nu halkar han på konstgräset, ramlar in i en spelare som täcker bollen och får sitt andra gula kort i 38 minuten. Här och nu får vi börja träna på att spela med en man mindre.
I andra halvlek hamnar vi givetvis lågt i perioder men hanterar det bra och tålmodigt. Vi får en straff i minut 60 som Marcus Nobell missar, men tar sin egen retur. 1-1. Våra offensiva spelare får slita över stora ytor och vi gör ett trippelbyte och får in ny kraft och energi framåt. Tyvärr överbelastar de oss lite väl mycket på kanterna och får också sitt 2-1 mål därifrån. Det som är positivt är att vi orkar hålla matchen ut trots numerärt underläge. Ett bevis på det är att vi på tilläggstid skapar två bra målchanser i form av ett skott av Marcus Kettler och en hörna som vi sånär får träff på. Imorgon måndag startar den nya veckan och spelarna ska få säga sina individuella plus och minus om matchen innan vi lämnar den bakom oss. Nästa fredag åker vi på matchläger till Karlskrona där vi spelar två matcher innan hemfärd söndag kväll.

IFK Uppsala - Håbo FF  ?-?

Huddinge IF - Karlbergs BK  2-3
Huddinge: På ett kylslaget Midgårdsvallen mötte Märsta i dag ett Aspudden-Tellus hemmahörande i div 2. Hemmalaget saknar ett antal spelare från A-truppen för tillfället, tre skadade, en på Upplandsläger (-01 spelade match mot Dalarna idag, Kevin gjorde ett mål och en assist) och inte mindre än fyra på semester (Grym fysträning i Thailand är instruktionen från ledningen). Aspudden-Tellus skriver på sin hemsida att man med sin trupp hoppas tillhöra toppen i div 2 under 2017. Trots en trupp med många borta så tar Märsta och startar respektlöst och håller mycket boll. Bortalaget har lite svårt att få tag på bollen men när publiken väntar på ett hemmamål så erövrar Aspudden bollen på mittfältet i den 23:dje minuten, spelar upp bollen på en offensiv spelare som med en kylig lobb sätter 0-1. MIK fortsätter att utmana motståndarna vilket tvingar Aspuddens spelare att dra på sig varningar. Med tre minuter kvar av första halvlek sparkar en av bortalagets spelare bort en boll efter avblåsning och får därmed sin andra varning och får syna det röda kortet. Det kan tyckas hårt men med domarnas nya instruktioner att döma träningsmatcher exakt som om de vore tävlingsmatch så kan en sådan action få sådana konsekvenser.
Andra halvlek trycker Märsta på för en kvittering, chanserna finns men vi lyckas inte förvalta dem i form av mål. Aspudden får ett par omställningar som skulle kunna blivit farliga om inte backlinjen i samarbete med Victor hade avstyrt dem på ett stabilt sätt. Under perioder av andra tappar vi också spelet som under försäsongen sett väldigt bra ut. Det blir bråttom framåt och tålamodet brister lite i spelet. Matchen slutar 0-1 och det får anses godkänt mot ett lag som siktar på toppen i div två.
Matchens plus: "Jacke" som visar vilken mittbacksgeneral han är. Det finns ingen situation, ingen boll eller närkamp som är förlorad utan han ger 100% 90 minuter varje match.
Matchens minus: Vår oförmåga att göra mål. Trots ett gäng fina avslutslägen så får vi inte in bollen. Vi drar också på oss alldeles för många offside i fina lägen för att anfallsspelet ska få ett toppbetyg.

IFK Lidingö - Järla IF  ?-?

FBK Karlstad - Karlslunds IF   1-1
Karlslund: FBK tar ledningen i den första halvleken, men KIF replikerar och kvitterar till 1-1 efter en hörna som landade framför Emanuel Arvidsson och som passade vidare till Zakariah Epplette som satte dit bollen i mål. 1-1 står sig till halvtid. I den andra halvleken byts Christer Lipovac och Filip Albertson ut och där Jake Larsson och Nabil Osman byts in. Lite senare byts även Arvidsson ut och in kommer Carl Grundel.  Båda lagen har sedan bra lägen att ta ledningen men ställningen 1-1 står sig. Vår målvakt Ian McDonald Wilkins gör även några riktigt bra räddningar i matchen. Noterbart att det är Epplettes första mål i KIF-tröjan och förhoppningsvis får vi se fler under tävlingssäsongen!

Skiljebo SK  - IK Franke  0-0
Skiljebo: Igår kväll gästades vi av IK Franke här på Hamre IP och pga skador och sjukdomar så ställde Coach Micke upp med ett ungt och spännande lag till matchen. Första halvlek blev ett ställningskrig på mittfältet med 2 lag som gärna vill äga bollinnehavet vilket gjorde att det inte skapades så många farliga målchanser. I andra halvlek såg matchbilden lite annorlunda ut med mer farliga djupledslöpningar som resulterade till en straff för oss som IK Frankes rutinerade målvakt räddade.