söndag 17 juni 2018

SUMMERING OMGÅNG 11


                   SNABBGENOMGÅNG - OMGÅNG 11 I DIV 2 NS 

Serieomgång 11
- 32 gula kort och 0 röda kort.
- 15 gjorda mål.
-  750 åskådare.

Totalt efter elva omgångar
- 244 gula kort och 9 röda har utdelats, snitt 3,1  kort/match
- 230 gjorda mål totalt, snitt 2,98 mål/match
- 13.655 personer har sett matcherna, snitt 179 pers/match


Strömsbergs IF - Täby FK   2-1
Mål: L Hamad 3, 2-0 S Abdi, 2-1 H Näslund straff 87
Kort: D Käll, F Norell --- D Sterner, J Lindström (avstängd)
Odds: 6,35
Publik: 100
Strömsbergs tar livsviktiga poäng, när man vinner för första gången i år och nu lämnade man över sistaplatsen till Bollnäs med tre poäng till godo. Jag har inga matchfakta alls om denna match så ja vi konstaterar att Strömsberg vinner och Täby gör ett straffmål och får en man avstängd.


Valbo FF - Skiljebo SK   0-1
Mål: 0-1 J Norgen 52
Kort: B Johansson (avstängd) --- M Nordin, S Avdic, O Malmqvist, A Sheikomar
Odds: 2,45
Publik: 123
Tung match väntade här, och så blev det också. Valbo hade bara förlorat en match hemma så här långt och det var i andra omgången så visst visste Skiljebo att det inte skulle bli någon lätt match. Och med tanke på att SSK hade tre raka förluster och 0-10 i baken på de tre senaste matcherna så hade nog hemmapubliken en viss förväntan på tre viktiga poäng. Men Skiljebo strider hela vägen hem, i nästan hundra minuter faktiskt, och gör det väldigt bra. Anmärkningsvärt är ju att Skiljebo åker på fyra gula i minuterna 94, 97, 98, 99. Vad hände där?


Gamla Upsala SK - Gute FC   0-1
Mål: 0-1 M Nobell 67
Kort: A Pedersen --- S Johansson, G Nordkvist, K Almlöf Wickman (avstängd)
Odds: 2,00
Publik: 100
Alla är överens, Gute hade marginalerna och flytet med sig i den här matchen och hakar därmed på lagen där uppe i tabellen. Gusk får för andra matchen i rad bita i det sura äpplet och hade faktiskt gotlänningarna i ett bra grepp samt ett par stolpträffar, precis som senast. Nobell stor matchhjälte med sitt mål efter dryga timmen spelad och oavsett om hemmalaget gnäller om oflyt så är Gute i storform just nu med sina sex raka vinster och 16-1 i målskillnad, det kommer man inte ifrån.


BKV Norrtälje - Karlbergs BK   1-3
Mål: 0-1 M Jahn 10, 0-2 A Hedman 25, 1-2 S Kayembe 30, 1-3 M Gassama 78
Kort: J Gillberg --- G Beckman, V Garcia
Odds: 1,50
Publik: 72
Karlberg ångar på och har nu åtta raka matcher utan förlust efter att ha besegrat BKV på bortaplan. Ett hemmalag som verkligen kämpade in i det sista och som hade en träff i virket samt en ytterst tveksam straffsituation emot sig. Men som sagt KBK vägde tyngre och lät sin lagmaskin mala på, och faktum är att man från sin nuvarande tredjeplats bara har fem pinnar upp till serieledande Vasalund. Karlberg vinner rättvist och nu måste nog BKV börja fundera på att hitta på något, för målen saknas verkligen och det är bara att inse. Sylvin Kayembe leder den interna skytteligan med fyra mål, två före "Mr Självmål", och då lämnar killen klubben under sommaruppehållet.


IFK Stocksund - Vasalunds IF   2-0
Mål: 1-0 L Makolli 36, 2-0 F Karroum 90
Kort: T Ali, K Khazeni, B Nestorovic,, F Boström --- F Tasic  
Odds: 2,60
Publik: 250
Äntligen, inte för att vara elak, men nog känns det lite skönt att serieledarna till slut får stryk. Obesegrade i tio omgångar och mäktiga 28-5 i målskillnad, det var liksom lite dags för en förlust för spänningens skull, och vad passar då bättre än att det är just tvåan Stocksund som gör det frö nu skiljer det bara en ynka poäng lagen emellan. Bägge seriefavoriterna dominerar alltså tabellen och nu ser det helt plötsligt lite mer spännande ut inför höstsäsongen osv. Stockan gör det bra och Makolli/Karroum fortsätter att leverera och har nu gjort tretton av trettiotvå mål, det vill säga 40% av målen, det imponerar. Vasalund får slicka såren och Valbo i nästa runda lär få smaka på deras offensiv.


Bollnäs FF - IFK Mora   0-3
Mål: 0-1 P Fyhr 0, 0-2 P Fyhr 47, 0-3 A Johansson 58
Kort: J Sköld, H Karim, J Olsson --- A Avric, G Shema
Odds: 2,50
Publik: 50
Årets sämsta publiksiffra, men dom som stannade hemma missade ju ingenting i och för sig. Bollnäs hjälplöst sist och blir lätt utspelade av laget strax ovanför i tabellen. Och den segern för Mora fick dom att segla upp över kvalstrecket och det är ju en grym insats att nu ha tre raka vinster och att ha gjort tre mål i varje match. Lägg sen till att Per Fyhr åter igen dunkar in två baljor (det första efter bara en minut), för tredje matchen i rad, killen är stekhet. En vinst till och Mora kan avancera upp ett par placeringar till, det blir spännande mot Gusk nästa helg. Bollnäs ska nog inte ge upp helt än för det är tajt där nere i botten och det är många matcher kvar, men just nu ser det mörkt ut. Och till råga på allt så fick man två man avstängda i dagens match, Hady och Jensa Olsson.

IFK Lidingö - Sundbybergs IK   1-0
Mål: 1-0 M Momin 92
Kort: B Karic, H Lemne --- D Da Silva, T Skenderovic, N Egziabihair, J Osuwu (avstängd)
Odds: 1,65
Publik: 55
Lidingö tre poäng rikare och hänger envist kvar vid topp-fyra i tabellen, men den här gången satt det hårt. Sumpan stred i 92 minuter men där tog det stopp när Lidingös skyttekung Momin rullade in segermålet. Så surt. Men glädjande för det lilla publiken som hade masat sig in på Lidingövallen. Nu kanske man kan komma på rätt spår igen efter tre raka torskar men jag har svårt att tro att det laget ska kunna kunna blanda sig in i slutstriden på allvar.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar