(Totalt: 32)
Röd kort: 2
(Totalt: 4)

Vaksala SK - Vallentuna BK 4-2
1-0 O Ottosson 20, 1-1 A Ahmedov 45, 2-1 J Andersson 46, 3-1 E Johansson 50, 4-1 J Andersson, 4-2 I Ahmedov 81
Kort: J Angeldal, E Johansson --- A Gillberg, J Wallstenius, J Vestberg
Vaksala tog en snabb revansch efter Brottbyförlusten och körde över seedade Vallentuna med stora siffror, ett Vallentuna som just nu har släppt in sju mål på två matcher och som ligger näst sist i tabellen. Två tvåmålskyttar idag genom hemmalagets Jocke Andersson och VBK:s Iljas Ahmedov, men värst var nog Andersson ändå som byttes in direkt efter paus och målade i samma minut, vilket inhopp.

Märsta IK - Fanna BK  0-2
0-1 M De Oliveira 82, 0-2 M De Oliveira 91
Kort: P Alouch (rött) --- 0
Märsta mål-löst igen och torsk på hemmaplan samtidigt som Fanna sätter dit sin andra raka 2-0 seger, det visar lite på vad jag hade anat lite inför säsongen, tabellplaceringarna alltså. Märsta var nära 0-0 igen men med mindre än kvarten kvar så drar Philip Alouch på sig sitt andra gula kort samtidigt som Fanna genomför ett monsterbyte. In kommer nämligen Marcelo De Oliveira som sedan tackar för sig och gör 0-1 i 82:a och 0-2 i 91:a. Det måste ha svidit ordentligt för Märsta. Fanna imponerar och bärgar alltså sin andra trepoängare för i år, det är bara att gratulera.

Värtans IK - Brottby SK  4-0
1-0 P Andersson 2, 2-0 J Andersson str 4, 3-0 D Gustafsson 9, 4-0 D Gustafsson 65
Kort: V Forssell --- U Kashhindi, V Rönn
Chocköppning och hemmalagsledning med 3-0 efter bara nio spelade minuter! Brottby agerade statister och blev helt tagna på sängen när Värtan visade upp sin fotboll från bästa  sidan och följde upp premiärens 3-0 seger med 4-0 denna gång. Inget insläppt och sju mål framåt imponerar, och åter igen gör David Gustafsson två mål och toppar därmed ensam skytteligan på det. Nej Brottby får slicka såren nu innan "derbyt" mot Vallentuna nästa helg, spännande.

BKV Norrtälje - Västerås IK  2-0
1-0 S Husein 11, 2-0 S Husein 42
Kort: Z Laprasit, S Sellin --- S Zarifnejad, K Zarifnejad
Norrtälje dominerar första halvlek och sätter dit två raka genom shakew Husein, andra så är det svängigt och bägge lagen hade ett flertal målchanser men inga mer mål kommer. BKV:s Linus Dahlgren agerar moget mellan stolparna i hemmalaget och får också en nolla i protokollet, skönt. Västerås då, ja inte kommer man att vinna serien om man säger så, men borde rimligtvis kunna behålla laget i "trean".

IK Franke - IFK Uppsala  1-0
1-0 A Appelfeldt 86
Kort: P Lannebris, Z Hasler, A Appelfledt --- W Olsson
En relativt tråkig sammandrabbning där hemmalaget till slut lyckades få in bollen i nätmaskorna. Med bara cirka fem minuter kvar av matchen knoppade Frankes skyttekung Anton Appelfeldt in bolllen på en hörna och det blev rullgardin ner för Uppsala, som åter igen gjorde en bra match men som verkar ha väldigt svårt att göra mål. Inte bra.

IFK Österåker - Syyrianska IF  1-0
1-0 A Lindberg 14
Kort: M Elmsäter, J Braun (rött) --- D Hanna, J Cataldo, M Kaya
Vad händer i Åkersberga, tre röda kort på två omgångar? Men man lyckades ändå vinna matchen med det tidiga ledningsmålet som kom till efter kvart, så det var nog tur att det var Syrianska som var motståndare den här gången. Att få spelare utvisade på löpande band kommer givetvis inte fungera och man kan ju förstå tränarens frustration just nu. I början av andra halvlek tvingades Syrianska byta målvakt efter skada på Felix Karlsson (men ingen reservmålis på bänken?), så backen Malek fick dra på sig handskarna och höll nollan matchen ut.

"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"