söndag 28 april 2019

SAMMANDRAG OMGÅNG 3

SAMMANFATTNING - SERIEOMGÅNG 3

Hemmasegrar: 2 (Totalt: 9) --- Bortasegrar: 2 (Totalt: 6) --- Oavgjorda: 2 (Totalt: 3)
Antal mål: 21 (Totalt: 54) --- Gula kort: 17 (Totalt: 49) --- Röd kort: 2 (Totalt: 6)

Värtans IK - IFK Österåker  2-1
1-0 D Gustafsson 73, 1-1 A Lindberg 79, 2-1 P Andersson 87
Kort: L Nordin, R Kjellman, D Gustafsson, J Alriksson --- M Elmsäter, A Lindberg
Noll noll fram till dryga kvarten kvar men sen exploderade det lite. 1-0 på nick från David Gustafsson, vem annars liksom, tre matcher och killen har "målat" i samtliga. Österåker kvitterade dock bara fem minuter senare genom duktige Anders Lindberg (den ende som har gjort mål för Österåker i år så här långt) också det på ett nickmål. Men hemmalaget lyckades ändå peta in segermålet med bara tre minuter från full tid och Värtan vinner därmed sin tredje raka match, dock spräckte Österåker deras mål-nolla. Här kom också årets första avstänging för tre gula kort, Marcus Elmsäter i Österåker, tre matcher, tre varningar. Är Österåker fulast i Sverige? Fyra avstängda spelare på tre matcher med tanke på dom tre utvisnignarna man också har lyckats med, brutalt.

Västerås IK - IK Franke  1-1
0-1 W De Carro 18, 1-1 D Johansson 90
Kort: S Zarifnejad --- 0
Västerås-derby nummer ett för i år och det slutade så klart oavgjort, eller så klart var det kanske inte. Franke ledde från minut arton fram till slutsignalen då kapten Daniel Johansson äntligen kvitterade för hemma-gänget VIK. Rättvist eller inte vet jag faktiskt inte i skrivandets stund då jag är dåligt informerad om matchen, återkommer om det dyker upp något. Vet i alla fall att det inte var någon lång resa hem för gästerna mitt i allt elände med tanke på dom tappade poängen, nästan prick fyra kilometer, fågelvägen. Sirvan Zarifnejad i VIK avstängd nästa match efter sitt tredje gula kort.

Vallentuna BK - Brottby SK  2-3
0-1 M Andersson 36, 0-2 P Afshari 47, 0-3 A Gresillon 60, 1-3 I Ahmedov 73, 2-3 Y Sharif 87
Kort: B Pénzes --- P Afshari
Brottby vinner "derbyt" efter att ha tagit en stabil 3-0 ledning, även om Vallentuna kommer tillbaka starkt sista kvarten men det räcker inte trots två reduceringsmål. Resultatet är väl kanskte inte helt överraskande men nog hade man trott Vallentuna skulle ta sin första poäng åtminstone, nu är man fortfarande utan poäng efter tre rundor och det trodde i alla fall inte jag innan säsongstarten. Vad händer i Vallentuna?

Fanna BK - BKV Norrtälje  3-2
1-0 M Hammartång 14, 2-0 A Kanjou 25, 3-0 M De Oliveira 45, 3-1 O Kiianlinna 86, 3-2 O Kiinalinna 90
Kort: 0 --- 0
Fanna mosade ner Norrtälje i första halvlek och gick till pausvila med stora 3-0, BKV kom aldrig riktigt i fas och ett spelskickligt Fanna kunde utnyttja gästernas misstag. I andra halvleks fjärde minut trodde många att reduceringsmålet kom efter en hörna men domarna dömer bort det hela. I matchens sista fem minuter så smäller lagkapten Kiianlinna i BKV till två gånger om och på övertid så rånar domarna bortalaget på en straff. Hårt värre men frågan är om inte Fanna-vinsten trots allt var fullt rättvis, och nu delar man serieledningen med värtan, bägge med full pott efter tre rundor.

Syrianska IF - Märsta IK  0-2
0-1 O Balekelayi 27, 0-2 B Suskic 73
Kort: B Alic, A Cherif (rött) --- K Toure
Stor oro i Syrianska nu och det efter ytterligare en förlust och inget mål framåt, Märsta kanske inte var så mycket bättre på planen men tog vara på chanserna och kunde relativt enkelt försvara sin ledning ända fram till slutsignalen. Syrianskas Alexander Charif gjorde inte hemmalagets jakt på poäng enklare direkt, två gula på en minut gjorde att SIF fick spela med en man mindre sista kvarten och då orkade man inte längre. Nu väntar BKV borta i nästa omgång på och det kan bli tufft värre.

IFK Uppsala - Vaksala SK  2-2
0-1 E Johansson 5, 1-1 R Ahmad 25, 1-2 E Johansson 59, 2-2 R Ahmad 88
Kort: W Olsson --- T Ekberg, E Johansson, W Swårdh, A Hedenskog, R Olsson, I Kezic (rött)
Då kan vi gratulera IFK Uppsala till årets första seriepoäng, men det satt stenhårt inne. Robin Ahmad kvitterade nämligen på övertid och Vaksala som ledde två gånger om tappade alltså två pinnar, bägge målen av Emil Johansson. Förresten, även Robin gjorde två mål och kvitterade alltså matchen två gånger. Delad pott i Uppsaladerbyt. Noterbart att Vaksala verkade vara det grinigaste laget i denna omgång med tanke på fem gula och en utvisning idag.