lördag 4 maj 2019

BKV BESEGRADE SYRIANSKA

BKV TOG TRE POÄNG - MEN DET  SATT HÅRT ÅT

BKV Norrtälje tog en fin trepoängare idag när man mötte seriejumbon Syrianska IF och vann med hela 4-1. Nu tycker jag dock att siffrorna kanske inte riktigt stämmer överens med spelet för BKV hade en bedrövlig första halvlek och har lite tur med att man får med sig 1-0 in i halvtidsvilan. Spelet stämde inte alls och man tillät gästerna hålla bollen alldeles för mycket och ofta. Och det trots ett tidigt ledningsmål redan efter nio minuter av duktige Emil Freij.

I andra halvlek så började ett råtaggat SIF trycka på och kvitterade också i 58:e och spelet stod och vägde ett bra tag innan BKV lade i en växel till vilket resulterade i 2-1 genom Shakew. Därefter snackade en syrian på sig dubbla gula och fick lämna arenan med tjugo minuter kvar att spela. Fem minuter senare styrde sen Syrianska in ett självmål på skott från Emil och det var ridå ner för ett då väldigt ofokuserat motståndarlag. Vahid får sen också sätta dit 4-1 i slutminuten för BKV och tre mycket viktiga poäng bärgades, men det satt onödigt hårt åt, bra kämpat grabbar! Skoj att se Alexandar få göra ett inhopp i slutet på matchen efter sin skada.

(Stenhårt i tabelltoppen nu med fem lag inom en enda poäng, och där Värtan fortsätter på topp trots oavgjort igår. Spännande)