fredag 24 maj 2019

SAMMANDRAG OMGÅNG 7

SNABBGENOMGÅNG - SERIEOMGÅNG 7

Nästan idel hemmasegrar och tabellen trycktes ihop lite även om serieledarna själva ryckte lite grann. Fanna BK och hat-trickaren Bajramovic seglar i medvind just nu och ser starka ut, luckan ner till tvåan Värtan är nu fyra poäng och det innebär ju att man har råd med en förlust och ändå behålla ledningen. Synd bara att man har seriens absolut sämsta hemsida.

Hemmasegrar: 5 (Totalt: 23) --- Bortasegrar: 3 (Totalt: 10) --- Oavgjorda: 1 (Totalt: 9)
Antal mål: 24 (Totalt: 130) --- Gula kort: 16 (Totalt: 137) --- Röd kort: 0 (Totalt: 14)

-----------------------------------------------------------------

BKV Norrtälje - Värtans IK  1-1
0-1 J Alriksson str 28, 1-1 F Kayembe 93
Kort: A Mutic --- E Enblom, K Alriksson
Toppmötet slutade oavgjort, hemmalaget låg i brygga under hela nittiotre minuter men kvitteringen kom till slut via inhopparen Fred Kayembe. Värtan fick en straff av domaren efter dryga halvtimmen och den satte Alriksson lugnt och säkert (två mål, två straffar i år) och sen gick spelet lite fram och tillbaka, det var tätt och jämnt som en toppmatch ska vara. Ett kryss var kanske inte helt orättvist även om bägge lagen ville ha alla tre poängen. Lider med publiken som fick stå där i snålblåsten halv åtta en fredagskväll, bättre kan ni BKV. Det fanns en vinnare ikväll så här långt, Fanna... men när detta skrivs så vet vi ej resultatet i den matchen.

Märsta IK - IK Franke  4-3
1-0 O Balekelayi 13, 2-0 P Alouch 25, 3-0 P Alouch 33, 3-1 A Zeqiri 36, 3-2 E Engström 39, 3-3 K Bytyqi 58, 4-3 B Suskic 78
Kort: A Samura --- G Torseng
Det hände i Märsta, wow.  Bara det att det small fem gånger i första halvlek är ju egentligen helt otroligt. Och sen jobbar sig Franke än närmre i andra halvlek men Märsta chockar och vinner det hela med 4-3. Märstas första hemmavinst, och Frankes första bortaförlust. Det här var lite av en smällkaramell men ändå inte liksom, Franke dalar rejält nu och Märsta har varit lite på gång ett tag trots ett par förluster på slutet. Och nu skiljer det faktiskt bara tre små poäng mellan lagen, det måste ha varit typ femton för några veckor sen, känns det som.

IFK Österåker - Vaksala SK  2-1
1-0 D Badji 7, 2-0 A Makolli 50, 2-1 A Hedenskog 56
Kort: H Ragnelid, A Lindberg (avstängd) --- O Ottosson, L Eriksson
Österåker ångar på,  atfjärde raka raka utan förlust och bara ett enda insläppt mål. Tre hemmamatcher och full pott i samtliga, det övertygar. Vaksala var absolut inte ofarliga och i andra halvlek så fanns det bud på kvitteringsmål men IFK höll undan ganska säkert trots allt. Och BKV-Blogg gratulerar så klart den före detta BKV:aren"Armen" till årets första balja.

Fanna BK - Vallentuna BK  3-1
1-0 H Bajramovic 27, 2-0 H Bajramovic 37, 2-1 A Miranda 49, 3-1 H Bajramovic 66
Kort: 0 --- B Dal Monte
Haris-Show fortsatte, förra omgångens hattrick följdes upp med ytterligare ett och vips så leder killen skytteligan. Grymt. Och nu har Fanna verkligen satt upp riktlinjer för serien i och med att man nu har en fin fyra-poängs ledning, fyra raka hemmavinster och bara en uddamålsförlust på bortaplan. Det imponerar stort och med tanke på Bajramovic målform så ser det än starkare ut, hur ska IFK Uppsala ta sig an detta gång i nästa omgång, spännande.

Västerås IK - IFK Uppsala  3-2
0-1 A Alizadeh 46, 1-1 K Zarifnejad 55, 1-2 K Abdullahzad, 2-2 B Beyan 72, 3-2 T Ekstrand 75
Kort: J Eneroth, K Nyman, S Zarifnejad --- 0
Det blev holmgång i Västerås när Uppsala kom på besök. Men hemmalaget lyckades till slut efter två underlägen vända på steken och vinna, en mycket stark insats som också belönade med ett rejält tabell-kliv. VIK är inte lätta att tas med på hemmaplan där man visar på en otrolig kämpaglöd, två oavgjorda och två vinster på fyra matcher tyder på något extra. Stackars Uppsala fortsätter med sitt oflyt, tre uddamålsförluster och två oavgjorda kunde mycket väl ha slutat med ett par vinster, men det vill sig inte riktigt.

Syrianska IF - Brottby SK   3-0
1-0 J Bahar 4, 2-0 J Bahar 33, 3-0 J Bahar 65
Kort: R Rönnholm, J Cataldo (avstängd) --- P Afshari (avstängd)
Grattis Syrianska, till årets första serieseger, och grattis till den stora matchhjälten Jonathan Bahar för sitt hat-trick. Äntligen kom vinsten som man saknat så mycket och nu lämnade man också över jumboplatsen till segerlösa Vallentuna som floppat rejält så här långt.

Mail: bkvblogg@live.se7