tisdag 21 maj 2019

SAMMANDRAG OMGÅNG 6

SNABBGENOMGÅNG AV - SERIEOMGÅNG 6

Hemmasegrar: 2 (Totalt: 18) --- Bortasegrar: 3 (Totalt: 10) --- Oavgjorda: 1 (Totalt: 8)
Antal mål: 22 (Totalt: 106) --- Gula kort: 22 (Totalt: 121) --- Röd kort: 2 (Totalt: 14)

-----------------------------------------------------------------

Vallentuna BK - Västerås IK  1-1
1-0 B Pénzes 38, 1-1 J Eneroth 78
Kort: J Lyon, L Esposito --- J Eneroth, S Fatah
Viktig match kring nedflyttningsstrecket när Vallentuna tog emot Västerås och lagen fick till slut dela på poängen efter det att bägge lagen satt ett mål vardera. Hade hemmalagets Iljas Ahmedov satt sitt standard-mål (ett i varje omgång fram till nu) så hade VBK tagit första vinsten för i år men det vill sig inte, sviten är därmed tyvärr bruten. Matchen i sig var ingen höjdare och lagen bjöd inte mycket till skönspel, VIK något bättre i andra halvlek men kanske inte värda alla poängen. Noterbart att Vallentuna nu har tre raka 1-1 matcher, målsnålt och poängfattigt.

IK Franke - IFK Österåker  0-3
0-1 M Larsson 47, 0-2 A Lindberg 66, 0-3 M Rosqvist 69
Kort: W De Carro --- H Ragnelid, M Larsson
IFK Österåker pumpar på med ytterligare en 3-0 vinst och imponerar stort just nu, och nu vinner man sin första bortamatch också mot ett av topplagen. Franke går rätt in i väggen och förlorar sin första match i år, på hemmaplan där man inte har släppt in ett enda mål. En mindre skräll med andra ord. I Andra halvlek så punkterar Österåker det hela inom loppet av två minuter och chockar Franke som efter det aldrig kom in i matchen igen, ett håglöst hemmalag. Nu gav detta resultat att Österåker seglade upp till fjärde platsen bara en pinne efter just Franke, tänk tvärtom och inse hur viktig matchen var på förhand. IFK på klar fram-marsch, tre raka utan förlust och noll insläppta mål, se upp alla. Länk till hemsidan finns här.

Värtans IK - IFK Uppsala  0-1
0-1 I Kakooko str 92
Kort: E Enblom, J Lövgren, A Hovstadius, L Nordin --- R Ahmad, B Kalema, K Abullahizad
En mycket omdiskuterad straff avgjorde det hela när serieledande Värtan drog på sig sin första förlust hemma mot vinst-lösa IFK Uppsala och skrällen var ett faktum. Offside eller straff på tilläggstid vet vi inte riktigt än men det båda läger har nog sin förutfattade mening angående detta, men oavsett det så fick nu Uppsala häng på tabellen igen och jag tycker man är värda det efter ett ganska bra spel trots uteblivna vinster så här långt. Mycket snopet däremot för Värtan som säkerligen hade räknat med tre poäng i den här matchen mot före detta nästjumbon i tabellen. Det är bara att gratulera Uppsala till den fina skalpen.

Brottby SK - Fanna BK  2-7
0-1 H Bajramovic 5, 0-2 H Bajramovic 22, 0-3 J Singh 50, 0-4 W Thuuri 55, 0-5 L Scienza 57, 0-6 B D Monte 60, 1-6 S Haddad 61, 1-7 H Bajramovic 66, 2-7 S Haddad 69
Kort: 0 --- B Dal Monte
Årets första hat-trick sattes dit av Fannas Haris Bajramovic, i en match där det gjordes ofattbara nio mål på sextionio minuter. Vilken urladdning.

Vaksala SK - Syrianska IF  3-2
0-1 J Raage 9, 0-2 N Durovic 14, 2-1 I Kezic 56, 2-2 T Sandquist 71, 3-2 F Larsson 82
Kort: T Sandquist --- N Durovic, S Khan-On, M Kaya, B Alic (avstängd)
Vaksala vände och vann. Syrianska chock-öppnade matchen och gör både 0-1 och 0-2 i nionde respektive fjortonde minuten, snacka om nyvaket Vaksala. Men i andra halvlek så öser hemmalaget på och plockar in mål efter mål och Syrianska gör som så många gånger förr genom åren, tappar fokus och match fullständigt. Typ Belmin Alic som nu drog på sig sitt tredje gula kort och åker på sin andra avstängning för i år, ett rött tidigare också nämligen. Vaksala upp på en femteplats i tabellen och Syrianska som tog en derby-pinne förra helgen stannar kvar på jumboplatsen. Surt.

BKV Norrtälje - Märsta IK    2-0
1-0 S Husein 9, 2-0 F Nässén 22
Kort: O Kiianlinna, D Kony (rött) --- A Munther (avstängd), K Toure (rött)
Norrtälje lyckades besegra gästande Märsta trots en man mindre i en timme. BKV tog en snabb ledning redan efter nio minuters spel och ökade sedan på efter dryg tjugo minuter och där såg allt frid och fröjd ut. Men sedan kommer en mycket onödig utvisning efter två gula inm bara fem minuter av Kony som gjorde att spelet kom av sig. I andra halvlek så hade Märsta ett skott i virket och hade den gått in så kunde poängen ha blivit lidandes till slut. BKV rider dock ut stormen och vinner det hela, tre mycket mycket viktiga poäng.