lördag 8 augusti 2020

SUNDBYBERG ÄGDE BKV

STORFÖRLUST MOT SUMPAN - BKV FORTFARANDE POÄNGLÖST

En halvtidsledning med 1–0 utökades i andra halvleken när Sundbyberg slog Norrtälje på hemmaplan i division 3 norra Svealand i fotboll. Till slut blev det 5–1 till Sundbyberg.
Norrtäljes lagledare Timo Mäkinen tyckte så här om matchen:
– Vår målvakt var bäst på plan, tro det eller ej. Övriga BKV-spelare höll inte riktigt samma standard idag.

Sundbybergs mål gjordes av Robel Asfaha, Juan Ignacio Carabajal Mamani, Alexander Ljusberg, Fabian Norlund och Rasmus Robarth. Linus Lindkvist stod för Norrtäljes enda mål. Sundbyberg har nu sju poäng efter tre spelade matcher, medan Norrtälje är utan poäng efter två matcher.

På lördag 15 augusti 14.00 spelar Sundbyberg borta mot Vallentuna BK, och Norrtälje hemma mot Uppsala Kurd. En MÅSTE-match!!

------------------------------------------------------
Saxat från BKV:s hemsida
Vi åkte till Sundbyberg med en bra känsla, här skulle vi ta poäng för att inte halka efter i den korta serien.
Själv tyckta jag att BKV var lite bättre i den första halvleken, men det var ändå Sundbyberg som gick till paus med ledning 1-0. Efter en kvart i andra gör Sumpan två snabba mål, men vi reducerar fem minuter senare ( 65' ) när Linus L skruvar in en hörna direkt i mål. Då kändes det fortfarande lite hoppfullt, bara vi är noggranna i allt vi gör så kan vi resa oss ur detta. Men vi lyckades inte resa oss.
Vi satsade på att gå framåt och gick ner på en trebackslinje, men då uppstod luckor i försvaret som Sundbyberg kunde uttnyttja och de gör två mål till innan matchen är slut. De fick även enstraff som de slog i stolpen. Och hade inte vår målvakt gjort en kanonmatch idag hade vi kunnat förlora med 10-1. Nu slutade det "bara" 5-1 till Sundbyberg.

Min kommentar i NT/Aftonbladet, att det bara var målvakten som var bra kan tas med en nypa salt. Det var en grov förenkling. Det är inte helt lätt att förklara en fotbollsmatch med en eller två meningar via SMS till tidningen. Målis var bäst på plan, det tycker jag inte det råder någon tvekan om. Och även om fler än målvakten får godkänt så var det lite för många som inte kom upp i normal standard...