söndag 30 augusti 2020

HALVA SERIEN SPELAD
FEM MATCHER ÅTERSTÅR - SEN ÄR SÄSONGEN ÖVER

I år blev det ju en väldigt annorlunda serie pga av Coronan som härjar världen över. En enkelserie mellan tolv lag som nu har spelat se matcher vardera och här ovan kan ni se att FC Järfälla toppar det hela med tre måls övertag på tvåan Arlanda. Bägge lagen är obesegrade, precis som Sundbyberg på tredje plats. Den här trion sticker ut lite och jag tror inte att något annat lag kan blanda sig in i den toppstriden. I botten har vi Vallentuna BK som precis som nästjumbon Syrianska inte har vunnit en enda match än och det ser helt klar mörkt ut även om det bara är ett 3-4 pinnar upp till kvalplatsen som BKV Norrtälje huserar på.

I övrig så kan vi notera att skytteligan toppas av Muktar Ahmed från Uppsala-Kurd, sju mål så här långt vilket är 50% av lagets totalt 14 mål. Ett hat-trick på det imponerar än mer. Faktum är att bara serieledarna har mäktat med att göra fler mål, 15 stycken. FC Arlanda spelar bra men är också fulast på planen om man ser till dom 18 varningarna och två utvisningarna, det är mycket det, på sex matcher. IFK Uppsala har tex bara tio gula så här långt. BKV Norrtälje har bara sex gula, men även ett rött.

BKV Norrtälje då, ja vad ska man säga. En lätt besvikelse kanske i och med dom tre inledande förlusterna, varav två av dom var med fem mål i baken. Men på det tre senaste har det ljusnat något eftersom det ju har bliv två vinster och en klättring i tabellen, även om det har varit mot två bottenlag så innebär det lite arbetsro, men man är fortfarande indragna i nedflyttningsstriden. Och jag tror INTE att det var vad truppen strävade efter innan säsongen började, så här krävs nu rejäla krafttag i det återstående matcherna för att inte hamna i skiten. En uppflyttning känns långsökt men som Gunde en gång sa.... ingenting är omöjligt! Nu väntar serietvåan FC Arlanda i nästa runda som spelas nu på lördag, tre poäng där och vi kan börja snacka fotboll igen. Tre poäng här kan betyda allt för den här säsongen, så ni spelare som läser detta... kriga som fan nu och känn ingen press, gå ut och lira bara! Ni kan, vi vet.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar