lördag 5 september 2020

BKV KRIGADE NER ARLANDA

BKV BESEGRADE SERIETVÅAN - MYCKET STABILT GJORT

Tre mycket viktiga poäng idag till BKV Norrtälje som brottade ner obesegrade FC Arlanda efter en grym 2-0 seger. Men jag måste på en gång be om ursäkt för att jag råkade strula bort typ hundra bilder, ringrostig tydligen, fan. I alla fall så var det en väldigt skön kämpainsats idag av Norrtälje över i förhand redan segervissa Arlanda-bor, till och med från staben, märkligt. Värst var nog dom fyra gapskrikande männen på läktaren, men dom tystnade efter 2-0. Lite extra skönt att vinna som "underdogs" som ju faktiskt BKV var idag med tanke på tabell och poäng.

Trevande matchstart där bägge lagen bollade runt en hel del men sen tog Arlanda över mer och mer och hade helt klart bollinnehav fram till 22:a minuten då hemmalagets Linus Lindkvist snyggt hängde in en frispark strax utanför målområdet, hur kyligt som helst. Sen blev det mer jämnt spel och bägge lagen hade ett par bra chanser. Arlanda gnällde en gel del på domsluten och dom fyra på läktaren gick totalt bananas över varenda situation som gick emot dom.

I andra halvlek så var det mycket Arlanda men BKV höll dom relativt enkelt i schack, och i 77:e minuten så slog årets skyttekung Alex till för sjätte gången så här långt, en mycket snygg skarvnick och 2-0 var ett faktum. Kör nu för att sätta lika många till Alex, visa dina gårdar-takter. Efter det så krigade och försvarade hemmalaget sin ledning och höll den hela vägen ut. Arlanda hade ett par feta möjligheter men var alldeles för ivriga i avsluten varpå chanserna rann ut i ingenting. Stort plus till Andreas mellan stolparna, han agerade mycket tryggt och plockade allt som kom, grattis till den nollan. Och försvaret som verkligen fick jobba idag. I övrigt så anser jag att det var en gedigen laginsats som bäddade för dom tre pinnarna, men det klart Linus frispark stack ut också (synd på dom klockrena bilderna på den bara, fan igen). Tack för showen killar!

BKV upp tre placeringar till sjätteplatsen och Arlanda kvar på andraplatsen.