söndag 2 augusti 2020

TUNG PREMIÄRFÖRLUST


SERIEPREMIÄR 2020 - OCH BKV FÖLL TUNGT

Äntligen är årets seriespel igång för BKV Norrtälje, men under rådande omständigheter så har jag inga bilder eller matchkommentarer, allt på grund av corona-tiderna så klart. Ingen publik på matcherna. Får se om jag kan fixa press-pass till nästa hemmamatch.

En resultatmässigt jämn match slutade tyvärr med en bortaseger för Gideonsberg IF som besegrade BKV Norrtälje på lördagen. 1–2 (0–1) slutade matchen.
– Det var en ganska jämn match, men de fick utdelning på sina chanser. Det fick inte vi. Vi pressade på slutet tack vare deras röda kort, dock räckte det inte till idag, sa Norrtäljes lagledare Timo Mäkinen
Gideonsbergs lagledare Stefan Nordh om matchen:
– En tuff bortamatch där vi står upp och kämpar för varandra. Vi har en tight bra defensiv. Vid ledning med 2-0 känns det väldigt stabilt. Då åker vi på en utvisning och Norrtälje börjar chansa framåt. Efter reduceringen på en tveksam straff så är det sista tio minuterna en konstant press från deras sida men vi reder ut det med tur och skicklighet. Stor eloge till hela laget men med extra plus målvakt Linus Stegnell och 2-0 målskytten Emil Juhlen.

Målgörare för Gideonsberg blev Emil Juhlén och Mauro Quinones och för Norrtälje var det Alexandar Mutic som hittade rätt på en straff.
--------------------------------------------------------------------
Saxat från BKV:s hemsida
Så var det då äntligen dags för seriepremiär, denna märkliga säsong där man aldrig riktigt vet vad som ska hända. Vi tog i alla fall emot Gideonsberg från Västerås hemma på IP, en av två matcher som skulle ha spelats före sommaruppehållet, men som blev uppskjutna p.g.a. corona. Killarna var ordentligt sugna, efter att ha tränat i över ett halvår utan tävlingsmatcher. Vi hade hört hur Gideonsberg spelar, och det vi hade hört och pratat om stämde. Ändå hade vi svårt att komma till lägen, var vi än hade bollen på planen kändes som att motståndaren var en man mer än oss. I ärlighetens namn skapade inte Gideonsberg särskilt mycket heller, men i den 34:e minuten tog de tillvara på en av sina få målchanser och vi gick till halvtidsvila med 0-1 i baken. Inte helt orättvist heller.

Andra halvlek fortsatte som den första, vi hade svårt att komma någon vart i våra anfall. Vi ville gärna gå in i mitten och gröta gång på gång, trots att vi inte kom någon vart där. I den 55:e minuten gör Gideonsberg 2-0, inte heller detta får anses orättvist eftersom det var de som "kontrollerade" matchen. Men med kvarten kvar får en av deras spelare sitt andra gula kort och vi får spela med en man mer resten av matchen. Gideonsbergsspelarna börjar dessutom tröttna, och vi börjar trycka på. I den 83:e minuten får vi en straff, Alexandar sätter den stenhårt i målvaktens högra hörn. M¨ålvakten går åt rätt håll, men kan inte göra mycket åt den bollen. 1-2! Nu får vi vittring på kvittering och börjar pressa ännu hårdare. Vi är mycket nära ett par gånger, men idag räcker vi inte till utan matchen slutar med uddamålsförlust. En skillnad mellan lagen idag var att de tog tillvara på sina chanser, utöver målen hade de inte så jättemånga lägen att göra mål.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar