fredag 25 juni 2021

VIGGAN-TORSK

SERIELEDARNA BLEV FÖR SVÅRA - BKV FÖLL TUNGT

Det blev dessvärre en förlust i seriefinalen mellan de bägge obesegrade topplagen BKV Norrtälje och Viggbyholm BK, 0-2. Läs mer om matchen på Viggans eminenta hemsida HÄR eller HÄR., den bästa i division tre? Man ska väl kanske inte gå händelserna i förväg men visst ser Viggbyholm ut lite som dom som aspirerar på seriesegern i år. Bra lag, bra spelare, bra ledare. Men, vad jag fick höra efteråt så var det BKV som var det bättre laget även om bollarna rullade in i "fel" mål. Så det är bara att bita ihop och komma igen, returen på hemmaplan ska bli riktigt spännande att se. Viggbyholm har nu fyra fina vinster av fyra möjliga och hela 15-1 i målskillnad, det imponerar.

Hemmalagets skyttekung Erik Herre gick mållös men vad gjorde det, när gamla BKV-aren Axel Macquart-Moulin stänkte in 1-0 redan i elfte minuten och Lukas Nilsson gjorde 2-0 strax innan halvtid. Viggan var effektivare trots mindre bollinnehav, lite som senast när BKV besegrade Västerås, BKV dominerade men avsluten satt inte. Då blev det till slut vinst i alla fall men Viggbyholm är ett snäpp bättre än VIK och kunde låsa matchen, och det blev ju inte direkt enklare efter Freds utvisning med kvarten kvar att spela. Nej, det är som sagt bara att ta nya tag. IFK Uppsala blir nästa motståndare, på hemmaplan, lördag den 3 juli. Då kör vi igång en ny segersvit.

Övriga resultat:
Fanna - Heby  4-2
(Jumbomötet där Fanna vinner efter en rysare i slutminuterna)
Sundbyberg - Procyon  3-0
(Förmodade topplaget Sumpan levde farligt men avgjorde i andra halvlek på två minuter)
Franke - Sala  2-4
(Ökända Franke utspelade av Sala, som nu klättrade upp på andraplatsen. Vad händer i Sala?)
IFK Uppsala - Uppsala-Kurd  4-0
(IFK krossar kurderna, 2-0 sen utvisning för UK och ytterligare 2-0 på övertid. IFK nu 3:a)