måndag 21 augusti 2023

SNABBKOLL OMGÅNG 15

Spånga - Gusk  1-2
Guskarna ångar på i segerruset och slätar över tidigare topplaget Spånga och åter igen så var det Fridde Östblom som avgjorde det hela. Gusk fick en tidig straff som lagkaptenen Lindström enkelt satte dig men Spånga kvitterade innan halvtid. Och så kom då bytet när man åter igen satte in Fridolf på planen, precis som förra helgen, och killen tackade för förtroendet och målade åter igen. Tre feta poäng till Gusk och en lång klättring uppåt i tabellen. .... Gusk:s Collander avstängde i runda 15.

Procyon - Västerås IK  3-0
Procyon vandrar stadigt uppåt i tabellen just nu med sina tre vinster på dom fyra senaste.Mot svaga VIK så satte man hög press direkt och efter drygt halvtimmen spelad så hade man redan stabila 3-0. Resten av matchen var enligt ett trovärdigt vittne ett sömnpiller så vi lämnar det så. Anrika Västerås IK kan börja packa väskorna, endast två vinster på femton försök håller inte. Nu är det sex pinnar upp till kvalplatsen men trots att det "bara" är sex poäng så känns det helt otroligt att VIK ska kunna rädda ett nytt kontrakt med tanke på spelet. Grattis till Procyons första "nolla" också.

Enköping - Rinkeby  2-2
"Rinkan" smäller till serieledarna på fingrarna, laget med tio raka utan förlust, ja med bara en förlust på hela säsongen så här långt. Och som vann med 10-0 förra helgen. Och i våras besegrade man Rinkeby med hela 7-1. ESK tog planenligt ledningen efter drygt tio minuter men sen visar det sig att Rinkeby vill vara med och leka, och när man sen sätter dit 1-2 med fem minuter kvar så tror alla att det är över. Men då kliver skyttekungen Zetterström fram och kvitterar i 87:e- Så en pinne var blev resultatet. Hemmabacken Ytter lyckades dock bli utvisad på övertid, efter två gula... på övertid.

Täby - Fanna  5-0
Vad hände i Täby? 4-0 på trettio minuter (hattrick av Awad) och det tidigare tredjeplats-laget Fanna helt överkörda. Nu slutade det med hela 5-0 efter ett mål till i sista minuten. Man kan lätt konstatera att Fann inte trvis på bortaplan, 7 matcher, 1-1-5. Och Täby fick äntligen känna på hur det känns att vinna igen, för det var nämligen sex omgångar sedan senast. Hemmalets Bezreh avstängd i nästa omgång.

IFK Västerås - Norrtälje  2-1
Nästjumbon besegrade Norrtälje med ett mål på övertid och vinner med 2-1, en revansch sen senast då det slutade 1-2. IFK har ryckt upp sig rejält under höstsäsongen med tanke på att man i våras vann endast två matcher av tolv spelade. BKV faller lite som ett höstlöv tyvärr och är nu inblandade i en svettig strid med fem andra lag inom bara en enda poängs skillnad. Kvalplatsen upp till division två är alltså ännu inom sikte så än är det ingen fara på taket. Men ett par trepoängarna nu skulle smaka mumma.

Märsta - Bollstanäs  3-3
MASSOR av kort, 10-2 i gula kort och 0-2 i röda kort. Lägg där till att det stod 3-2 efter 28 minuter och att Bollstanäs kvitterade i 94:e av inhopparen Pantalev. Som också blev utvisad efter det.. Det här var helt enkelt rock n´roll på en gräsmatta.

"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"