SNABBKOLL OMGÅNG 16

JÄMNA MATCHER, UTOM EN OCH EN NY SERIETVÅA

Norrtälje - Spånga  0-4
0-1 K Nosrati 8, 0-2 W Fataki 10, 0-3 W Fataki 31, 0-4 M Blomquist 90+3
Det tog nästan exakt en halvtimme innan Spånga hade förnedrat Norrtälje och tagit ledningen med 3-0, helt ofattbart. 2-0 efter tio minuter. Höstsäsongen har inte börjat bra för BKV, v-o-f-f. Tänk tanken om man hade vunnit över svaga Täby, bottenlaget IFK och nu mot sjuan Spånga. Ja då hade man haft samma poäng som serieledande Enköping. Spånga däremot grep sista halmstrået och är nu med i kvalstriden uppåt igen, starkt.
Nästa omgång: Norrtälje möter Enköping borta och Spånga möter Täby hemma.

Fanna - Bollstanäs  4-4
0-1 L Klementz 8, 1-1 L Levenhagen 33, 1-2 A Douglas 34, 2-2 A Larsson 39, 2-3 L Klementz 57, 3-3 M Hammartång 89, 3-4 G Herrera 90+6, 4-4 M Hammartång 90+8
Bollstanäs ledde matchen hela vägen, 0-1, 1-2, 2-3, 3-4 men tappar det hela i ett helt galet matchslut. Och då har Fanna dragit på sig två utvisningar, målvakten i 82:a och till den 96:e. Och trots att BSK tar ledningen i 96:e minuten så kvitterar nämligen Fanna i den 98:e minuten, av hundra!! Vilken batalj... och Fanna är fortfarande obesegrade på hemmaplan. Medans Bollstanäs har fyra oavgjorda och en förlust av fem möjliga på slutet. Innan dess var det sju raka vinster.
Nästa omgång: Fanna möter IFK Västerås borta och Bollstanäs möter Västerås IK hemma.

Rinkeby - Procyon  1-1
1-0 A Abukar 7, 1-1 A Gonzalez 89
Rinkeby tog ledningen omgående och höll 1-0 ända fram till sista minuten då Procyon petar in kvitteringen och räddar en poäng. I övrigt så kan man konstatera att Bojan Djordjic skrek till sig en varning från domaren efter tjugo minuter och sen lyckades tränaren Hasan Korkmaz bli utvisad på övertid. Ingen vidare coaching. Men det klart, är man laget med överlägset mest kort (51 gula/4 röda) så är man. Konstigt med tanke på rutin från Allsvenskan i det laget. "– Vi kommer att gå upp till division 2, annars är det ingen idé att träna. Vi har ett bra lag och vi kommer att bli bättre." Sa man i våras. Nu ligger Rinkeby under nedflyttningsstrecket, vilket ju inte är så konstigt när man har dragit på sig otroliga tjugoen (!) avstängningar.
Nästa omgång: Rinkeby möter Märsta borta och Procyon möter Gusk hemma.

Gusk - Enköping    2-1
1-0 J Bokalli 9, 1-1 F Sandsten 26, 2-1 W Pettersson 85
Gusk tog revansch sedan i våras då man föll med samma siffror, 1-2, och det med reservmålvakten mellan stolparna. Mycket starkt att slå ESK och i och med den segern så klättrar man ända upp till andra plats efter fyra raka trepoängare. Grymt bra form där med andra ord. Snyggt också att byta in Pettersson som sedan blev matchhjälte med sitt mål. ESK hade innan kvällen tio raka utan förlust och förlorade blott sin andra match under säsongen. Det skiljer dock bara fem poäng mellan lagen så än finns det spänning i serien.
Nästa omgång: Gusk möter Procyon borta och Enköping möter Norrtälje hemma.

Västerås IK - Märsta  2-2
1-0 M Mohamed 18, 2-0 M Mohamed 28, 2-1 F Rauhala 39, 2-2 K Toure 45+1
VIK:s Mohamed Mohamed såg till att hemmalaget ledde med 2-0 efter en halvtimme men sen orkade man inte stå emot Märstas press utan fick släppa in lika många innan halvtidspausen. För övrigt kom bägge målen till på hörnor. Det blev mållöst i andra och lagen delade på poängen. Märsta har nu rasat ner på kvalplats efter sju raka utan vinst och VIK ligger stabilt kvar i botten efter bara en vinst på de senaste fjorton matcherna. Det verkar helkört där.
Nästa omgång: Västerås möter Bollstanäs borta och Märsta möter Rinkeby hemma.

Täby - IFK Västerås  3-1
0-1 W Söderholm 23, 1-1 A Awad 71, 2-1 O Ågren 79, 3-1 A Yousef 84
Nästjumbon IFK chockade Täby och tog ledningen i matchen, men i dom sista nitton minuterna så vänder man upp matchen och rullar in tre mål och kniper tre oerhört viktiga poäng. Täby klättrar upp en plats till lite tryggare mark medan Västerås nu har hela sex pinnar upp till kvalplatsen och har bara lokalkonkurrenten VIK bakom sig. Gerdland och Söderholm är dock två tunga pjäser som är avstängda i nästa omgång. Lisom Awad i Täby.
Nästa omgång: Täby möter Spånga borta och IFK möter Fanna hemma.