söndag 6 augusti 2023

SNABBKOLL PÅ OMGÅNG 13

Sommaruppehållet är över och seriespelet är igång igen.

Ja men då sparkar vi igång höst-säsongen då. Bara två trepoängare delades ut i den här rundan då bara Fanna och Norrtälje lyckades vinna. Övriga slutade oavgjort. Och alltså noll poäng till förlorarna Procyon och Gusk.
(Siffrorna inom parantes är resultatet lagen emellan i vårsäsongen.)

Fanna - Procyon  2-1 (1-2)
Fanna passerade Procyon i tabellen med sin 2-1 vinst, men det var nog inte så konstigt med tanke på att Fanna fortfarande är obesegrade på hemmaplan medans Procyon bara har skrapat ihop en vinst på de senaste sju matcherna. Fanna presenterade en ny målvakt och även en viss Levenhagen som satte dit 2-0 målet, och på bänken satt Enköpingsförvärvet Djotodia. Procyons Wallentinsson avstängd omg 14.

Märsta - Enköping  3-3 (1-3)
Märsta kryssar serieledarna Enköping i en målrik match, faktum är att MIK spelade sin sjätte kryssmatch på tretton matcher. Snopet för ESK men lite skoj för tabellen att dom tappar ett par poäng. Matchen i sig var ju oerhört svängig, 0-1, 1-1, 2-1, 2-2, 2-3, 3-3. Starkt av Märsta (med tre debutanter) att bärga en pinne mot laget som ser ut att gå mot en högre division med fd allsvenska spelare. Allra helst när kvitteringen satt i 93:e, och det mot den nyvärvade målvakten från Västers IK. Hwmmalagets Yarjah avstängd i nästa runda. "Matchreferat".

Rinkeby - Täby  2-2 (0-3)
Rinkeby vände upp 0-1 underläget till 2-1 men orkade inte stå emot hela vägen ut. Täby kontrade och satte dit kvitteringen med kvarten kvar att spela av inhopparen Nilsson. Man har dock bara vunnit en match på de senast sju och är nu rejält hotade underifrån. Rinkeby kvar som nästjumbo i tabellen. Bägge Rinkebys mål gjordes av debutanter, Egag och Dimitriadis.

Västerås IK - IFK Västerås  2-2 (1-1)
Åter igen så slutade Västerås-derbyt (tillika jumbomötet) oavgjort. Men man kan väl säga att det ändå var en vinnare och en förlorare idag på planen. VIK lyckades nämligen med att äta upp det 0-2 underläge man hamnade i redan efter elva spelade minuter. Och inte nog med det då man sen åker på ett rött kort innan halvtidsvilan... och ett målvaktsbyte. Trots det så gör man två mål i andra halvlek och på något vis "vinner" matchen. Och det med fem nya spelare i startelvan, alltså halva laget. Men räknar man med dom fem nya på bänken också så är det ju ett helt nytt lag, helt otroligt. Lite som att IFK:s debutant Özgun inte fick en spelminut, men ändå blev varnad.

Bollstanäs - Spånga  1-1 (2-4)
Hemmalaget Bollstanäs spelade oavgjort tack vare ett självmål i 94:e minuten och har nu en svit på nio matcher i rad utan förlust. Tyvärr för dom så knappade man ju nu inte in på serieledarna som också kryssade, utan behåller fyrapoängs-glappet. I våras så vann Spånga den här fighten med 4-2 på hemmaplan men sedan dess har man fallit lite i tabellen, men man hänger ändå hyfsat med bakom topplagen. Förresten, det blev även oavgjort i gula-kort-matchen, 5-5. Mycket tack vare tränarstaben i BSK som drog på sig två av dom.

Gusk - Norrtälje  1-2 (1-1)
En mycket stark prestation av Norrtälje som efter underläge 0-1brottade ner Uppsala-gänget Gusk med uddamålet, som för övrigt kom till på en straff i 50:e minuten. Laget ligger på en skön tredjeplats med bara två pinnar upp till tvåan Bollstanäs. En vinst på torsdagskväll mot Täby och vi kan få en mycket spännande höstsäsong framför oss. Gusk då, ja bottenlagen närmade sig med en poäng och börjar man inte vinna nu så riskerar laget att dras in i nedflyttnings-eländet. Kapten Lindström i Gusk avstängd i nästa omgång. BKV visade även upp nyförvärvet från Spånga, Tobias Sjöstedt Lindborg. "Matchreferat".