fredag 28 augusti 2015

BLOGGENS TUSENLAPP


ODDS-TIPPNING - FLIPP ELLER FLOPP?

Jag ger mig ut på djupt vatten (igen) och kommer hädanefter att tippa samtliga kvarvarande spelomgångar och delger er så klart mina analyser samt tips. Det är upp till dig om du vill hänga med, men skyll inte på mig om det går åt pipan för risken är stor. Jag satsar en tusenlapp så får vi se hur länge den räcker, eller om det rent av blir pengar kvar till den 10/10 då serien avslutas. Här nedan kommer helgens matcher och samtliga spelas på lördagen utom Syrianska - BKV som spelas på söndagen kl 18.00. (Vilket för övrigt är helt vansinnigt.) Lycka till alla tippare, spelare och lag!


Kvarnsvedens IK - Gusk   2 (X)
KIK ligger näst sist och spelar med kniven mot strupen. avståndet upp till Gusk är fem poäng men upp till kvalspelsplatsen och Strömsberg så är det bara en vinst som gäller. Men på grund av bara två vinster på nio hemmamatcher i år så är jag tveksam på ännu en just nu mot ett Gusk som lär ge allt för att slippa åka ner en divison. Det här är en ödesmatch för Gusk och det orkar inte KIK stå emot, samt att historiskt sett så brukar Gusk vinna denna match. Tvåa, men liten liten risk för kryss.
Odds: 1 - 2,90... X - 3,60... 2 - 2,05


Nacka FF - Strömsbergs IF   1
Även om Nacka bara har vunnit en match på de senaste fem så talar hemmaplan helt klart för dom, nio spelade där och hela sju vinster och en oavgjord. Förlusten kom också fullständigt oväntat mot bottenlaget Kvarnsveden till över sju gånger pengarna. Strömsberg vann en oerhört viktig seger senast mot Upsala, men det var på hemmaplan och innan det så var det faktiskt hela åttiotre dagar sedan man vann en match. Allt annat än en etta i den här matchen skulle vara sensation även om Strömsberg krigar febrilt kring nedflyttningsstrecket.
Odds: 1 - 1,40... X - 4,45... 2 - 5,90


Skiljebo SK - Sandvikens IF   2 (X)
En av omgångens mest svårtippade matcher, två lag som ligger på exakt samma poäng, sex efter serieledande Enskede. En vinst här och EIK förlorar borta mot Sollentuna så är det bara tre pinnar upp till toppen. Skiljebos hemmastatistik är lite märklig då man verkar varva vinster med förluster hej vilt, sex vinster och fyra förluster, ingen oavgjord. Men försvaret verkar trivas alldeles utmärkt hemma eftersom man bara släppt in nio mål på tio matcher där, och det är bland de bästa i serien. Sandviken borta är lika med en helgardering då man har haft svårt med vinna matcher, bara tre av nio. 33% av ett lag som har som målsättning att spela i Superettan, och bara två vinster på de senaste nio matcherna,det är för svagt. Hur tippar man, har sett båda lagen i år och bägge har presterat väldigt bra på planen, skulle nog stå över att tippa här men eftersom jag måste så kör jag på "magkänsla", en tvåa (med kryssgardering).
Odds: 1 - 2,45... X - 3,50... 2 - 2,35


Sollentuna FF - Enskede IK   1 (X2)
Lilla seriefinalen, ettan möter tvåan i ett hett stockholmsderby. Fullständigt omöjligt att på förhand tippa utgången här, men jag har en liten feeling för hemmalaget som har spelat grymt bra på slutet. Åtta raka nu utan förlust och imponerande 34-8 i målskillnad på dessa matcher, det har varit fullt ös framåt och man har chocköppnat i varje. Här gäller det med andra ord för Enskede att se till att ha full fokus mot ett lag som har gjort flest mål av alla i serien, och man förfogar ju över ett så pass bra lag att man bör kunna ställa till det. Om inte så vill man nog hemskt gärna ha med sig en poäng hem efter slutsignalen. Spännande coach-match tror jag och vem som kommer att vinna detta bero nog mest på dagsform, misstag och inställning. Utgår från en etta, men helgarderar.
Odds: 1 - 2,05... X - 3,65... 2 - 2,85


Syrianska IF - BKV Norrtälje   2 (1)
Syrianerna är svåra hemma på Swedbank med en massa folk och ibland lite väl över-hetsk stämning, men man varvar vinster med förluster så man är absolut inte omöjliga att besegra. Släpper ofta in mål i slutminuterna, nerver? Seriesegern kan man nog glömma men visst kan det tas många fler poäng framöver, och det är inte alls omöjligt mot ett just nu ganska form-löst Norrtälje som inte har vunnit på åtta matcher, cupen inräknad. Men nu har BKV ett gäng lag som jagar bakifrån så jag tror det kan komma att trigga truppen inför den här matchen, och man har ju revansch att utkräva också med tanke på 0-1 hemma i våras. Mycket svårtippat men eftersom jag ju är partisk får det bli en BKV-seger med hjärtat, men visst viskar hjärnan "etta".
Odds: 1 - 1,75... X - 3,75... 2 - 3,55


Upsala IF - Avesta AIK   1
Bästa Uppsala-laget i "tvåan" just nu, och den titeln vill säkert Upsala IF behålla ända till sereislutet. Men nu har guskarna fått upp lite ånga i sin annars ganska usla panna och är bara tre poäng bakom, marginalen ner till kvalstrecket är nu fem pinnar och en vinst här skulle ju innebära en hel del lugn och ro. För Avesta däremot är det bara vinster som räknas nu men tyvärr så är man ur-usla på bortaplan med bara en enda vinst i år, som kom förra helgen mot nästjumbon Kvarnsveden. Men tyvärr kära Avesta-bor så tror jag att tåget redan har passerat byn, och att det blir väldigt väldigt svårt att springa ikapp det. Upsala saknar dock sitt nyförvärv och målskytten Bale samt backen Morger, ett klart minus. Fast nog borde resten av laget göra sitt och vinna över Avesta, kör på etta.
Odds: 1 - 1,55... X - 4,15... 2 - 4,40


Västerås IK - Arameiska   1
Ett Västerås som inte vann på fem raka matcher från premiären men som sen plockade hem allt. Nu på slutet har dock varit lite berg och dalbana men hemma är man tunga och har 5-3-1, alltså bara en förlust i år. Och för bara ett par veckor sedan så slätade man av självaste miljonsatsningen Sandviken med ett mål på övertid, starkt. Frågan är hur Arameiska ska mäkta med detta, för trots att man spelar en jättebra fotboll så häxar det ibland och det är tur att man förfogar över en grymt stabil backlinje som bara släppt igenom åtta mål så här lång, minst av alla lag. Arameiska förlorade senast mot just Sandviken, och det blev även förlust hemma i våras mot VIK med 0-1 trots en man mer i över en timme. Svårtippat så klart men jag chansar lite här och tror att Västerås kan vinna. Lyncha mig inte om det blir 0-5 bara, jag sa... "tror". En helgardering för er som tippar för stora pengar.
Odds: 1 - 3,75... X - 3,90... 2 - 1,70


"Dagens Trippel"
Kvarnsvedens IK - Gusk  2
Nacka FF - Strömsbergs IF  1
Upsala IF - Avesta AIK  1
Odds: 4,45 x 50kr


"Chanstrippeln"
Västerås IK - Arameiska  1
Syrianska IF - BKV Norrtälje  2
Skiljebo SK - Sandvikens IF  2
Odds: 31,2 x 20kr


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar