söndag 23 augusti 2015

OMGÅNG 19 SUMMERINGSNABBGENOMGÅNG - RUNDA 19, DIV 2 NS

Klicka på lagen med en länk så kommer ni vidare direkt till deras matchreferat, ett par lag har dock inga direktlänkar (SFF, UIF tex) utan där får ni leta er fram. Dom som inte är länkade, har inga matchreferat.


Avesta AIK - Kvarnsvedens IK  1-0
1-0 A Stenström 71
(Efter elva matcher hissades Avestas flagga i topp, det är faktiskt hela tre månader sedan man vann en match. Och idag gör man det i en superviktig fight mot Kvarnsveden som ligger närmast ovanför i tabellen, bara fyra poäng nu upp till kvalplatsen som Strömsberg innehar, och som man möter borta nästa helg. Rysare.)
Odds: 2,45
Nästa match för Avesta: Strömsberg borta
Nästa match för Kvarnsveden: Gusk hemma


BKV Norrtälje - Skiljebo SK  2-3
1-0 C Svecke 39, 2-0 A Bellander 43, 2-1 M Ytter 52, 2-2 P Damm 56, 2-3 H Safari 84
(Två jämna lag och en riktig batalj på planen, BKV vinner första halvlek med 2-0 men Skiljebo reser sig upp och vinner andra med 3-0. Ok jag är partisk men nog tycker jag oavgjort hade speglat matchbilden rättvisare men men, Skiljebo gör det bra och visar bredd med tanke på Ytters första 90 minuter och mål, och även Damm som inte spelat så mycket gör mål.)
Odds: 2,00
Nästa match för Norrtälje: Syrianska borta
Nästa match för Skiljebo: Sandviken hemma


Enskede IKSyrianska IF  3-2
1-0 K Solini 42, 1-2 D Persson 75, 1-2 D Persson 81, 2-2 A Ashtari 87, 3-2 N Vasic 94
(Helt galen match där båda lagen hade ledningen men ett urstarkt Enskede vände på steken och besegrade ett tappert kämpade Syrianska. Tänk att sätta dit 1-2 med bara nio minuter kvar, Dennis Persson måste ha känt sig som en matchvinnare, men så kontrar Enskede och kvitterar i 87:e och långt i på övertid smäller det igen när hemmalagets Vasic sätter dit vinstmålet. Vilken gläjde... och ångest. Lägg därtill att Enskedes målvakt Mattias Moro blev utvisad efter att sänkt en fri Bahar i 73:e och man var alltså en man mindre sista kvarten men hade ändå ett massivt övertag, och Syrianska grämer sig säkert fortfarande över sina ödesdigra misstag i slutskedet. Nu väntar seriefinal för Enskede utan ordinarie målvakt och målhjälten Vasic, BKV Norrtälje blir SIF;s motstånd men då utan både Hasler och Olsson och det blir stenhårt.)
Odds: 1,50
Nästa match för Enskede: Sollentuna borta
Nästa match för Syrianska: Norrtälje hemma


Gusk - Sollentuna FF  0-3
0-1 K Ramsell 13, 0-2 M Thorstensson 22, 0-3 D Gustafsson 94
(Gusk förlorar åter igen på hemmaplan, bara två vinster i år på nio försök, men i UNT så är tränaren nöjd ändå (?). Det måste vara väldigt oväntat med tanke på förra säsongen då man kom tvåa i serien och bara förlorade en enda match hemma i Uppsala. Med i stort sett samma lag?! Hemmalagets Aljaderi kliver in med dryga kvarten kvar och drar på sig ett gult redan efter två och är därmed också avstängd mot Kvarnsveden, precis som D Yaldir som drog på sig ett rött kort i 77:e. Sollentuna däremot ångar på och vägrar släppa i toppstriden, tre notoriska målskyttar gör sitt idag och har en imponerande målstatistik, Ramsell 10 mål, Thorstensson 9 och Gustafsson 8, 27 mål tillsammans av otroliga 53 mål. Här snackar vi avslut. Nästa helg smäller det för SFF då man tar emot serieledande Enskede hemma. Tror jag åker dit ;))
Odds: 1,80
Nästa match för Gusk: Kvarnsveden borta
Nästa match för Sollentuna: Enskede hemma


Nacka FF - Västerås IK  1-0
1-0 J Granström 86
(Tät och jämna match där Västerås kunde gå om Nacka vid seger, men som nu förlorade i slutminuterna och därmed halkade efter med fem poäng istället. Men det kunde lika bra ha slutat oavgjort om D Johanssons skott i stolpen hade gått någon centimeter till höger. Nacka försöker hänga på toppen men jag undrar om det inte är för sent nu trots seger idag. Strömsberg nästa helg och där får man nog inte underskatta motståndet för det är ett lag som krigar för varje pinne i bottenstriden nu. Och VIK tar sig an ett revansch-suget Arameiska som ju förlorade med uddamålet uppe i Sandviken. Spännande.)
Odds: 1,65
Nästa match för Nacka: Strömsberg hemma
Nästa match för Västerås: Arameiska hemma

Sandvikens IF - Arameiska  2-1
1-0 A Guidji 13, 2-0 J Igbarumah 55, 2-1 T Nyama 69
(Tungviktsmöte i toppstriden där Sandviken vägde tyngst och tog hem tre oerhört viktiga poäng, Arameiskas tåg gick nog nu tror jag, åtta poäng upp till Enskede och det blir svårt, trots alla förstärkningar under sommaren. Och till råga på allt så åkte man på en utvisning i sista sekunden på Georges och målskytten Nyama fick sitt tredje gula för i år, så två man avstängda nästa gång. Nästa helg väntar svåra matcher för bägge lagen på bortaplan, Skiljebo respektive Västerås. Sandvikens Öhagen avstängd i nästa match mot Skiljebo borta.)
Odds: 2,15
Nästa match för Sandviken: Skiljebo borta
Nästa match för Arameiska: Västerås borta


Strömsbergs IF - Upsala IF  2-1
1-0 M Söderlund 47, 1-1 E Folkesson 68, 2-1 A Simonsson 95
(Efter tio raka matcher utan vinst så lyckas Strömsberg ta hem en trepoängare, den satt hårt åt men det blev Adam Simonsson som gjorde det, namnet alla pratar om ikväll. Killen hoppar in med kvarten kvar och smäller in segermålet fem minuter in på förlängningen, kan det bli bättre? Två tunga avbräck för UIF mot Avesta i nästa omgång då både Bale och Morger är avstängda.)
Odds: 2,55
Nästa match för Strömsberg: Nacka hemma
Nästa match för Upsala: Avesta AIK hemma


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar