söndag 30 augusti 2015

OMGÅNG 20 SUMMERING
SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 20, DIV 2 NS

Klicka på lagen med en länk så kommer ni vidare direkt till deras matchreferat, ett par lag har dock inga direktlänkar (SFF, UIF tex) utan där får ni leta er fram. Dom som inte är länkade, har inga matchreferat.

Bloggens tips i helgen: Ur-uselt tippat när chanstippningen går bättre än den säkra. Sjuttio kronor back. 930 kr kvar nu.

Kvarnsvedens IK - Gusk  2
Nacka FF - Strömsbergs IF  1
Upsala IF - Avesta AIK  1
Odds: 4,45 x 50kr

"Chanstrippeln"
Västerås IK - Arameiska  1
Syrianska IF - BKV Norrtälje  2
Skiljebo SK - Sandvikens IF  2
Odds: 31,2 x 20kr


Kvarnsvedens IK - Gusk  3-1
1-0 K Kayall 3, 1-1 E Lundberg 4, 2-1 A Hedlund 73, 3-1 I Abika 86
(Helt galen matchöppning med båda 1-0 och 1-1 inom loppet av bara fem minuter. Sen står det dock länge och väger innan Gusk:s Bolin drar på sig årets andra röda kort i 63:e och tio minuter senare så trycker Kvarnsvedens lagkapten Hedlund in ledningsmålet. Tio minuter senare agerar coachen med att byta ut Broman mot Abika, ett grymt lyckat byte med tanke på att killen punkterade matchen efter bara fyra minuter på gräset. Gusk som krigade i toppen i fjol får ingenting att fungera, när sparkar man den coachen? Kvarnsveden klättrade upp och förbi Strömsberg och har nu bara två poäng upp till Gusk som ligger ovanför kvalstrecket. KIK:s Kalle Kayall avstängd efter sitt tredje gula, och guskaren Bolin får åter igen en avstängning. Sen kan man ju alltid skylla på att han inte gjorde någonting och att målen var offside osv, nej svagt Gusk.)
Odds: 2,90
Nästa match för Kvarnsveden: Enskede borta
Nästa match för Gusk: Upsala hemma


Nacka FF - Strömsbergs IF  2-0
1-0 J Granström 34, 2-0 A Kasa 50
(Nacka gjorde sin plikt och sopade till Strömsberg relativt enkelt även om Strömsberg stod upp bra första halvtimmen. Ett mål i vardera halvlek för hemmalaget grusade dock SIF:s eventuella planer på att klättra upp över strecket, nu föll man istället ner under kvalstrecket då Kvarnsveden hemma-besegrade Gusk. Nacka däremot knaprade in två pinnar på toppen och nu bara fem poäng upp till serieledande Enskede.)
Odds: 1,45
Nästa match för Nacka: Avesta borta
Nästa match för Strömsberg: Västerås hemma


Skiljebo SK - Sandvikens IF  0-2
0-1 A Allison jr 16, 0-2 Y Rafael 82
(Topp-match mellan trean och fyran, och där Skiljebo vid vinst hade kunnat sniffat på guld-platsen och varit sex poäng före Sandviken. Men som torskade dit och blev passerade av just Sandviken och nu tror jag nog att chansen till serievinst försvann i rök och damm. Antar att dom tog ut sig i Norrtälje förra helgen. Skämt åsido så sved nog det här riktigt hårt för SSK och jag tycker att man har gjort det oerhört bra så här långt, trodde inte att man skulle kriga i toppen så här länge. Men det klart, "It ain´t over until the fat lady sings".)
Odds: 2,35
Nästa match för Skiljebo: Arameiska borta
Nästa match för Sandviken: Syrianska hemmaSollentuna FF - Enskede IK  1-1
1-0 C Ezeh 27, 1-1 A Ahmed 47
(Seriefinal och toppstrid, men inget av lagen vann på knock. Man delade snällt på poäng även om jag tror att Enskede kände sig lite som segrare i den här bataljen. Hemmalaget tar ledningen mitt i första halvlek men på övertid så kvitterar Enskede och sen spelar man 0-0 i andra halvlek. En halvlek som inleddes av bevattning på bara Enskedes sida, var det med flit så borde Sollentuna skämmas hårt, fegt. Skoj att bägge lagen förfogade över varsin varg också, Olsson vs Askebris.
Både SFF:s Ramsell och Thorstensson avstängda mot BKV.)
Odds: 3,65
Nästa match för Sollentuna: Norrtälje borta
Nästa match för Enskede:  Kvarnsveden hemma


Syrianska IF - BKV Norrtälje  2-3
1-0  D Kosik 16, 2-0 D Kosik 58, 2-1 E Freij 83, 2-2 J Gillberg 87, 2-3 E Freij 92
(Årets matchvändning? Har inte hunnit få några som helst matchrapporter så jag låter bli att gå in på det, men vad som hände i matchens sista tio minuter går ju inte att ta fel på. Syrianska sin vana trogen tappar det mesta på slutet och tappar sin tvåmåls-ledning och det efter att två av tre inbytta spelare gör målen. Grym coachning av Peter och Peter. Emil Freij kliver in i 81:a och reducerar i 83:e och Jonte Gillberg som byttes in i 62:a kvitterar i 87:e. Och där brakade Syrianskas psyke ihop fullständigt. Emil passar på och sätter dit vinstmålet i 92:a minuten och bragden är ett faktum. Det här var en oerhört viktigt seger för BKV som inte har haft marginalerna med sig på sistone men som nu fick lön för mödan. Och som jag skrev igår, SIF är riktigt dåliga sista tio. Förresten, matchens lirare blev grymt duktige Noi Olafsson, snyggt jobbat.)
ps. Skickar också en krya-på-dig-hälsning till André Garabet som olyckligt bröt ett ben i foten, trist.
Odds: 2,75
Nästa match för Syrianska: Sandviken hemma
Nästa match för Norrtälje: Sollentuna hemma


Upsala IF - Avesta AIK  1-2
1-0 M Kvarneå 50, 1-1 J Lindgren str 82, 1-2 H Naounou 93
(Här sprakade det till ordentligt, två lag som verkligen behöver poäng och den som mest gjorde det vann matchen. Upsala var nog lite halvsäkra på att ta hem detta och man dominerade första halvlek, och när Kvarneå satte dit 1-0 i andra så var det nog många som trodde på tre poäng. Men sen händer det där som inte ska hända, men som ändå händer ibland, lite osannolikt men ändå inte (T Danielsson). Avesta får en straff med åtta minuter kvar, filmning säger vissa men det är väl ingen nyhet, alla filmar i dagens fotboll, suck. Lindgren smäller in sin tredje straff för i år och på övertid så klipper det franska nyförvärvet Naounou in vinstmålet. Nu är det tight i bottenstriden, se tabellen. Noterbart att Stenmark UIF är avstängd mot Gusk, och att Avesta förfogar över seriens bästa och snabbaste hemsida, jag är djupt imponerad.)
Odds: 4,40
Nästa match för Upsala: Gusk borta
Nästa match för Avesta: Nacka hemma


Västerås IK - Arameiska  0-3
0-1 S Ostojic str 41, 0-2 S Gabriel 69, 0-3 D Vukojevic 92
(Trodde det skulle bli betydligt jämnare men Arameiska gör sitt jobb på ett proffsigt sätt, ett mål i första halvlek på straff och ett i andra, och sen matchboll nummer tre in på övertid. Man hänger på lite i skuggan av topp-striden och kan mycket väl komma upp högre i tabellen än sin just nu fjärde-plats, VIK kan nog däremot ge upp drömmarna om "ettan" och lär nog inte vara nöjda med den här floppen. Medina och målvakten Karlsson avstängda i nästa match mot Strömsberg.)
Odds: 1,70
Nästa match för Västerås: Strömsberg borta
Nästa match för Arameiska: Skiljebohemma"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar