söndag 12 juni 2011

REFERAT FRÅN GÅRDAGEN

SAXAT FRÅN BKV:S HEMSIDA

Ingen rolig dag…
Full fart till Västerås, hittar till Västerås och men var ligger Skiljebo och var ligger Hamre IP? Frågade minst 10 personer och ingen visste. Till sist hittade vi ett par som satt och åt och de guidade oss så vi hinner till matchen och hör speaker ropa ut 2-1 till BKV genom Andreas Bellander. Härligt, nu vänder det!

Kommer in på arenan och ser en åker, här blir det svårt att lira boll! Sätter mig ner på grässlänten och ser Andreas B komma fri från halva plan och målvakten långt ut…nu sätter vi spiken i kistan? Tyvärr blev det inte så eftersom målvakten räddar och nästan direkt efter får inte BKV backlinjen bort bollen och vips har vi 2-2 som också är halvtidresultatet.

I andra halvlek förväntar vi oss ungefär samma matchbild som i första. Skiljebo har mer boll men BKV giftiga i omställningsspelet. Men det blev att Skiljebo hade mer boll och BKV hade inget spel alls.

Det här var inte BKV dag (inte min heller..) 3-2 gör Skiljebo på en solklar offside. Tror nog alla såg den utom den assisterande domaren. 4-2 och 5-2 var riktiga klass mål och gick till på ungefär på samma sätt. Tror inte spelarna kommer att göra några fler sådana mål under deras karriär, speciellt 5-2 kan hamna på 5 i topplistan för 2011.

Efter Skiljebos 3-2 blev det gnälligt bland BKV spelarna. Och till visst del förstår jag frustrationen eftersom domartrion inte hade sina bättre dagar. BKV fick två röda kort och spelade med 9 man sista 15 minuterna. Ibland undrar man hur domarna tänker. Vid Henke andra gula försöker han undvika närkontakt och får ändå sitt andra gula och därmed rött. Medan Skiljebo hade annan regel bok, tänker på kapningen i andra halvlek på Armend. Hur kan man undgå att visa rött direkt?

BKV förlorade inte på grund av domaren utan på grund ”nykomling syndromet”. När chanser kommer måste man göra mål och spela mer resolut (undvika misstag, för det straffar sig direkt) i försvarsspelet.

På fredag tar vi emot Rotebro och då kommer fler spelare att få chansen att visa upp sig eftersom vi har två spelare avstängda. Nu är vi så långt ner på vår kapacitetsnivå (i spelet 11:a mot 11:a) att det kan bara bli bättre…

Nu till det positiva…resan hem till Norrtälje gick utan problem!