fredag 30 september 2016

LÖRDAGENS MATCHER


BARA TRE OMGÅNGAR KVAR - HUR GÅR DET IMORGON

Syrianska har ingenting att spela för, förutom sitt sargade självförtroende och för att absolut undvika kvalstriden fem platser ner men att lagen bakom ska vinna alla sina kvarstående matcher finns inte på kartan. Syrianska klarar ett nytt division två-kontrakt om än med nöd och näppe. Kvarnsveden däremot måste inrikta sig på att "parkera bussen", och att bärga minst en poäng. Det kan betyda allt. Laget ligger just nu på kvalplatsen nedåt och har samma antal poäng som Håbo FF som ligger strax ovanför. Vinner KIK så kan man i praktiken klättra tre platser uppåt om resultaten går deras väg. En riktig måste-match för dom. 2:a?

Västerås IK tillika seriens jumbolag skrällde i förra helgens Västerås-derby och besegrade Skiljebo som då låg på fjärdeplatsen hela tjugonio poäng före VIK. Men det är tolv poäng upp till kvalplatsen och bara tre matcher kvar, jag tror inte ens full pott räcker så vi kan nog redan nu säg adjö till dom. Gusk lär gå all-in i den här matchen, en vinst och man kan koppla av totalt från det här med nedflyttning, och man gjorde det ju starkt förra veckan när Värmdö besegrades på bortaplan, 2:a?

Tabellsexan Boo mot tabellfyran BKV Norrtälje och det skiljer sju pinnar mellan lagen. Norrtälje lär ge allt för en vinst och för fortsatt hopp om en kvalplats upp till ettan och det är bara vinst som räknas i så fall. Boo har inte så mycket att spela för längre förutom tabellplaceringarna sexa, sjua, åtta eller eventuellt nia, och det klart man vill behålla sin position men hamna högre upp kan dom glömma. 2:a?

Sundbyberg möter IK Franke i en mycket intressant match där varje poäng kan innebära skillnaden mellan division två och tre. Båda lagen kommer ut efter en svidande 1-3 förlust förra helgen och revanschlusten lär vara stor. Sundbyberg har tre poäng ner till kvalplatsen och Franke ligger fem poäng upp till den, så för Franke är det nog bara vinst som räknas medan Sumpan kan gå för ett oavgjort resultat och ändå ligga hyfsat till inför dom kommande två omgångarna där efter. X?

Stockholmsderby mellan Värmdö och serieledande Sollentuna, Bortalaget har råd att förlora och ändå leda tabellen medans Värmdö däremot måste försöka hitta på något drastiskt för att ta hem alla tre poängen här annars är det kris i sikte om lagen bakom tar poäng, för laget ligger farligt långt ner. Ska motivation slå klass eller är Sollentuna helt enkelt för bra, ja det får vi se på lördag. 2:a?

Skiljebo som agerade omgångens slag-påse mot jumbon senast får nu ta sig an serie-tvåan Karlberg och det ser tungt ut. Att Skiljebo skulle gå upp känns riktigt långsökt men att Karlberg går för division ett kan vi nog räkna med, här är det knock-out som gäller och Karlberg lär satsa allt framåt för att vinna detta och säkra viktiga poäng. 2:?

Håbo vs trean FC Gute är omgångens värsting sett till tabell-lägena, Håbo med ynka två mål ner till kvalplatsen och division tre möter Gute som bara har två poäng upp till den andra kvalplatsen och spel i division ett. Ja ni hör ju själva, det kan skilja två divisioner mellan dessa lag nästa år, eller så spelar man kvar i samma även då. Spännande värre med andra ord. 2:a?


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar