söndag 25 september 2016

OMGÅNG 23, SUMMERING


SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 23 DIV 2 NS 

Klicka på lagen med en länk så kommer ni vidare direkt till deras matchreferat, ett par lag har dock inga direktlänkar (SFF, UIF tex) utan där får ni leta er fram. Dom som inte är länkade, har inga matchreferat eller uppdaterar inte sina dåliga hemsidor.


FC Gute - Karlbergs BK   0-0
Lilla seriefinalen tillika omgångens monstermatch inför division ett-kvalet slutade oavgjort och mållöst, och dom som förlorade mest på det hela ar ju onekligen gotlänningarna. Karlberg behåller andraplatsen nu och har kvar sina två poängs lucka ner till just FC Gute, det ljust ut nu. Matchen i sig var händelserik värre och innehöll bland annat två röda kort för hemmalaget som fick spela med bara åtta man sista halvtimmen, och gör det heroiskt inför hela 848 betalande. Karlberg kom dessvärre inte närmare en seger än ett ribbskott men borde förstås ha vunnit det hela med tanke på utvecklingen oavsett stressfaktor eller inte. Nu krigar lagen vidare om kvalplatsen för Sollentuna rår ingen på längre, Gute reser till fastlandet och tar sig an uppländska Håbo medans Karlberg åker till Västerås för match mot Skiljebo.
Odds: 3,60
Publik: 848


Håbo FF - BKV Norrtälje   0-2
0-1 A Bellander 53, 0-2 A Kiianlinna 62
En viktig match för Håbo FF som i allra största grad är nedflyttnings-hotade men det blev tyvärr ingen utdelning mot ett duktigt BKV som dominerade det mesta i matchen och helt klart var hungrigare på poängen och som nu bara är fyra poäng ifrån en kvalplats till "ettan". Än finns chansen för vargarna från Norrtälje men det krävs en hel del flyt på vägen förutom att vinna alla tre som är kvar. Skönt att kapten Bellander åter igen får göra ett mål och att Oskar Kiianlinna får göra sitt fjärde mål för säsongen och lägger sig nu på en fin fjärdeplats i den interna skytteligan, två till och han är bättre än förste toppforward i klubben.
Odds: 2,10
Publik: 202


Kvarnsvedens IK - IK Franke   3-1
0-1 A Appelfeldt 4, 1-1 E Hjälte 9 2-1 Lundin 40, 3-1 R Karlsson 56
Omgångens viktigaste match med tanke på nedflyttnings-striden och där hemmalaget drog det längsta strået i denna måste-match. Men det började väldigt illa med ett baklängesmål redan efter ynka fyra minuter när Frankes skyttekung Appelfeldt slog till och chockade Kvarnsveden. Det tog dock bara fem minuter till innan den viktiga kvitteringen kom och strax innan pausvilan kom även "tvåan". I andra halvlek dunkar rutinerade Rikard Karlsson in sista spiken i Frankes kista. Nu har Kvarnsveden fina fem pinnar ner till just IK Franke som är farligt nära att åka ur serien, och ovanför sig har man tre lag inom tre poäng, spänningen stiger verkligen i Borlänge-land.
Odds: 2,00
Publik: 100


Skiljebo SK - Västerås IK   0-1
0-1 M Muqdisi 76
Omgångens smällkaramell när tabell-fyran får stryk i Västeråsderbyt mot jumbon Västerås IK. Om man ska se till form, manskap och tabelläge så är det här egentligen obegripligt men ibland smäller det till ordentligt, eller vad sägs om tio gånger pengarna på en tvåa här. Med bara kvarten kvar så nickar match-hjälten Menhal Muqdisi in segermålet mot Skiljebo och bomben är ett faktum. Noterbart att VIK i sedvanlig stil låter dom gula korten hagla och idag blev det hela fem stycken och nu är man uppe i totalt 71 (!) vilket är sju mer än ful-lag nummer två Gusk (Håbo har bara 26 varningar). Carratu, Rönnholm och Johansson är därmed avstängda i nästa match, inte bra, Tyvärr inga matchdetaljer eftersom båda sidorna är totalt stendöda.
Odds: 10,00
Publik: 208


Sundbybergs IK - Boo FK   1-3
0-1 S Helgesson 58, 1-1 R Asfaha 64, 1-2 F Forsberg 88, 1-3 V Garcia 92
En mittenmatch i form av ett Stockholms-derby slutade snöpligt för hemmalaget Sundbyberg som spelade jämnt med Boo fram till 88:e minuten då 1-2 small till, och i bara farten så gör Boo 1-3 på tilläggstid. Nu kanske inte poängerna var livsviktiga men visst måste det ha svidit för Sumpan medans Boo nu klättrade upp en plats och ligger nu sexa totalt.
Odds: 2,65
Publik: 145


Syrianska IF - Sollentuna FK   1-4
0-1 D Gustafsson 15, 0-2 D Gustafsson 26, 1-2 R Mahmoud 39, 1-3 Självmål 52, 1-4 S Berg 57
Publiken minskar i Västerås och det kanske inte är så konstigt med tanke på dagsformen på hemmalaget, jag tror det är sjätte raka nu utan vinst. Sollentuna däremot bara ångar på och frågan är om inte guldet säkrades här när ju jagande Gute och Karlberg kryssadé mot varandra. Två snabba i vardera halvlek och man vinner enkelt det hela med klara 1-4. För övrigt omgångens enda match där oddset gav under två gånger pengarna.
Odds: 1,45
Publik: 146


Värmdö IF - Gusk   1-2
0-1 M Mellberg 22, 0-2 P Källsten 43, 1-2 W Palmén 50
Snopet värre för Värmdö som förra helgen besegrade BKV och fick tuppkam, och så åker man dit mot ett formsvagt Gusk med fem raka förluster i en måste-match, det här kan om det visar sig illa vara en ödesmatch. 0-2 efter första halvlek och där Värmdö blir lite smått blåsta på ett mål av domartrion, bollen går i mål men domarna dömer istället frispark för Värmdö (?) utanför straffområdet, ett väldigt omdiskuterat mål. I andra halvlek blir man sen kanske kompenserade med en sen straff men den bränner man och går därmed poänglösa ur denna match. Värmdös Ouni avstängd i nästa match efter tre gula totalt.
Odds: 2,80
Publik: 88


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar