söndag 4 september 2016

OMGÅNG 20, SUMMERING


SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 20 DIV 2 NS 

Klicka på lagen med en länk så kommer ni vidare direkt till deras matchreferat, ett par lag har dock inga direktlänkar (SFF, UIF tex) utan där får ni leta er fram. Dom som inte är länkade, har inga matchreferat eller uppdaterar inte sina dåliga hemsidor.FC Gute - BKV Norrtälje   2-1
1-0 M Silva 49, 2-0 S Zzimula 75, 2-1 E Skogh 79 
Gute tog tunga poäng mot gästande BKV som dock stod upp bra och hade ett par fina lägen för en sen kvittering men det ville sig inte idag. Kanske inte så mycket att glädja sig åt men skyttekungarna Skogh vs Dahström slutade ju i alla fall med seger för Emil Skogh som enkelt satte sin frispark med tio minuter kvar. Hade Oskars nick gått i mål istället för i stolpen i första halvlek så tror jag resultatet hade blivit annorlunda men det är ju bara rent hypotetiskt liksom. Gute kan nu jaga vidare mot tabell-toppen med vind i seglen, ok BKV är ju inte helt borta än men det här var inte bra. Noi på bänken?
Odds: 2,00
Publik: 548


Håbo FF - Västerås IK   4-1
1-0 J Backlund 3, 2-0 J Hägg 10, 3-0 J Hägg 28, 4-0 D Yilmaz str 76, 4-1 A Botvidsson 90
Som så många gånger tidigare i år så rasar Västerås ihop fullständigt i första halvlek, den här gången så var det 0-3 på tjugoåtta minuter och sen go natt. Ett piskat Håbo tar sjukt viktiga poäng och gör det bra, en suverän urladdning som sänker gästerna och stärker dom mot ett formsvagt Gusk i nästa runda. Frågan är om Västerås orkar greppa det absolut sista halmstrået i samma veva mot ett dalande Värmdö, det är vinst eller division tre som gäller, enkelt. Noterbart också att Håbos Yilmaz går fram till straffpunkten för tredje gången i år och sätter sitt tredje mål, Mr 100%.  ps. Sa jag att lagen slåss om seriens sämsta hemsidor, lägg ner dom.
Odds: 1,80
Publik: 175


Kvarnsvedens IK - Gusk   2-0
1-0 R Karlsson 21, 2-0 A Persson 33
Formsvaga Kvarnsveden städade av Gusk på tolv minuter i första halvlek och kammade hem super-viktiga poäng. Åtta gula kort tyder på att det var tätt och tight på planen, ja så pass att Oscar Lundin skrapade ihop två av dom och fick kliva av med tio minuter kvar och blir nu liksom Ekervik avstängd mot Norrtälje nästa helg. Gusk i sin tur får bänka Karim och Yaldir, förresten på tal om bänken, Gusk åkte till Borlänge med endast tre inhoppare varav en var målvakt.
Odds: 2,40
Publik: 


Skiljebo SK - Sundbybergs IK   2-1   
1-0 D Karlberg 24, 1-1 S Berhane 57, 2-1 H Safari 73
Grattis till Sundbybergs Senai Berhane som gjorde sitt första mål för i år och efter att ha spelat samtliga matcher utan att bli vare sig skadad eller utbytt. Men än mer grattis till Skiljebos nya fjärdeplaceing och som nu bara har tre poäng upp till kvalplatsen till div 1. Skiljebos båda målskyttar, Karlberg och Safari drog på sig sina tredje gula och är avstängda i nästa runda. ps. SSK:s icke existerande hemsida har sprattlat till, är det pga av framgångarna eller för bloggens ideliga tjatande? Vad händer om dom förlorar, död igen?
Odds: 1,40
Publik: 100


Sollentuna FK - IK Franke   2-2  
0-1 A Emanuelsson 36, 1-1 D Gustafsson 51, 1-2 A Johansson 63, 2-2 A Emanuelsson 89
Skräll. Serieledarna Sollentuna mot nästjumbon Franke tippade många en rå-etta till 1,20 i odds på, men dom blev verkligen blåsta. Och då vänder man trots allt upp ett underläge efter en halvlek till ledning men får se sig rånade på en pinne i matchens sista minut av suveräne Adam Emanuelsson i Franke som fortsätter imponera, och med tanke på lagets position så blir det än bättre att han slår sig in i skytteligans topp-fem. Killen har gjort 34% av målen totalt, BKV ring honom :) Ska bli spännande att se hur det gå nästa helg mot tunga Gute men jag skulle inte bli förvånad om man brottar ner dom, för nu har Franke vittring.
Odds: 3,70
Publik: 10?


Syrianska IF - Karlbergs BK  2-6
0-1 M Karelius 8, 0-2 S Abohwo 42, 0-3 M Gassama 44, 1-3 S Plavsic 52, 1-4 SM 53, 1-5 M Gassama 73, 1-6 M Gassama 90, 2-6 S Plavsic 92
Formstarka Karlberg krossar formsvaga Syrianska som man dock aldrig vet var man har, Modou Gassama däremot vet var målet står och den här gången blev det ett fint hat-trick (trots en bommad straff), seriens nioende hat-trick i år. Grattis! Mindre grattis till hemmalagets Igor Paldan som fixade till lagets sjätte röda kort vilket är lika många som lokalkonkurrenten Västerås IK har, det är dubbel så många utvisningar än alla andra. Tolv utvisningar tillsammans och resten av seriens lag har tjugofem totalt, helt makalöst egentligen. Karlberg nu bara fyra pinnar efter Sollentuna och har en spännande höst framför sig med ett allt starkare och starkare lag, jag tror faktiskt att man kan komma att fixa det här, det känns lite så. Sollentuna får i alla fall se upp ordentligt för coach Kalle Karlsson verkar ha fått laget i tipp-topp-form. Noterbart att Karelius, Gassama och Abohwo som nu har gjort mäktiga 33 mål av lagets 51, punktmarkering?
Odds: 1,80
Publik: 274


Värmdö IF - Boo FK   1-0 
1-0 Y Ouni 53
Stockholms-derby där ett piskat Värmdö lyckades besegra hyfsat starka Boo med matchens enda mål i femtiotredje minuten. Man ligger dock ändå kvar på kvalplatsen men är nu bara tre poäng efter just Boo som ligger fyra placeringar högre upp, en förlust hade varit förödande. Bortalagets bröder Forsberg nu avstängda mot svåra Skiljebo med sina nio gula kort totalt. Fredrik borde fortfarande ha fått ett par matcher till efter överfallet i Karlsbergs-matchen. Karma att det kanske kommer att kosta tre poäng och en kvalplats. Värmdös Lamin Allen blir också avstängd efter sjutton matcher och sitt tredje gula.
Odds: 2,90
Publik: 120


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar