fredag 11 augusti 2017

OMGÅNG 17, SUMMERING


SNABBGENOMGÅNG - OMGÅNG 17 I DIV 2 NS 

Klicka på lagen med en länk så kommer ni vidare direkt till deras matchreferat, ett par lag har dock inga direktlänkar utan där får ni helt enkelt leta er fram på deras sida. Dom som inte är länkade, har inga matchreferat eller uppdaterar inte sina dåliga hemsidor.

Uppdateras efter färdigspelad omgång
-  3 spelare avstängda i nästa omgång.
-  20 gula kort och 1 rött utdelades.
-  19 gjorda mål totalt.
-  100 kr insats på alla sju matcherna betalade 173.750 kr.
-  996 personer såg matcherna.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IFK Aspudden - Karlbergs BK   2-1
Mål: 1-0 S Fischer 18, 1-1 A Naib 40, 2-1 W Tallén 78
Kort: IFK: S Rydén, W Tallén (avstängd) -- O Sewerin, V Kramer, S Ndure rött (avstängd)
Odds: 3,40
Publik: ?
Efter att ha sett Aspudden mot Norrtälje för ett par omgångar sedan (0-6) så utser jag detta resultat för omgångens smällkaramell direkt, hur är det möjligt liksom. Ok Aspudden är inga duvungar men Karlberg med sina värvningar, coach Gallo och en skön femteplats i tabellen. Grattis Aspudden, nu har ni säkrat ett nytt kontrakt i tvåan och kan spela hur avslappnat som helst. Karlberg gör väl kanske inget fiasko men nog trodde jag att laget skulle kunna mäkta med Aspudden här, nu fick man Ndure utvisad också med mindre än tio minuter kvar, noterbart att det är laget tredje röda kort i år och att Ndure varit avstängd tidigare för tre varningar. Hemmalagets Tallén blir också avstängd, för andra gången i år, totalt sex gula kort nu. På tal om kort, vad sägs om Karlbergs Oskar Sewerin som fick ett gult trots att inte ens spelade, det är fan bra jobbat.


Sundbybergs IK - IFK Lidingö   2-2
Mål: 0-1 M Momin 15, 1-1 A Grönborg 17, 2-1 M Anshelm 48, 2-2 P Göransson 88
Kort: SIK: H Agai, A Grönborg, T Soldati -- IFK: V Johansson
Odds: 3,70
Publik: 312
Storpublik på Sumpans IP när stockholms-derbyt spelades  och det blev smått dramatiskt på fler fronter. Dels genom att gästande Lidingö tog ledningen inför hemmapubliken men att Sumpan kvitterade omgående, och sen satte man även dit ledningsmålet i den tre tilläggsminuten i första halvlek. IFK fick sen i sin tur jaga kvittering och nog kom den till slut, med bara två minuter kvar så trycker skyttekungen Göransson in bollen i nät och lagen fick varsin poäng. IFK:s Momin och Göransson fortsätter prestera och nu är dom uppe i totalt nitton fullträffar tillsammans, imponernade anfallsduo där. Inga matchrapporter annars och så blir det gärna när seriens två sämsta hemsidor möts.


BK Forward - Skiljebo SK   3-0
Mål: 1-0 A Filho 13, 2-0 E Björndahl 28, 3-0 A Forster 93
Kort: BK: E Berger -- SSK: P Collander, J Raage, O Malmkvist (avstängd)
Odds: 1,80
Publik: 164
BK Forward hyllas för årets bästa halvlek då man spelade ut serietrean Skiljebo på hemmaplanen, det var rena sambafotbollen och gästerna fick knappt låna bollen. I andra kommer dock SSK ut som ett annat lag och trycker på bra för reducering men det den utebli och istället kommer 3-0 på övertid. En stabil måste-vinst för Forward som fortsätter att flåsa Karlslund i nacken, frågan är när man kommer att passera. Jag tycker det känns som en tidsfråga innan ledarskiftet sker, kanske i omgång arton.


Håbo FF - FC Gute   3-1
Mål: 1-0 J Hägg 1, 2-0 J Hägg 31, 3-0 D Al-Saed 55, 3-1 M Nobell 92
Kort: FC: E Engqvist
Odds: 5,60
Publik: 210
Skräll nummer två i omgången, nästjumbon Håbo ger Gute en rejäl käftsmäll. Jens Hägg bombar in ledningsmålet innan klockan hinner ticka upp till en minut och sen sätter han även dit 2-0 innan halvtidsvilan. Jag vet inte om gotlänningarna var sjösjuka idag men andra halvlek blev grinig och ytterligare ett baklängesmål tillkom, och även om Gute reducerar på stopptid så var det här en riktig utskåpning av jumbolaget som nu klättrade upp över strecket i och med segern. Gute får nu tyvärr inrikta sig på spela av säsongen för något division ett spel kommer det inte att bli.

Strömsbergs IF - Karlslunds IF   0-1
Mål: 0-1 C Lipovac 25
Kort: SIF: M Tekbas, J Pettersson -- KIF: L Engwall, G Kopkin, N Osman
Odds: 1,30
Publik: ?
Serieledarna Karlslund fortsätter att toppa tabellen efter att ha besegrat Strömsberg med ett mål. Ett mål som innebar det tionde totalt för duktige Livopac, och KIF höll även sin nionde nolla för i år, snacka om bra försvarsspel. Lite synd dock om SIF som hade två bollar i stolpen och även pressade Karlslund vid ett flertal tillfällen, men bollen ska ju in också tyvärr.


Syrianska IF - Gusk   1-1
Mål: 0-1 H Lundin 65, 1-1 A Bajramovic 86
Kort: SIF: K Appiah
Odds: 3,40
Publik: 177
Precis som väntat så blev det en tät tillställning som slutade oavgjort, och den här gången var det  Syrianska som gjorde mål i slutminuterna, det brukar ju vara tvärtom liksom. En viktig poäng med tanke på tabell-läget men man är säkert ändå besvikna på att man inte fick full pott, även om man nu höll på att förlora. Syrianerna får tänka som så att man tog ju faktiskt sin första på sina senaste sju matcher så det är ju ett litet litet steg framåt. Förresten, så var Gusk närmast vinsten med ett ganska bra spelövertag och två bollar i virket, så där var det nog sura miner efter slutsignalen.Eskilstuna City - BKV Norrtälje   1-1
Mål: 0-1 Z Laprasit 22, 1-1 A Bazoukou 27
Kort: EC: S Mensah -- BKV: S Kayembe (avstängd)
Odds: 3,10
Publik: 133
Omgångens tredje oavgjorda match kom i Eskilstuna då Norrtälje kom och gästspelade där, och nöjdast över poängen var säkerligen BKV som behöver så mycket dom kan med tanke på nedflyttningskval osv. Nu är det fyra pinnar ner och på lördag match mot laget under i tabellen, Strömsberg, blir det vinst där så kommer det att bli en bra höst. Oroväckande dock att man i matchen mot EC blev tvungna att göra tre byten redan i första halvlek pga skador. Eskilstuna verkar uddlöst utan skyttekungen Fritzell på topp och kommer förmodligen att sluta någonstans i mitten vilket måste vara en enorm besvikelse i stan med tanke på hur man haussade innan serie-premiären. Brassar, Djurgårdare och nytt Fritzell-kontrakt räckte helt enkelt inte, ok serien är inte slut än men något division ett spel blir det inte.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar