måndag 28 augusti 2017

OMGÅNG 19, SUMMERING


SNABBGENOMGÅNG - OMGÅNG 19 I DIV 2 NS 

Klicka på lagen med en länk så kommer ni vidare direkt till deras matchreferat, ett par lag har dock inga direktlänkar utan där får ni helt enkelt leta er fram på deras sida. Dom som inte är länkade, har inga matchreferat eller uppdaterar inte sina dåliga hemsidor.

Uppdateras efter färdigspelad omgång
-  7 spelare avstängda i nästa omgång.
-  15 gula kort och 4 röda utdelades.
-  25 gjorda mål totalt.
-  20 kr insats på rätt "sjuling"7 hade gett dig 5.892 kr.
-  834 personer såg matcherna.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sundbybergs IK - Karlbergs BK   2-0
Mål: -
Kort: -
Odds: 4,50
Publik: ?
Storskräll i derbyt. Sundbyberg klättrade i och med den här segern upp över nedflyttningsstrecket och skapade nu en riktig thriller bland botten lagen inför kommande omgångar. Riktigt strongt att klappa till annars så effektiva Karlberg som ligger placerade som femma i tabellen. Jag har tyvärr ingen information om matchen men uppdaterar här om det dyker upp något under morgondagen.


Karlslunds IF - BKV Norrtälje   1-1
Mål: 0-1 F Ärlebrant 17, 1-1 Z Epplette
Kort: BKV: F Ärlebrant
Odds: 6,00
Publik: 142
Tungt poäng-tapp. Karlslund skulle återta serieledningen från lokalkonkurrenten men lilla Norrtälje satte käppar i hjulet och åkte hem med en pinne. Division ett spelet är långt ifrån borta men nu blir det lite glapp OM Forward vinner imorgon, tre poäng upp och sämre målskillnad. Pressen blir tyngre och tyngre. BKV krigar till sig en poäng trots att det skiljer tjugosju poäng mellan lagen och att KIF spelat tio hemmamatcher utan förlust, en grymt bra laginsats av ett lag i brygga. Karlslund däremot borde ha kunnat gjort detta bättre och med tanke på att man har hela elva spelare som har spelat mer än femton matcher är man överlägset bäst när det gäller "icke-skador", "sammansättning" och stabilitet. Nu blir det nerv.


Strömsbergs IF - IFK Lidingö   0-5
Mål: 0-1 P Göransson 7, 0-2 P Göransson 46, 0-3 M Momin 57, 0-4 M Momin 81, 0-5 M Momin 87
Kort: SIF: R Eriksson, E Lindgren, M Sundström rött (avstängd), J Pettersson (avstängd)
Odds: 2,15
Publik: 100
Seriens grymmaste anfallsduo? Strömsberg var helt chanslösa mot Lidingö som i stort sett bombade sönder ett två man kort SIF i andra halvlek, ja Strömsberg fick två man utvisade i första halvlek vara den ena var målvakten. Joel Pettersson, har han problem eller 4 gula och nu ett rött. Sen dök dom upp, skyttekungarna... Ok ett tidigt mål av Göransson efter sju minuter och 0-1 men sen hann domaren hann bara blåsa igång andra så small Göransson på igen, och därefter trycker Momin in tre raka, det vill säga ett äkta hat-trick, vilka lirare. Strömsberg skäms säkert över detta pinsamma resultat och det ska man, 0-5 hemma mot ett lag som huserar bara ett platser över dom. Nu blir man istället inblandade i nedflyttningsstriden och det var nog inte riktigt planen innan säsongspremiären. Lidingö utan Göransson/Momin, tio mål och nio poäng. Ge dom en medalj.
ps. Tredje Joel debuterade i Strömsberg idag, trendigaste namnet i Tierp?


BK Forward - Gamla Upsala   3-0
Mål: 1-0 E Björndahl 32, 2-0 A Filho 34, 3-0 A Filho 37
Kort: Gusk: D Yaldir, U Aras
Odds: 1,25
Publik: 175
Serieledarna ångar på. Gusk hade inte en suck när Forward väl satte igång och som man gjorde det sen, på fem minuter smäller man in tre mål och går sen ut och vilar en kvart. I andra halvlek blir det dock inga fler mål men nu har ju Björndahl/Filho gjort 30 mål tillsammans så man kanske var lite nöjda för den här gången. Gusk kom med tre avbytare och det känns lite väl lite med tanke på bortaresa osv och nu är laget inblandat i nedflyttningsstriden, bara fyra poäng till godo nu.

Eskilstuna City - Skiljebo SK   1-2
Mål: 0-1 D Karlberg 37, 1-1 E Frejd 81, 1-2 J Norgren 88
Kort: EC: E Frejd -- SSK: M Abshir, D Grabus (avstängd), D Karlberg rött (avstängd)
Odds: 2,00
Publik: 147
Fem raka utan vinst. Eskilstuna har tappat formen fullständigt och hade inte lagen bakom dom i tabellen tappat poäng i match efter match så hade City rasat som en sten. Nu är ju inte Skiljebo något dåligt lag så visst kan väl en uddamålsförlust vara möjligt, men efter den sena kvitteringen som City gjorde så borde man ha kunnat räddat en poäng åtminstone. Men Skiljebos inhoppare Norgren ville annat och smällde in segermålet med bara någon minut kvar av matchen och vild glädje på borta-bänken. Lite smolk i bägaren blev det nog med tanke på två avstängningar inför nästa helg, kapten Grabus drog på sig sitt tredje gula för i år och lagets skyttekung Douglas Karlberg fixade till ett rött kort på övertid, inte bra.

Syrianska IF - FC Gute     0-5
Mål: 0-1 V Dahlström 14, 0-2 V Dahlström 47, 0-3 M Kettler 50, 0-4 M Kettler 54, 0-5 M Burman 70
Kort: SIF: A Bajramovic, S Kaciku rött (avstängd) -- FC: T Hutchings
Odds: 1,40
Publik: 121
58 insläppta mål. Revanschsuget Gute krossade stackars Syrianska med hela 0-5 och som nu har släppt in ofattbara femtioåtta mål. Syrianska är i riktig kris och frågan är om man verkligen kan resa sig från det här raset eller om spelarna har gett upp. Att vinna över Gute är det ju inte så många som gör men med dom siffrorna. Gute har fått vittring på "ettan" igen och är ju faktiskt bara fyra poäng bakom serietvåan Karlslund, men att rå på Forward blir nog mycket svårt. Ett annat problem för SIF är ju att man nu har dragit på sig fem (!) röda kort räknat med dagens kort på Kaciku, plussa sen på 41 gula och ni har totalt 23 (Bandick fick ju fem matcher) avstängda spelare så här långt, det är ju nästan humor. Noterbart, Tristan Watson tidigare Gusk debuterade i Syrianska idag.

IFK Aspudden - Håbo FF   3-2
Mål: 1-0 P Abdulla 18, 2-0 I Birgersson 22, 2-1 D Al-Saed 41, 3-1 J Wanselius 78, 3-2 M Rosell 83
Kort: IFK: V Stigenberg, W Tallén (avstängd) -- HFF: I Haciye, A Sjögren rött (avstängd
Odds: 1,45
Publik: 149
Håbo orkade inte. Håbo spelar med kniven mot strupen och vill ju så gärna stanna kvar i "tvåan", men i och med Aspuddens seger så ramlade ner bredvid Syrianska under strecket. Laget gör det helt ok idag och reducerar ju faktiskt till 3-2 med sju minuter kvar att spela, och visst försökte man få in kvitteringen också men hemmalaget rensade undan bra. Håbo 15p, Sundbyberg 16, Norrtälje 17p, Strömsberg 18p och Gusk 19p... sju omgångar kvar, det kommer att bli krig där nere i tabellbotten, jag lovar.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar