söndag 11 oktober 2015

OMGÅNG 26, SUMMERING
SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 26, DIV 2 NS

En händelserik sista omgång i div 2 NS, i alla fall om man tittar på dom nedre platserna. Det var ju liksom redan lite klart att Enskede skulle vinna det hela och att Sandviken och Sollentuna skulle komma tvåa respektive trea. Arameiska behöll fjärdeplatsen samt Nacka tog hem plats nummer fem. BKV Norrtälje slutade sexa i serien och det är bra, jättebra.

Men i botten så gör Kvarnsveden en gigantisk insats genom vinst över Arameiska och går från utflyttning till klara för div 2 nästa år, ett stort grattis till dom. Tyvärr för Strömsbergs så faller man från redan klara till kvalplats, där man för övrigt var även förra året och fixade det mot Avesta. Ett Avesta som vi säger tack och adjö till och som lämnar tvåan i sällskap med Upsala IF som inte mäktade med spel på den här nivå. Lycka till i trean.

Klicka på lagen med en länk så kommer ni vidare direkt till deras matchreferat, ett par lag har dock inga direktlänkar (SFF, UIF tex) utan där får ni leta er fram. Dom som inte är länkade, har inga matchreferat.


Avesta AIK - Gusk   0-2  
0-1 M Mellberg 26, 0-2 D Yaldir 29
(Tabelljumbon och redan utflyttningsklara Avesta avslutade seriespelet med en förlust, fyra vinster på tjugosex matcher duger inte i tvåan. Lycka till i trean. Gusk räddade lite av sitt ansikte genom en åttonde plats men jag tror att trots att man från eget håll är säger att man är nöjda, så är det en lögn. Tränare Nilsson drar och bara det är väl ett bevis på detta eller? Matchen var jämn och Avesta tycker det var orättvisa siffror men jag tror inte att man hade räknat med några poäng idag, so whatever.)
Odds: 2,00


Kvarnsvedens IK - Arameiska   1-0
1-0 A Johansson 73
(Grattis till tvåan Kvarnsveden, genom skyttekungen Anders Johansson så fixade alltså KIK ett nytt kontrakt i div 2 inför nästa år. Målet som kom till med kvarten kvar tog Kvarnsveden från en redan klar nedflyttning till elfteplatsen och säker mark. Det måste ha varit vilda glädjescener efter slutsignalen uppe i Borlänge, och vi kan bara gratulera till vinsten och "tvåan" nästa år. GRATTIS! Arameiska däremot borde skämmas för sitt beteende på planen med tanke på sex gula kort för domar-tjafs, hur är det möjligt? Förresten, i 90:e minuten gjordes ett byte mellan två killar som innehar seriens coolaste namn, Kalle Kayal mot Kalle Villwock.)
Odds: 3,15


Nacka FF - BKV Norrtälje    4-4
0-1 A Seger 5, 1-1 V Weidlitz 11, 2-1 M Forsberg, 3-1 N Kebbeh 27, 4-1 D RAshidi 44, 4-2 E Skogh 50, 4-3 E Skogh, 4-4 E Skogh
(Sanslös match om man tittar på de insläppta målen. Hur är det möjligt att BKV släpper in fyra mål på en kvart, och hur är det möjligt att tappa en tremålsledning av Nacka efter ett äkta hat-trick från BKV:s Emil Skogh (16:e tre-målskytten i serien i år), det här måste ha varit grymt spännande att se. 5-4 eller 4-5 det var nära åt båda håll. två mycket jämna lag. Men Nacka har fortfarande sämsta hemsidan i serien, lägg ner den. Noterbart att BKV avslutade serien på bästa möjliga sätt, sju raka utan förlust, starkt!)
Odds: 2,85


Sollentuna FF - Skiljebo SK   3-0
1-0 K Ramsell 15, 2-0 A Wiorek 45, 3-0 K Ramsell 55
(Som väntat hade inte Skiljebo ett dugg att hämta i stockholmsförorten Sollentuna, det blev klara 3-0 och hade kunnat blivit lite till. Sollentuna hamnar på tredjeplats i serien och Skiljebo sjua, tretton poäng efter. Inte mycket mer att säga om matchen mer än att Kalle Ramsell klättrade in i skytteligans tio-i-topp med sina tolv mål och vann därmed också klubben interna skytteliga.)
Odds: 1,70


Strömsbergs IF - Enskede IK    0-1
0-1 I Issa 23
(Kvalspel igen, Strömsberg börjar bli kungar på att kriga mellan divisionerna, andra raka nu för att få stanna kvar i tvåan för sjunde året i rad. Matchen mot Enskede genomförde man bra men motståndet var övermäktigt, det går inte som bottenlag att besegra ett suveränt Enskede oavsett om dom är klara eller inte. Strömsberg är inte bättre och får hoppas på vinst över IK Franke, hoppas dock att dom klarar det för vem vill ha med ett fjärde lag från Västerås? Kämpa!)
Odds: 1,50


Upsala IF - Sandvikens IF   2-5
0-1 A Allison jr 8, 1-1 S Bale 38, 1-2 A Gillström 49, 1-3 A Gillström 63, 2-3 S Bale 69, 2-4 E Olofsson 84, 2-5 M Olofsson 87
(Klasskillnad, även om hemmalagets Bale tryckte in två bollar och hamnade på tredje plats i skytteligan, men Sandviken är minst ett nummer större och seglade hem med en andraplats i serien. Hörde rykten om att det nu kommer att hända saker uppe i Sandviken men det återkommer jag om lite senare. Nu säger vi tack och adjö till Upsala IF, det blev en kort sejour i tvåan och ingen hade väntat något annat, gillar dock inställning på hemsidan "men vi kanske kan göra en BKV:are och ta oss tillbaka direkt till 2:an?". Däremot så var det betydligt fler som trodde att Sandviken bara skulle vinna serien rakt av, men som sagt, det blev en flopp. Snyggt dock att idag slänga in Marcus Olofsson i 86:e med tanke på att gör mål en minut senare, monsterbyte.)
Odds: 1,50


Västerås IK - Syrianska IF   3-2
1-0 A Botvidsson 9, 2-0 A Botvidsson 11, 3-0 A Zeqiri 13, 3-1 L Özgun 64, 3-2 A Sulaiman 72
(PANG BOM BOM och Västerås-derbyt var över, tre mål på tretton minuter för Västerås över Syrianska och det var på gränsen till pinsamt. Sen tog som vanligt korten över showen i gurkstan, dom två fulaste lagen möttes och efter seriens slut kan man konstatera att dom tillsammans har dragit på sig inte mindre än 119 gula och 7 röda på 26 matcher, hur är det möjligt? Lägg sen till seriens tredje fulaste lag som kom fyra i busligan, Skiljebo. Så rör det sig om 161 gula och 13 röda, makalöst. Västerås ni har problem med fotbolls-fokus, anlita psykologer.)
Odds: 2,10


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar