söndag 24 oktober 2021

OMGÅNG 18

SENASTE MATCHERNA - EN SNABBGENOMGÅNG

IK Franke - Heby AIF  0-1
Heby grep tag i sista halmstrået i och med att kapten Granlunds mål, och nu är det "bara" fyra pinnar upp till nedflyttningsstrecket och fyra matcher kvar att spela. Man tog revansch på Franke efter 1-2 förlusten i våras och faktum är att man för första gången i år vann på bortaplan, och... höll nollan borta. Mycket starkt gjort.

Sundbybergs IK - Västerås IK  1-1
Sumpan tog en sen ledning men västeråsarna kvitterade med kvarten kvar och rånade hemmalaget på en fullpoängare, det är endast andra gången i år som Sundbyberg tappar poäng hemma. Men anmärkningsvärt är att trots detta så lär man missa uppflyttningen nu. Men för VIK så var det en livsviktig poäng i bottenstriden när lagets skyttekung Daniel Hanna satte dit sin åttonde fullträff i år. Monir Ahmed är dock avstängd i nästa runda.

IFK Uppsala - Procyon BK  5-0
Nio av nio hemmavinster och åttonde "nollan" totalt för IFK Uppsala, otroligt starka hemma på Lötens IP. Procyon hade inte en chans i Uppsaladerbyt, och inte blev det enklare när man i 0-2 underläge drar på sig ett rött kort (årets fjärde!). IFK tackade och tog emot med tre mål inom loppet av sjutton minuter, laget verkar oerhört effektivt och i toppform. Vem kan hota dom nu, Newroz? För Procyons lagkapten Skoglund väntar flera matchers avstängning nu efter sina 3 gula och 2 röda i år, även utvisade Gonzalez är avstängd i nästa match.

Fanna BK - Uppsala-Kurd  3-1
Bottenmöte och otroligt viktiga poäng att spela om, och Fanna bärgade hem alla tre till slut. 1-1 efter tjugosex minuter men sen drar kurderna på sig en utvisning tio minuter senare. Det kostar dom sedan segern eftersom man inte orkade stå emot när Sulaiman avgjorde det hela med två mål i 76:e respektive 82:a. Kan det t.o.m ha kostat ett nytt division tre kontrakt? Fannas Karwan och Sirwan Zarifnejad avstängda nästa match. Så även U-K:s Sahindal och Kambusi.

Sala FF - BKV Norrtälje  0-3
Sala är nu fulast i serien efter sina 38 gula och 2 röda, och det kanske t.o.m är det som gör att man inte orkar kriga i toppen i långa loppet. Nu åkte man lite snopet på en förlust igen, tredje raka och tåget till division två försvann i fjärran. BKV upp en placering och Jacob Norrman blev stor matchhjälte efter att satt dit två mål efter varandra. Fred upp i skytteligaledning också, femton baljor nu. Salas Robertsson avstängd i nästa omgång.

Newroz FC - Viggbyhholms IK  1-0
Halva Sverige satt uppe på söndagskvällen och inväntade slutresultatet i den här sena matchen. Tvåan mot trean och tillika omgångens måstematch för bägge lagen som låg på exakt samma poäng, slutade med att hemmalaget tog ledningen redan efter sex spelade minuter och höll det hela matchen ut. Nu kan vi nog glömma att Viggbyholm går upp i "tvåan" då man ju till råga på allt har båda dom här två lagen kvar att möta. Sviten utan förlust bröts efter åtta raka. Frågan är om Newroz kan göra det, man har ungefär lika trixiga matcher kvar som IFK och det skiljer fyra pinnar. Tveksamt säger jag, men oj så spännande.